Raisio kärsi kauden avaustappion ringeten SM-sarjassa

Vielä viime kaudella RNK Flyersin maalilla pelannut Maria Perkkola pysäytti entisen joukkueensa Luvialla. Vielä viime kaudella RNK Flyersin maalilla pelannut Maria Perkkola pysäytti entisen joukkueensa Luvialla. Kuva: Jane Iltanen

Lapinlahti jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena ringeten SM-sarjassa. Raisio kärsi kauden avaustappionsa Luvialla, jossa ottelun hahmoksi nousi peräti 63 kertaa torjunut Maria Perkkola.

Hallitseva mestari RNK Flyers kaatui vahvan esityksen jälkeen 6–3.

– Otimme yhden sellaisen voiton, joita tarvitaan 2–3, jotta olemme siellä neljän joukossa. Se tuli loistavalla maalivahtipelillä. Mutta on meillä myös aika hyviä maalintekijöitä. Emme tarvinneet monta paikkaa. Tietysti on hienoa voittaa tuollainen peli, LuKi-82:n vastuuvalmentaja Antero Kivelä totesi.

Ottelun tehokolmikon muodostivat Roosa Rantaniitty (4+1), Noora Peltovirta (0+5) ja kapteeni Kirsi Pukkila (1+3). Etenkin Rantaniityn 4–2- ja 5–2-maalit reilun minuutin sisällä toisistaan kolmannen erän puolessavälissä olivat Raisiolle myrkkyä.

Ottelun hahmoksi nousi kuitenkin huiman alkukauden pelannut maalivahti Maria Perkkola. Vielä viime kaudella Raisiossa pelannut Perkkola torjui peräti 63 kertaa.

– Lähdimme hyvällä jalalla ja kovalla karvauksella. Se tuotti hyvää tulosta. Meidän maalivahtimme hoiti hommansa vähintäänkin mallikkaasti, ja myös puolustuspelissämme näkyi huimaa kehitystä. Suunta on ylöspäin, luvialaisten puolustaja Katariina Niemi iloitsi.

LuKi-82 vankisti asemaansa neljän joukossa nousemalla kuuteen pisteeseen.

– Tämä peli osoitti, että meillä on mahdollisuudet kaataa kovatkin vastustajat. Erittäin hyvältä näyttää jatko tästä eteenpäin, Niemi myhäili.

RNK Flyersille tappio oli kauden ensimmäinen. Tanja Eloranta (2+1) ja Susanna Tapani (1+2) olivat mukana joukkueen jokaisessa maalissa, mutta moni tilanne jäi myös hyödyntämättä.

– Saimme luotua paljon paikkoja, mutta viimeistely oli hieman epätarkkaa. Paljon ammuimme ohi, ja Perkkolan upeat torjunnat jäädyttivät hyökkäystehomme. LuKi pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin ja käytti omat paikkansa tehokkaasti. Joka osa-alueelta löytyy parannettavaa, valmentaja Maarika Valtonen myönsi.

Haaste kasvaa raisiolaisilla tulevana viikonloppuna, sillä se kohtaa yhä ilman tappioita sarjan kärjessä porskuttavan Lapinlahden. Kärkiottelu pelataan lauantaina.

Kuuteen pisteeseen nousi myös Nokian Urheilijat, joka murskasi sarjajumbo VG-62:n Naantalissa 26–2. Kahden erän jälkeen lukemat olivat 9–2, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä lohduttomammaksi lukemat kotijoukkueen kannalta muuttuivat.

Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena. Kauden viides voitto tuli lauantaina kotona Tuusulan Blue Ringsin kustannuksella maalein 13–4.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Mikael-teatterin pääsiäisnäytelmä antaa äänen Jeesuksen tuomitsijoille ja ystäville

Ismo Seivästö.

Mikael-teatteri esittää hiljaisella viikolla näytelmän Ristin jälkeen , joka vie aikaan Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen välillä. Tapahtumia käsitellään niin Jeesuksen ystävien kuin tuomitsijoiden ja surmaajien näkökulmista. Näytelmässä matkataan Golgatalta palaavan surusaattueen mukana, vieraillaan maaherra Pontius Pilatuksen ja ylipappi Kaifaan palatseissa ja Betaniassa Maria Magdalan kodissa.

