Otteluanalyysi: Huuhkajat nousi kahdesti tasoihin

Joel Pohjanpalo oli Huuhkajien parhaimmistoa ja teki tasoitusmaalin pelin lopussa. Joel Pohjanpalo oli Huuhkajien parhaimmistoa ja teki tasoitusmaalin pelin lopussa. Kuva: All Over Press/Matti Raivio

Huono alku, hyvä loppu. Huuhkajien viimeinen MM-karsintaottelu Kupittaalla Turkkia vastaan oli kuin koko karsinta minikoossa. Alkuottelun Suomi oli jäässä, mutta lämpeni ensimmäisen jakson lopulla ja erityisesti toisen jakson lopulla. Turkki pääsi kahdesti johtoon, mutta Huuhkajat taisteli kahdesti tasoihin ja peli päättyi 2-2 (0-0).

Huuhkajat ryhdistäytyi hienosti karsinnan lopulla ja pelasi tappiottoman syksyn. Neljästä ottelusta saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Kroatiaa vastaan vieraskentällä joukkue venyi hienosti tasapeliin ja osoitti samanlaista venymiskykyä myös kotikentällä Turkkia vastaan. Mutta miksi vasta nyt? Kun alku meni pieleen, lopun ryhdistäytymään lohduttaa ja luo uskoa, mutta ei peitä sitä faktaa että karsinta oli pannukakku ja mahdollisuudet menetettiin jo aikaisessa vaiheessa.

Maalit: 57. Cenk Tosun 0-1, 76. Paulus Arajuuri (Robin Lod) 1-1, 83. Cenk Tosun (Emre Mor) 1-2, 88. Joel Pohjanpalo (Pyry Soiri) 2-2.

Yleisöä: 6 612.

Kentän kunkku: Cenk Tosun, Turkki. Besiktasin kärki oli tappavan tehokas. Kun sai paikan, käytti sen myös. Huippuluokan työskentelyä.

Matsin surkeinta: Veritas on mainio katsomo Veikkausliigaan ja Kupittaan kenttä erinomainen. Yleisökapasiteettikin riitti, sillä tilaa jäi vielä. Pääkatsomon muut tilat ovat kuitenkin auttamattoman pienet, kun vastassa on Turkin kaltainen joukkue, joka tuo tullessaan tukun mediaa ja muuta väkeä. Ahtaaksi kävi. Järjestelytkin ontuivat.

Tuhlaajapoika: Joel Pohjanpalo, Suomi. Jolle pelasi vahvan matsin, mutta viimeistely onnistui vasta pelin lopussa, vaikka paikkoja oli paljon myös ennen sitä. Pohjanpalo onnistui jopa kahdesti, mutta vain yksi maali hyväksyttiin. Ensimmäinen hylättiin paitsiona. Teemu Pukki oli paitsioasemassa ja hipaisi vielä palloakin ennen kuin se meni maaliin. Pohjanpalo oli vahva kaksinkamppailuissa, eikä menettänyt helpolla palloa. Tasoitusmaali tuli hienon kuvion päätteeksi. Niklas Moisander vapautti pystysyötöllä supervaihtomies Pyry Soirin, joka antoi hyvän keskistyksen. Pohjanpalo pääsi siitä iskemään tasoituksen.

Illan erikoisuus: Kupittaa muuttui Turkin lähes kotikentäksi. Sen verran paljon paikalla oli turkkilaiskannattajia, Turkin lippua ja kannustusta. Huuhkajat ei antanut onneksi sen häiritä, eikä antanut Turkin valloittaa Kupittaata. Tasapeli saatiin, mutta enempääkin olisi ehkä voinut yltää.

Mitä sanottiin?:

Joel Pohjanpalo, Suomi: Ehkä tänään olisi voitu saada jopa voitto. Siinä oli paikat tehdä voittomaali. Mutta pitää olla tyytyväinen. Hyvin kaikki jaksoivat painaa. Kaikki halusivat päättää (karsinnan) hyvin ja saatiin tasoitus. Alku oli paska, mutta loppu oli hyvä.

Analyysi: Loppu hyvin, kaikki hyvin? Ei aivan, mutta parempi näin kuin ilman lopun ryhtiliikettä. Päävalmentaja Markku Kanerva on tuomittu menneisyyden mieheksi, mutta jotain taikaa hänessä on. Tulokset puhuvat puolestaan. Pelin kuosiin saaminen kesti tällä kertaa kauemmin kuin aikaisemmin, mutta neljän viimeisen pelin saldo kertoo, että jotain tehtiin oikein.

