Trojans katoaa Vaahteraliigasta jo toistamiseen

Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Kuva: Lennart Holmberg

Viime viikonloppuna Turku Trojans ilmoitti, ettei pelaa Vaahteraliigassa kaudella 2018. Trojans ei ole saanut tehtyä tarpeeksi pelaajasopimuksia.

– Palavereissa kävi ilmi, että pelaajat eivät yksinkertaisesti riitä. Kyllähän maailmassa pelaajia on, mutta ei ole järkeä koota Suomen oloissa ostojoukkuetta. Trojans on kaikille mukana oleville harrastus, eikä meillä ole yhtään palkattua työntekijää, Trojansin puheenjohtaja Pasi Sillgren toteaa.

Samaan aikaan Vaahteraliigaan ilmoittautumisen kanssa sulkeutui ilmoittautuminen myös 1. ja 2. divisioonaan. 3. divisioonaan ovet auki vielä kuukauden päivät, mutta Sillgren ei pidä todennäköisenä, että Trojansin miehillä olisi ensi kaudella edustusjoukkuetta millään sarjatasolla.

– Sellaisen käsityksen pelaajapalaverissa sain, että jatkoa halunneet pelaajat olisivat halunneet pelata nimenomaan Vaahteraliigassa. En näe todennäköisenä, että nyt koottaisiin jostain 3. divisioonaan joukkue.

Vuonna 1982 perustettu Trojans on yksi kotimaisen amerikkalaisen jalkapallon perinteikkäimmistä seuroista. Ensimmäistä kertaa se raivasi tiensä loppuotteluun jo 1984. Varsinkin 1990-luku oli menestyksekästä aikaa. Trojans voitti 90-luvulla viisi hopeaa.

Kaivattu ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, mestaruus tuli viimein vuonna 2003. Vielä 2004 Trojans voitti hopeaa ja 2005 joukkue oli neljäs.

Sen jälkeen Trojansin taival on ollut vuoristorataa. Kauden 2012 jälkeen Trojans jätti ensimmäisen kerran Vaahteraliigan väliin, mutta pelasi 2013 menestyksellä 1. divisioonaa. Trojans voitti Spagettimaljan, eikä hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua. 2014 ja 2015 Trojans ylsi vielä kolmen parhaan joukkoon, mutta pari viime kautta ovat olleet vaikeampia.

Yksi iso ongelma viime vuosina on ollut monien kokeneiden runkopelaajien lopettaminen. Syntyneitä aukkoja ei ole pystytty paikkaamaan omalla juniorituotannolla, vaikka turkulainen juniorityö on ollut pitkään yksi maan parhaista. Vastikään U17-maajoukkueeseeen valittiin kaksi Trojansia, Eemeli Forsblom ja Anssi Hannelin.

– Jonkun verran omista junioreista edustukseen on noussut pelaajia, mutta kynnys Vaahteraliigassa pelaamiseen on aika korkea U19-joukkueen jälkeen. Aika harva pelaaja on siihen fyysisesti valmis siinä kohtaa, Sillgren miettii.

Trojansin miesten edustusjoukkueen jatkon suhteen ei olla vielä tehty mitään suunnitelmia. Toiminta naisten edustusjoukkueen ja junioreiden suhteen jatkuu kuten tähänkin asti.

– Tämän viikon aikana istumme junioripuolen kanssa alas suunnittelemaan tulevaa. Periaatteessa tilanne voi poikia juniorijoukkueille hyvääkin, kun käsiä nyt vapautuu junioritoimintaan, Sillgren pohtii.

Ilkka Lappi

Luovaa liikuntaa ja runokierros WAMissa

Wäinö Aaltosen museossa eli WAMissa on tarjolla luovaa liikuntaa lauantaina 24. maaliskuuta kello 10.30. Luovan liikunnan tunnilla rentoudutaan ja virkistytään taiteen äärellä. Kierroksen ohjaa tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Satu Tuittila . Ota mukaan joustavat vaatteet. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Ilmoittautumiset osoitteessa wam.fi. Hinta on sisäänpääsymaksu ja kolme euroa.

TPS:n naisilla ensi-ilta edessä

Vaiherikkaan talven eläneen TPS:n naisten jalkapallojoukkue avaa kautensa Naisten Liigassa lauantaina 24. maaliskuuta. Tuolloin TPS kohtaa vieraskentällä Ilveksen. Joukkueen kenraaliharjoitus uuden valmentajatrion alaisuudessa oli viikko sitten juuri Ilvestä vastaan.