Kevään vieraat saapuneet Saaren kartanon residenssiin

Kevään vieraat saapuneet Saaren kartanon residenssiin Mynämäelle. Kahden kuukauden residenssijaksonsa aloittivat runoilija, performanssitaiteilija Merima Dizdarević , kuvataiteilija Marianne Holm Hansen , taiteilija Hou Chien Cheng , tutkija Maria Laakso ja sirkustaiteilija Kalle Lehto .

Maarakennusalan kustannukset nousivat helmikuussa prosentin

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 1,0 prosenttia vuoden 2017 helmikuusta vuoden 2018 helmikuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin maarakenteiden -0,1 prosentista pohjarakenteiden 2,1 prosenttiin.

Tutkimus: Ulkomaalaisilla huippuosaajilla vaikeuksia työllistyä vaikka osaajapula vaivaa

Tekniikan akateemiset TEKin kyselytutkimus osoittaa, että tekniikan alan korkeakoulutuksen saaneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa ja työllisyys nousee kohisten. Ulkomailla syntyneiden työllistymisessä on edelleen selvä ero suomalaisiin verrattuna. Kaksi kolmesta suomalaisesta tekniikan alan korkeakoulutetusta on valmistumishetkellä työsuhteessa, ulkomaan kansalaisista vain 38 prosenttia.

Turun kaupungin henkilötyövuosien määrä jatkaa laskuaan

Turun kaupungin teettämien henkilötyövuosien määrä jatkoi laskua vuonna 2017. Kaupungin palveluksessa oli viime vuoden lopussa 11 480 henkilöä. Henkilötyövuosina mitattuna työvoiman käyttö vuonna 2017 oli 10 022,4. Organisaatiomuutokset huomioiden henkilötyövuodet nousivat 9,5 henkilötyövuotta edelliseen vuoteen verrattuna. Henkilötyövuosissa ei ole mukana työllistettyjä, joita kaupunki omin aktiivisin toimin työllisti 971.

Turun kehätien ja Telakkatien tulvariskiä pyritään vähentämään liittymäalueen kuivatusta parantamalla

Tiealueen ja Raisionlahden välisen laskuojan kuntoa parannetaan, jotta vesi ei enää tulvisi.

Runsaat sateet ja meriveden pinnan kohoaminen saavat ääritilanteissa veden tulvimaan tielle E18 Turun kehätien ja Telakkatien risteyksessä. Viime vuosina veden nousu tielle kyseisessä kohdassa on yleistynyt. Varsinais-Suomen ELY-keskus pyrkii ehkäisemään runsaiden sateiden aiheuttamaa tulvimista parantamalla tiealueen ja Raisionlahden välisen laskuojan kuntoa viikon 13 aikana.

Tutkimus pureutuu evakkojen vastaanottohaluun ruotsinkielisillä alueilla

Onko ruotsinkielisiä alueita suotta syyllistetty vastahakoisuudesta antaa tiloja evakoille toisen maailmansodan jälkeen? Tähän kysymykseen pureudutaan valtiotieteen tohtori Olli Kleemolan vetämässä tutkimushankkeessa, joka sai Svenska Kulturfondenilta 40 000 euron apurahan.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Perttu Kytöhongasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Nimi tuohon, oheistaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen (oik.). Seuran edustusjoukkue sai Perttu Kytöhongasta (kesk.) valmentajan, joka manageri Antti Väärin (vas.) mukaan sopii hyvin edustusjoukkueen uudistuneeseen nykytilanteeseen.

Perttu Kytöhonka on juuri kirjoittanut nimensä sopimuspaperiin. FBC Turun miesten edustusjoukkueen manageri Antti Vääri ja seuran toiminnanjohtaja Ville Lintunen myhäilevät vieressä tyytyväisenä. FBC Turku on kiinnittänyt organisaatioonsa valmentajan, joka ei ole pelkästään meritoitunut, vaan on tullut myös tunnetuksi värikkäistä ajatuksistaan.

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Täysosuma
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!