Kanerva rakentaa joukkueen peliä puolustuksen kautta ja se taitaa olla realismia Suomen kaltaiselle maalle ja joukkueelle. Turkkia vastaan puolustuspeli ei ollut kuitenkaan niin kurinalaista kuin muissa loppuvaiheen karsintapeleissä. Suurimmissa vaikeuksissa oli keskikentän keskusta, josta Tim Sparv joutui jalkavaivaisena jäämään verryttelyn jälkeen pois. Rasmus Schüller ei ole Sparvin tasoa, vaikkei mitenkään kelvottomasti pelannutkaan. Schüller menetti kahdesti vaarallisesti pallon keskialueella. Ensimmäisestä tilanteesta oli tulla maali ensimmäisellä puoliajalla, mutta Sauli Väisäsen liuku pelasti tilanteen. Toisesta menestyksestä Turkki rankaisi.

Kun Suomi joutui takaa-ajajaksi, kenttätasapaino horjui pahasti ja Turkin vastaiskut olivat vaarallisia. Huuhkajat kuitenkin paransi ottelun vanhetessa hyökkäyspeliään rutkasti. Alussa syöttökombinaatioita ei juurikaan nähty ja pelin avaaminen oli täyttä tuskaa. Toisella puoliajalla Suomi pystyi jo vyöryttämään hyökkäyksiä ja luomaan useita maalitilanteita.

Huuhkajat nousi kahdesti tasoihin ja tyylikkäällä tavalla. Toppari Paulus Arajuuri iski suoraan Robin Lodin vaparista numeroiksi 1-1 ja toinen maali oli kuin oppikirjasta. Moisanderin pystysyötöstä Soiri pääsi keskittämään ja Pohjanpalo osui, 2-2.

Soirista on kehittymässä varsinainen supervaihtomies. Minuutteja ei ole vyöllä paljon, mutta tehoja sitä enemmän: kaksi ottelua, kahdesti vaihtomiehenä kentälle, saldona maali ja maalisyöttö. Soiri on tullut loistavasti sisään joukkueeseen.

Huuhkajien pelissä oli hyvää ja huonoa. Lukas Hradecky joutui maalilla venymään pari kertaa parhaaseensa. Niklas Moisander pelasi toista matsiaan vasempana pakkina ja on hyvä roolissaan. Pakeista on pulaa, toppareita on tällä hetkellä yllin kyllin.

Pohjanpalon soisi saavan peliaikaa Bundesliigassa, sillä vire on hyvä. Lod on kehittynyt Kreikan liigassa ja pystyy Pohjanpalon tavoin suojaamaan ja pitämään palloa ahtaassa tilassa. Lod esitti myös pari näyttävää harhautusta. Juha Pirinen on kiinnostava veto laitapakiksi. Fyysiset ominaisuudet riittävät kansainvälisiin peleihin, vaikka muutama harhailu vielä tulikin.

Sen sijaan Pukki ja Perparim Hetemaj ei olleet parhaimmillaan.

Suomi: Lukas Hradecky; Niklas Moisander, Paulus Arajuuri, Sauli Väisänen, Juha Pirinen; Perparim Hetemaj (60. Kasper Hämäläinen), Thomas Lam (86. Eero Markkanen), Rasmus Schüller, Robin Lod: Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki (82. Pyry Soiri).

Turkki: Volkan Babacan; Ismail Köybasi, Caglar Söyüncü, Ömer Toprak, Ozan Tufan; Hakan Calhanoglu, Okay Yokuslu, Selcuk Inan (85. Mehmet Topal), Oguzhan Özyakup, Yusuf Yazici; Cenk Tosun.

Erotuomari: Benoit Bastien, Ranska.

Varoitukset: Inan, Okay ja Yusuf Yazici, Turkki.

Lasse Virtanen

Juttua muokattu: Korjattu Suomen toisen maalin syntyaika.

Toiminimiyrittäjien määrä kasvanut yli 3 000:lla

Kaupparekisteriin merkittiin viime vuonna 34 216 uutta yritystä. Määrä on 3 460 yritystä enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lähes kaikki uudet yritykset ovat yksityisiä elinkeinonharjoittajia eli toiminimiyrittäjiä. Niitä rekisteröitiin 3 311 enemmän kuin vuonna 2016. Osakeyhtiöitten määrä kasvoi 264 uudella osakeyhtiöllä.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu yhteistyöhön seitsemän suuryrityksen kanssa

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu on perustanut Laboratory of Business Disruption Research -tutkimuslaboratorion liiketoimintamurrosten eli disruptioiden johtamis- ja toteutusmallien tutkimiseksi ja kehittämiseksi. Laboratorion yrityskumppanit ovat Aller Media Oy, Bayer Nordic SE, Oy IBM Finland Ab, OP Ryhmä, PricewaterhouseCoopers Oy, Rolls-Royce Oy Ab ja Valmet Automotive Oy.