Näin ostamme tulevaisuudessa

Verkosta tilatut ruokaostokset, jotka asiakas saa mihin vuorokauden aikaan tahansa, ravintolatasoista ruokaa ja ravitsemusneuvontaa sekä jokaisen asiakkaiden tarpeisiin räätälöity elämyksellinen ostosreissu. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin K-ryhmän monivaiheisessa selvityksessä, jossa yli 60 päivittäistavarakaupan asiantuntijaa visioi tulevaisuuden ruokakauppaa.

TurkuART Afterwork tarjoilee taide-elämyksiä kevääseen

TurkuART Afterwork kutsuu kaikki kaupunkilaiset viettämään iltapäivää ja iltaa taiteen pariin. Torstaina 5. huhtikuussa gallerioissa ja museoissa voi taiteen katsomisen lisäksi muun muassa runoilla, kuunnella taiteilijan ja taidehistorioitsijan keskustelua sekä osallistua 15 minuutin pikaopastuksiin.

Mikael-teatterin pääsiäisnäytelmä antaa äänen Jeesuksen tuomitsijoille ja ystäville

Ismo Seivästö.

Mikael-teatteri esittää hiljaisella viikolla näytelmän Ristin jälkeen , joka vie aikaan Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen välillä. Tapahtumia käsitellään niin Jeesuksen ystävien kuin tuomitsijoiden ja surmaajien näkökulmista. Näytelmässä matkataan Golgatalta palaavan surusaattueen mukana, vieraillaan maaherra Pontius Pilatuksen ja ylipappi Kaifaan palatseissa ja Betaniassa Maria Magdalan kodissa.

Kevään vieraat saapuneet Saaren kartanon residenssiin

Kevään vieraat saapuneet Saaren kartanon residenssiin Mynämäelle. Kahden kuukauden residenssijaksonsa aloittivat runoilija, performanssitaiteilija Merima Dizdarević , kuvataiteilija Marianne Holm Hansen , taiteilija Hou Chien Cheng , tutkija Maria Laakso ja sirkustaiteilija Kalle Lehto .

Maarakennusalan kustannukset nousivat helmikuussa prosentin

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 1,0 prosenttia vuoden 2017 helmikuusta vuoden 2018 helmikuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin maarakenteiden -0,1 prosentista pohjarakenteiden 2,1 prosenttiin.

Tutkimus: Ulkomaalaisilla huippuosaajilla vaikeuksia työllistyä vaikka osaajapula vaivaa

Tekniikan akateemiset TEKin kyselytutkimus osoittaa, että tekniikan alan korkeakoulutuksen saaneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa ja työllisyys nousee kohisten. Ulkomailla syntyneiden työllistymisessä on edelleen selvä ero suomalaisiin verrattuna. Kaksi kolmesta suomalaisesta tekniikan alan korkeakoulutetusta on valmistumishetkellä työsuhteessa, ulkomaan kansalaisista vain 38 prosenttia.

Kaupunki
Urheilu

TPS:n naisilla ensi-ilta edessä

Vaiherikkaan talven eläneen TPS:n naisten jalkapallojoukkue avaa kautensa Naisten Liigassa lauantaina 24. maaliskuuta. Tuolloin TPS kohtaa vieraskentällä Ilveksen. Joukkueen kenraaliharjoitus uuden valmentajatrion alaisuudessa oli viikko sitten juuri Ilvestä vastaan.

Jälkipeli: Perttu Kytöhongasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Nimi tuohon, oheistaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen (oik.). Seuran edustusjoukkue sai Perttu Kytöhongasta (kesk.) valmentajan, joka manageri Antti Väärin (vas.) mukaan sopii hyvin edustusjoukkueen uudistuneeseen nykytilanteeseen.

Perttu Kytöhonka on juuri kirjoittanut nimensä sopimuspaperiin. FBC Turun miesten edustusjoukkueen manageri Antti Vääri ja seuran toiminnanjohtaja Ville Lintunen myhäilevät vieressä tyytyväisenä. FBC Turku on kiinnittänyt organisaatioonsa valmentajan, joka ei ole pelkästään meritoitunut, vaan on tullut myös tunnetuksi värikkäistä ajatuksistaan.

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Täysosuma
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!