Trojans katoaa Vaahteraliigasta jo toistamiseen

Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Trojans on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta koko historiansa ajan Vaahteraliigassa. Kausi 2018 on toinen, jolloin turkulaisväriä ei sarjassa ole. Kuva: Lennart Holmberg

Viime viikonloppuna Turku Trojans ilmoitti, ettei pelaa Vaahteraliigassa kaudella 2018. Trojans ei ole saanut tehtyä tarpeeksi pelaajasopimuksia.

– Palavereissa kävi ilmi, että pelaajat eivät yksinkertaisesti riitä. Kyllähän maailmassa pelaajia on, mutta ei ole järkeä koota Suomen oloissa ostojoukkuetta. Trojans on kaikille mukana oleville harrastus, eikä meillä ole yhtään palkattua työntekijää, Trojansin puheenjohtaja Pasi Sillgren toteaa.

Samaan aikaan Vaahteraliigaan ilmoittautumisen kanssa sulkeutui ilmoittautuminen myös 1. ja 2. divisioonaan. 3. divisioonaan ovet auki vielä kuukauden päivät, mutta Sillgren ei pidä todennäköisenä, että Trojansin miehillä olisi ensi kaudella edustusjoukkuetta millään sarjatasolla.

– Sellaisen käsityksen pelaajapalaverissa sain, että jatkoa halunneet pelaajat olisivat halunneet pelata nimenomaan Vaahteraliigassa. En näe todennäköisenä, että nyt koottaisiin jostain 3. divisioonaan joukkue.

Vuonna 1982 perustettu Trojans on yksi kotimaisen amerikkalaisen jalkapallon perinteikkäimmistä seuroista. Ensimmäistä kertaa se raivasi tiensä loppuotteluun jo 1984. Varsinkin 1990-luku oli menestyksekästä aikaa. Trojans voitti 90-luvulla viisi hopeaa.

Kaivattu ensimmäinen, ja toistaiseksi ainoa, mestaruus tuli viimein vuonna 2003. Vielä 2004 Trojans voitti hopeaa ja 2005 joukkue oli neljäs.

Sen jälkeen Trojansin taival on ollut vuoristorataa. Kauden 2012 jälkeen Trojans jätti ensimmäisen kerran Vaahteraliigan väliin, mutta pelasi 2013 menestyksellä 1. divisioonaa. Trojans voitti Spagettimaljan, eikä hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua. 2014 ja 2015 Trojans ylsi vielä kolmen parhaan joukkoon, mutta pari viime kautta ovat olleet vaikeampia.

Yksi iso ongelma viime vuosina on ollut monien kokeneiden runkopelaajien lopettaminen. Syntyneitä aukkoja ei ole pystytty paikkaamaan omalla juniorituotannolla, vaikka turkulainen juniorityö on ollut pitkään yksi maan parhaista. Vastikään U17-maajoukkueeseeen valittiin kaksi Trojansia, Eemeli Forsblom ja Anssi Hannelin.

– Jonkun verran omista junioreista edustukseen on noussut pelaajia, mutta kynnys Vaahteraliigassa pelaamiseen on aika korkea U19-joukkueen jälkeen. Aika harva pelaaja on siihen fyysisesti valmis siinä kohtaa, Sillgren miettii.

Trojansin miesten edustusjoukkueen jatkon suhteen ei olla vielä tehty mitään suunnitelmia. Toiminta naisten edustusjoukkueen ja junioreiden suhteen jatkuu kuten tähänkin asti.

– Tämän viikon aikana istumme junioripuolen kanssa alas suunnittelemaan tulevaa. Periaatteessa tilanne voi poikia juniorijoukkueille hyvääkin, kun käsiä nyt vapautuu junioritoimintaan, Sillgren pohtii.

Ilkka Lappi

Menoviikko: Rajattoman perinteinen joulu

Lauluyhtye Rajattoman joulukonsertit ovat Turussakin jo pitkään jatkunut perinne.

Yksi jo perinteinen joulun lähestymisen merkki on lauluyhtye Rajattoman joulukiertue, jolla kuullaan rakastetuimpia joululauluja laidasta laitaan. Tänä vuonna Rajaton konsertoi Turun Logomossa keskiviikkona 20. joulukuuta.

Saaristo-Naantalin opas ilmestynyt

Tuore Saaristo-Naantalin luonto-opas esittelee alueen vähemmän tunnettuja luontokohteita ja tarjoaa vinkkejä retkeilijälle kaikkina vuodenaikoina. Kirjan tekijät ovat merimaskulaiset Reima Orvasto ja Anne Pentti.

RNK jäi tasapeliin, VG-62 hävisi

Lauantain pelikierroksella Blue Rings, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja Nokian Urheilijat saalistivat voiton ringeten SM-sarjassa. Sarjataulukon korkeimmilla sijoilla olevat joukkueet olivat tälläkin kertaa vahvoilla.

Turun poliisia työllistivät useat rattijuopumustapaukset

Poliisi pysäytti sunnuntaina kello 3.40 Turussa Kalevantiellä henkilöauton, jota kuljetti vuonna 1991 syntynyt mies. Mies puhalsi tapahtumapaikalla poliisin alkometriin tuloksen 0,61 milligrammaa litrassa ja myöhemmin poliisiasemalla tarkkuusalkometriin lukemat 0,44 milligrammaa litrassa.

Rattijuoppo törmäsi toiseen autoon Mäkikadulla, puhalsi 1,31 promillea

Sunnuntaina viiden aikaan aamulla Turun Mäkikadulla tavattiin liikenteestä vuonna 1998 syntynyt mies, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Poliisipartio tavoitti autoilijan, kun tämä oli lähdössä liikenteeseen. Tässä yhteydessä autoilija törmäsi toiseen autoon.

Urheilu

RNK jäi tasapeliin, VG-62 hävisi

Lauantain pelikierroksella Blue Rings, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese ja Nokian Urheilijat saalistivat voiton ringeten SM-sarjassa. Sarjataulukon korkeimmilla sijoilla olevat joukkueet olivat tälläkin kertaa vahvoilla.

TPS:n jalkapallonaisilla uudelleenrakennuksen aika

Jutta Rantala on yksi nimekäs lähtijä TPS:n naisten liigaryhmästä.

Kun Sami Haltian aikakausi TPS:n jalkapallonaisten peräsimessä päättyi, ilmassa oli vaara, että joukkue hajoaa. Vähitellen uhkakuvat ovat myös muuttuneet realismiksi.

Aleksi Ojala Urjalan Urheilijoihin

Aleksi Ojala.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala vaihtaa Turun Weikkojen edustusasun ensi kaudeksi Urjalan Urheilijoiden paitaan. Ojalalle kyseessä on paluu juurille, sillä hän on aloittanut Urjalassa. Ojala on viime vuosina noussut Suomen kärkikävelijöiden kaartiin.

Åboraakkeli: Sääntömuutosten mies

HC TPS:n viimeisimmässä mestarijoukkueessa torjunut David Leggio on Palloseurasta lähtönsä jälkeen ehtinyt olla torjuntojensa lisäksi otsikoissa myös erikoisempien torjuntatekniikoiden ansiosta.

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!