Olli Juolevi tutustui uuteen kotihalliinsa

Puolustajalupaus Olli Juolevi saapui Vancouverista Helsinkiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Turkuun Juolevi saapui perjantaiaamuna. Ensituntuma jäähän tapahtui yhdessä Eric Perrinin ja Ilari Filppulan kanssa.

– Vähän on jetlagia, mutta hyvä, että pääsin aamulla vähän hikoilemaan, niin pääsen siitä eroon, Juolevi sanoi.

– Jää tuntui hyvältä. On nättiä päästä pelaamaan yhdessä Suomen hienoimmista halleista.

Juolevi pääsee TPS-paidassa pelaamaan ensimmäiset ottelunsa miesten peleissä.

– Jokereiden A-junnuista lähdin Kanadaan Londoniin (London Knights), jossa pelasin kaksi vuotta.

Juniorilupaus kertoo olevansa tyytyväinen paikastaan perinteikkäässä seurassa. TPS-valmentaja Sami Salo pelasi Vancouverissa lähes kymmenen kautta. Hän piipahti kesällä NHL-seuran harjoitusleirillä vierailevana valmentajana.

– Häntä (Saloa) arvostetaan paljon Vancouverissa ja hän on iso nimi. Varmasti ihan luottavaisin mielin laskivat minut Samin käsiin tänne.

Juolevilla on edessä muutto Turkuun ja puolustajan omien sanojensa mukaan askel kohti aikuistumista omassa kämpässä.

– Yritän auttaa joukkuetta omalla parhaalla pelaamisellani ja kehittyä samalla. Yritän koko ajan pelata mahdollisimman hyvin ja katsoa, mihin se johtaa,.

– Hyökkäyspelaaminen on isoja etujani. Ei pelkästään maalien tai syöttöjen muodossa, vaan ylipäätään kiekon liikuttaminen ja syöttäminen. Toivottavasti pääsen käyttämään sitä täällä.

Valmennuksen mukaan Juolevin ensimmäisen Liiga-ottelun kanssa otetaan rauhassa ja puolustaja päästetään irti, kun aika on oikea.

– Totta kai uudessa joukkueessa täytyy totutella hetki, mutta täydessä pelikunnossa ollaan. Takana on rankat neljä viikkoa eli ainakin luistelukunto on täydessä tikissä.

TPS pelaa seuraavaksi lauantaina KalPaa vastaan.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

B-influenssa hiipuu, mutta A-influenssa runsastunut

Kuluva influenssakausi on ollut poikkeuksellinen verrattuna edellisiin talviin. Influenssa-B-virus hallitsi epidemiaa koko talven ajan aina maaliskuun alkupuolelle, mutta nyt sen tapausmäärät ovat vihdoin kääntyneet laskuun. Samalla kuitenkin Influenssa-A-virusta on alkanut esiintyä enemmän kuin edeltävinä viikkoina. H3N2-tyypin A-influenssavirus on ollut vallitseva A-influenssavirustyyppi. Tänä talvena on ollut merkittävä RS-virusepidemia.

Musiikkia Jobin kirjaan Martinkirkossa

Tuomo Norvasuo toimii esityksen tekstinlukijana.

Martinkirkossa kuullaan 27. maaliskuuta kello 18 harvoin Suomessa kuultua ruotsalaissäveltäjä Oskar Lindbergin (1887-1955) musiikkia Raamatun Jobin kirjan ympärille rakentuvassa esityksessä.

Metsäpuutarha toteutetaan luonnon ehdoilla

Metsän luonnollisuuden ja puutarhan näyttävyyden voi yhdistää metsäpuutarhaksi.

Suomi on metsäinen maa ja metsän luonto on meille tuttua. Puutarha ja metsä mielletään erilaisiksi ympäristöiksi. Hyvin suunnittelemalla metsän luonnollisuuden ja puutarhan näyttävyyden voi yhdistää metsäpuutarhaksi. Metsäpuutarhasta syntyy aktiivinen tila, joka lisää luonnon monimuotoisuutta enemmän kuin hoidettu piha tai yksipuolinen metsä. Etenemällä kolmessa vaiheessa tutkimisen, raivaamisen ja monipuolistamisen kautta, pääsee parhaiten toimivaan lopputulokseen.

Maatilojen lukumäärä jatkanut laskuaan

Aktiivisten maatilojen lukumäärä on pienentynyt yhtäjaksoisesti koko tilaston seurantajakson ajan vuodesta 2004 lähtien. Kokonaisuudessaan aktiivisten maatilojen lukumäärä on laskenut 31 prosenttia vuosien 2004–16 välillä. Suurin pudotus tilojen lukumäärässä on tapahtunut sikataloutta harjoittavien tilojen osalla, noin 65 prosenttia.

Itämeren silakoissa yhä vähemmän ympäristömyrkkyjä

Silakoiden dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuudet ovat pienentyneet alle puoleen 2000-luvulla

Pohjanlahdelta ja Suomenlahdelta pyydettyjen silakoiden dioksiinien ja PCB-yhdisteiden pitoisuudet ovat pienentyneet alle puoleen 2000-luvulla, selviää uudesta tutkimuksesta. Dioksiinien ja PCB-yhdisteiden päästöjä on rajoitettu voimakkaasti kansainvälisin sopimuksin ja rajoituksin, mikä näkyy mittaustuloksissa.

Kuluttaja-asiamies jatkaa harhaanjohtavien vertailuhintojen valvontaa

Kuluttaja-asiamies on joutunut puuttumaan viime vuosina toistuvasti etenkin urheiluväline- ja huonekaluliikkeissä käytettyyn kuluttajia harhaanjohtavaan tapaan markkinoida alennuksia. Neljä tapausta on käsiteltävänä markkinaoikeudessa. Kuluttaja-asiamies muistuttaa kaikkia yrityksiä, että on kuluttajansuojalain vastaista ilmoittaa tuotteiden hinta alennetuksi prosenttialennuksena tai vertailuhintaa käyttäen, mikäli alennuksen laskemisen lähtökohtana on käytetty tuotteen hintaa, jota ei ole kuluttajilta samassa myyntipaikassa aikaisemmin peritty. Sama käytäntö koskee myös verkkokauppoja.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!