Raisio kärsi kauden avaustappion ringeten SM-sarjassa

Vielä viime kaudella RNK Flyersin maalilla pelannut Maria Perkkola pysäytti entisen joukkueensa Luvialla. Vielä viime kaudella RNK Flyersin maalilla pelannut Maria Perkkola pysäytti entisen joukkueensa Luvialla. Kuva: Jane Iltanen

Lapinlahti jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena ringeten SM-sarjassa. Raisio kärsi kauden avaustappionsa Luvialla, jossa ottelun hahmoksi nousi peräti 63 kertaa torjunut Maria Perkkola.

Hallitseva mestari RNK Flyers kaatui vahvan esityksen jälkeen 6–3.

– Otimme yhden sellaisen voiton, joita tarvitaan 2–3, jotta olemme siellä neljän joukossa. Se tuli loistavalla maalivahtipelillä. Mutta on meillä myös aika hyviä maalintekijöitä. Emme tarvinneet monta paikkaa. Tietysti on hienoa voittaa tuollainen peli, LuKi-82:n vastuuvalmentaja Antero Kivelä totesi.

Ottelun tehokolmikon muodostivat Roosa Rantaniitty (4+1), Noora Peltovirta (0+5) ja kapteeni Kirsi Pukkila (1+3). Etenkin Rantaniityn 4–2- ja 5–2-maalit reilun minuutin sisällä toisistaan kolmannen erän puolessavälissä olivat Raisiolle myrkkyä.

Ottelun hahmoksi nousi kuitenkin huiman alkukauden pelannut maalivahti Maria Perkkola. Vielä viime kaudella Raisiossa pelannut Perkkola torjui peräti 63 kertaa.

– Lähdimme hyvällä jalalla ja kovalla karvauksella. Se tuotti hyvää tulosta. Meidän maalivahtimme hoiti hommansa vähintäänkin mallikkaasti, ja myös puolustuspelissämme näkyi huimaa kehitystä. Suunta on ylöspäin, luvialaisten puolustaja Katariina Niemi iloitsi.

LuKi-82 vankisti asemaansa neljän joukossa nousemalla kuuteen pisteeseen.

– Tämä peli osoitti, että meillä on mahdollisuudet kaataa kovatkin vastustajat. Erittäin hyvältä näyttää jatko tästä eteenpäin, Niemi myhäili.

RNK Flyersille tappio oli kauden ensimmäinen. Tanja Eloranta (2+1) ja Susanna Tapani (1+2) olivat mukana joukkueen jokaisessa maalissa, mutta moni tilanne jäi myös hyödyntämättä.

– Saimme luotua paljon paikkoja, mutta viimeistely oli hieman epätarkkaa. Paljon ammuimme ohi, ja Perkkolan upeat torjunnat jäädyttivät hyökkäystehomme. LuKi pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin ja käytti omat paikkansa tehokkaasti. Joka osa-alueelta löytyy parannettavaa, valmentaja Maarika Valtonen myönsi.

Haaste kasvaa raisiolaisilla tulevana viikonloppuna, sillä se kohtaa yhä ilman tappioita sarjan kärjessä porskuttavan Lapinlahden. Kärkiottelu pelataan lauantaina.

Kuuteen pisteeseen nousi myös Nokian Urheilijat, joka murskasi sarjajumbo VG-62:n Naantalissa 26–2. Kahden erän jälkeen lukemat olivat 9–2, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä lohduttomammaksi lukemat kotijoukkueen kannalta muuttuivat.

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena. Kauden viides voitto tuli lauantaina kotona Tuusulan Blue Ringsin kustannuksella maalein 13–4.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Menoviikko: Rajattoman perinteinen joulu

Lauluyhtye Rajattoman joulukonsertit ovat Turussakin jo pitkään jatkunut perinne.

Yksi jo perinteinen joulun lähestymisen merkki on lauluyhtye Rajattoman joulukiertue, jolla kuullaan rakastetuimpia joululauluja laidasta laitaan. Tänä vuonna Rajaton konsertoi Turun Logomossa keskiviikkona 20. joulukuuta.

Saaristo-Naantalin opas ilmestynyt

Tuore Saaristo-Naantalin luonto-opas esittelee alueen vähemmän tunnettuja luontokohteita ja tarjoaa vinkkejä retkeilijälle kaikkina vuodenaikoina. Kirjan tekijät ovat merimaskulaiset Reima Orvasto ja Anne Pentti.

RNK jäi tasapeliin, VG-62 hävisi

Lauantain pelikierroksella Blue Rings, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja Nokian Urheilijat saalistivat voiton ringeten SM-sarjassa. Sarjataulukon korkeimmilla sijoilla olevat joukkueet olivat tälläkin kertaa vahvoilla.

Turun poliisia työllistivät useat rattijuopumustapaukset

Poliisi pysäytti sunnuntaina kello 3.40 Turussa Kalevantiellä henkilöauton, jota kuljetti vuonna 1991 syntynyt mies. Mies puhalsi tapahtumapaikalla poliisin alkometriin tuloksen 0,61 milligrammaa litrassa ja myöhemmin poliisiasemalla tarkkuusalkometriin lukemat 0,44 milligrammaa litrassa.

Rattijuoppo törmäsi toiseen autoon Mäkikadulla, puhalsi 1,31 promillea

Sunnuntaina viiden aikaan aamulla Turun Mäkikadulla tavattiin liikenteestä vuonna 1998 syntynyt mies, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Poliisipartio tavoitti autoilijan, kun tämä oli lähdössä liikenteeseen. Tässä yhteydessä autoilija törmäsi toiseen autoon.

Urheilu

RNK jäi tasapeliin, VG-62 hävisi

Lauantain pelikierroksella Blue Rings, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja Nokian Urheilijat saalistivat voiton ringeten SM-sarjassa. Sarjataulukon korkeimmilla sijoilla olevat joukkueet olivat tälläkin kertaa vahvoilla.

TPS:n jalkapallonaisilla uudelleenrakennuksen aika

Jutta Rantala on yksi nimekäs lähtijä TPS:n naisten liigaryhmästä.

Kun Sami Haltian aikakausi TPS:n jalkapallonaisten peräsimessä päättyi, ilmassa oli vaara, että joukkue hajoaa. Vähitellen uhkakuvat ovat myös muuttuneet realismiksi.

Aleksi Ojala Urjalan Urheilijoihin

Aleksi Ojala.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala vaihtaa Turun Weikkojen edustusasun ensi kaudeksi Urjalan Urheilijoiden paitaan. Ojalalle kyseessä on paluu juurille, sillä hän on aloittanut Urjalassa. Ojala on viime vuosina noussut Suomen kärkikävelijöiden kaartiin.

Åboraakkeli: Sääntömuutosten mies

HC TPS:n viimeisimmässä mestarijoukkueessa torjunut David Leggio on Palloseurasta lähtönsä jälkeen ehtinyt olla torjuntojensa lisäksi otsikoissa myös erikoisempien torjuntatekniikoiden ansiosta.

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!