Trojans katoaa Vaahteraliigasta jo toistamiseen

Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Kuva: Lennart Holmberg

Viime viikonloppuna Turku Trojans ilmoitti, ettei pelaa Vaahteraliigassa kaudella 2018. Trojans ei ole saanut tehtyä tarpeeksi pelaajasopimuksia.

– Palavereissa kävi ilmi, että pelaajat eivät yksinkertaisesti riitä. Kyllähän maailmassa pelaajia on, mutta ei ole järkeä koota Suomen oloissa ostojoukkuetta. Trojans on kaikille mukana oleville harrastus, eikä meillä ole yhtään palkattua työntekijää, Trojansin puheenjohtaja Pasi Sillgren toteaa.

Samaan aikaan Vaahteraliigaan ilmoittautumisen kanssa sulkeutui ilmoittautuminen myös 1. ja 2. divisioonaan. 3. divisioonaan ovet auki vielä kuukauden päivät, mutta Sillgren ei pidä todennäköisenä, että Trojansin miehillä olisi ensi kaudella edustusjoukkuetta millään sarjatasolla.

– Sellaisen käsityksen pelaajapalaverissa sain, että jatkoa halunneet pelaajat olisivat halunneet pelata nimenomaan Vaahteraliigassa. En näe todennäköisenä, että nyt koottaisiin jostain 3. divisioonaan joukkue.

Vuonna 1982 perustettu Trojans on yksi kotimaisen amerikkalaisen jalkapallon perinteikkäimmistä seuroista. Ensimmäistä kertaa se raivasi tiensä loppuotteluun jo 1984. Varsinkin 1990-luku oli menestyksekästä aikaa. Trojans voitti 90-luvulla viisi hopeaa.

Kaivattu ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, mestaruus tuli viimein vuonna 2003. Vielä 2004 Trojans voitti hopeaa ja 2005 joukkue oli neljäs.

Sen jälkeen Trojansin taival on ollut vuoristorataa. Kauden 2012 jälkeen Trojans jätti ensimmäisen kerran Vaahteraliigan väliin, mutta pelasi 2013 menestyksellä 1. divisioonaa. Trojans voitti Spagettimaljan, eikä hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua. 2014 ja 2015 Trojans ylsi vielä kolmen parhaan joukkoon, mutta pari viime kautta ovat olleet vaikeampia.

Yksi iso ongelma viime vuosina on ollut monien kokeneiden runkopelaajien lopettaminen. Syntyneitä aukkoja ei ole pystytty paikkaamaan omalla juniorituotannolla, vaikka turkulainen juniorityö on ollut pitkään yksi maan parhaista. Vastikään U17-maajoukkueeseeen valittiin kaksi Trojansia, Eemeli Forsblom ja Anssi Hannelin.

– Jonkun verran omista junioreista edustukseen on noussut pelaajia, mutta kynnys Vaahteraliigassa pelaamiseen on aika korkea U19-joukkueen jälkeen. Aika harva pelaaja on siihen fyysisesti valmis siinä kohtaa, Sillgren miettii.

Trojansin miesten edustusjoukkueen jatkon suhteen ei olla vielä tehty mitään suunnitelmia. Toiminta naisten edustusjoukkueen ja junioreiden suhteen jatkuu kuten tähänkin asti.

– Tämän viikon aikana istumme junioripuolen kanssa alas suunnittelemaan tulevaa. Periaatteessa tilanne voi poikia juniorijoukkueille hyvääkin, kun käsiä nyt vapautuu junioritoimintaan, Sillgren pohtii.

Ilkka Lappi

Lindström: Hankintalaki ei vaadi kilpailuttamaan vammaispalveluja

Työministeri Jari Lindström (sin.) on lähettänyt kunnille kirjeen, jossa hän muistuttaa laadun huomioimisesta vammaispalvelujen hankinnoissa. Ministerin mukaan julkisuudessa käytävä keskustelu vammaispalvelujen laatuongelmista osoittaa, että kunnat eivät ole riittävästi ottaneet käyttöön uuden hankintalain mahdollisuuksia laadun huomioimiseen.

Satovahingot aiheuttavat miljoonatappiot viljelijöille

15–20 prosenttia viljasadosta jää tänä vuonna puimatta, arvioi MTK.

Poikkeuksellisen hankalien säiden takia noin 15–20 prosenttia viljasadosta jää tänä vuonna puimatta. Tämä aiheuttaa maltillistenkin arvioiden mukaan sadan miljoonan tappiot viljelijöille. MTK:n johtokunta vaatii, että satovahinkoihin on reagoitava suuremmilla toimenpiteillä.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: FBC Turku on edelläkävijä

FBC Turku haluaa vakiinnuttaa paikkansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, vaikka kausi ei ole alkanut vielä ihan toivotulla tavalla.

Kaikki sai alkunsa yli parikymmentä vuotta sitten muutaman joukkueen ympärille perustetusta seurasta. Aikuisikään ehtinyt FBC Turku on kasvattanut jäsenmääräänsä useilla sadoilla. Nyt salibandyn erikoisseura on yksi Turun suurimmista urheiluseuroista.

Otteluanalyysi: Inter löysi tehot lopussa

Interin loppurynnistys oli liikaa HIFK:lle.

Inter katkaisi yli kahden kuukauden voitottomien kotiotteluiden putkensa maanantai-iltana. Tappio oli HIFK:lle katkera, sillä tappion myötä karsinnat ovat jälleen askeleen lähempänä. Interille kolme pistettä taas tiesi sitä, että joukkue varmisti lopullisesti sarjapaikkansa.

Juha Malisesta Pikkuhuuhkajien luotsi

U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä. Uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen , joka päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Åboraakkeli: Rakkaita tappioita

Mats Sundin.

Suomalainen jalkapallo vietti viime keskiviikkona merkkipäivää. Vuoden 1997 Suomi–Unkari MM-karsintapelin tasapeliä muisteltiin laajasti jalkapalloihmisten keskuudessa.

Menoviikko: Pänän viimeinen kotimatsi

Henri Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa jo vuonna 1998, kun joukkue pelasi vielä Ykköstä. Kuva on viime kesältä.

FC Inter pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Kupittaalla 20. lokakuuta. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Inter saa vastaansa Suomen mestaruuden jo muutama kierros sitten varmistaneen HJK:n.

Täysosuma
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.