Kadunrakennustyö sulkee Untamonkadun kevääksi

Kadunrakennustyö sulkee Untamonkadun liikenteeltä 20. huhtikuuta asti. Kääntyminen on kielletty Lemminkäisenkadulta ja Joukahaisenkadulta, tonteille ajo on edelleen sallittu.

BMX-pyöräilyn maailmanmestari Martti Kuoppa esittelee lajiaan Turussa

BMX-pyöräilyn maailmanmestari Martti Kuoppa on mukana BMX Freestyle Flatland lajin esittely- ja valmennusworkshopissa Turussa lauantaina 3. helmikuuta kello 13. Tapahtuma järjestetään Kallioinen Rentin tiloissa, osoitteessa Teollisuuskatu 42. Tilaisuuden järjestelyistä vastaa BMX Turku ry.

Kantasolututkimus auttaa löytämään kohdennettuja hoitoja aivosairauksiin

Tuore tutkimus on löytänyt uutta tietoa Fragile X -oireyhtymän taustalla olevasta hermoston kantasolujen erilaistumishäiriöstä. Älyllistä kehitysvammaisuutta aiheuttava Fragile X voi toimia mallisairautena, kun tutkijat etsivät kohdennettuja hoitoja kehityksellisiin neurologisiin sairauksiin.

Turku esillä Matkamessujen Suomen Saaristo -osastolla

Turku on esillä 19.–21.1. järjestettävillä Matka 2018 -messuilla Suomen Saaristo -jättikorttelissa. Mukana ovat Visit Turku, Challenge Turku, Flowpark, Voimistelun Suomi Gymnaestrada, Holiday Club Caribia, Samppalinnan kesäteatteri, Sokos Hotels Turku ja Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku, Turun kaupunginteatteri, Turun kaupungin Vapaa-aikatoimiala, Viking Line sekä Åbo Svenska Teater.

Kaupunki
Urheilu

Rasmus Tirronen jatkaa Tepsissä

Rasmus Tirronen.

TPS käyttää optionsa maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa. 27-vuotias espoolaisvahti nähdään myös ensi kaudella mustavalkoisessa paidassa.

Mäkinen tähyää taas ratakuormureiden EM-sarjaan

Mika Mäkinen ajoi edellisen kerran ratakuorma-autojen EM-sarjaa vuonna 2013. Tuolloin hän sijoittui yhteispisteissä kahdeksanneksi.

Auralainen Mika Mäkinen tähtää kaudeksi 2018 ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli ratakuorma-autojen EM-sarjaan. Mäkinen nähdään kuluvan vuoden aikana varmuudella osassa EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki.

Jälkipeli: Juuso Wahlsten antoi hyvät elämäneväät pojilleen

Wahlstenin kiekkomiehet on saatu samaan kuvaan. Sami (vas.) ja Jali saapuivat Suomeen ulkomailta juhlistamaan isä-Juuson 80-vuotissynttäreitä. Turun Palloseura järjesti Juhani Wahlstenille ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat Turkuhallissa.

Visionääri, ajattelija, uudistaja, kouluttaja, opettaja, jääkiekkoleijona…lista on pitkä. Viime lauantaina 80 vuotta täyttänyttä kiekkolegenda Juhani Wahlstenia on tituleerattu lukemattomin ilmaisuin. Yksi lause tiivistää turkulaisen kiekkolegendan elämän: Jos jääkiekkoa ei olisi keksitty, " Juuso " olisi sen keksinyt.

Tomas Hradecky tekee paluun kasvattajaseuransa TPS:n riveihin

Tomas Hradecky

TPS saa alkavalle Veikkausliigakaudelle tutun vahvistuksen, kun keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky palaa takaisin kasvattajaseuransa riveihin. 25-vuotias Hradecky on solminut TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen.

TPS Salibandy Suomen seitsemänneksi suurin, FBC Turku sijalla 17

Salibandyn suosio jatkuu rekisteröityjien pelaajien ja harrastajien määrällä mitattuna. Vuoden 2017 viimeisen päivän (31.12.) lukema on 59 791 henkilöä. Tästä määrästä Salibandyliiton lisenssinhaltijoita on 57 330.

Jälkipeli: Salibandy veti Kupittaan palloiluhallin täyteen

FBC Turun kotiottelu keräsi reilusti yli tuhat katsojaa. Määrä on seurahistorian suurin ja eräs Suomen suurimmista Divarin yleisömääristä.

Turkulainen salibandy todisti yhden päivänä aikana, miksi laji on uuden Kupittaan palloiluhallin suurin käyttäjä. Yhteensä noin 4 000 katsojaa kahteen peliin on saavutus, josta moni olisi kateellinen. Viisaasti koko halli katsomotiloineen oli varattu päivän salibandyotteluille.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.