Inter rakentaa tulevaisuutta pala kerrallaan

Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Kuva: Jori Liimatainen

Vaikka jalkapallon Veikkausliiga on vasta kääntymässä loppusuoralle kuluvan kauden osalta, Interissä rakennetaan jo täyttä päätä vuoden 2018 joukkuetta. Tällä viikolla Inter julkisti viisi jatkosopimusta, joiden joukossa muun muassa maalivahti Henrik Moisander, keskikenttäpelaaja Lucas Garcia ja hyökkääjä Benjamin Källman.

Jatkosopimusten myötä Interillä on ensi kaudeksi jo 16 pelaajasopimusta. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, mutta erikoista on se, että Interillä ei ole vielä päävalmentajaa kiinnitetty ensi kaudeksi. Varteenotettavin vaihtoehto tällä hetkellä on elokuun alussa päävalmentajan pestin vastaanottanut Fabrizio Piccareta, mutta keskusteluja asiasta ei ole käyty.

- Haluaisin valmentaa täällä vielä pitkään, mutta minä en sitä päätä. Kaikki on toiminut hyvin ja uskon, että joukkueella on hyvä tulevaisuus edessään. Täällä rakennetaan joukkuetta, jolla on mahdollisuus menestyä jatkossa, tuumii italialaisvalmentaja.

Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan päävalmentajatilanteen avonaisuus ei ole merkittävästi vaikuttanut ensi vuoden joukkueen kokoamiseen.

- Olemme puhuneet kolmestaan Fabrizion ja Stefanin (Håkans) kanssa paljon. Olemme puhuneet seuraidentiteetistä ja siitä, millainen Inter jatkossa haluaa olla. Ajattelemme Interin identiteetistä hyvin samalla tavalla. Välillä on tuntunut siltä, että ensi kauden valmentaja on joko Fabrizio tai joku, joka ajattelee jalkapallosta samalla tavalla kuin hän, Mäki sanoo.

Pallollisuus on yksi Interin tulevaisuudenkin ohjenuorista, mitä puoltaa myös Garcian ja Mika Ojalan kaltaisten pelaajien kiinnittäminen. Mäellä on selkeä näkemys siitä, millainen Interin pitää jatkossa olla.

- Pallonhallinnan lisäksi pitää olla uskallusta pelata. Jalkapallo nopeutuu jatkuvasti. Tarvitaan nopeita jalkoja sekä älykkyyttä pelaajana. Se ei riitä, että jalat pelkästään ovat nopeita vaan myös pään pitää olla nopea, Mäki luettelee.

Viime vuodet Inter on systemaattisesti tehnyt töitä junioriorganisaation vahvistamiseksi. Omia junioreita halutaan jatkossa nähdä edustusjoukkueessa entistä enemmän. Ensi kauden joukkueessa omaa juniorituotantoa edustaa muun muassa maalivahti Aati Marttinen.

- Edustusjoukkueen rima omille junioreille ei saa olla matalalla, mutta heille pitää antaa mahdollisuus pitkäjänteiseen työntekoon ja kehittymiseen. Aati on hyvä esimerkki tällaisesta pelaajasta. Samanlaisia pitkäjänteisiä nuoria haluamme löytää omista junioreistamme, mutta myös muista joukkueista, Mäki toteaa.

- Meillä Interissä on selkeä ajatus siitä, mitä haluamme tehdä. Ne ovat asioita, jotka eivät välttämättä näy kovin nopeasti, mutta pidemmällä aikajänteellä varmasti, sanoo puolestaan Piccareta.

Ilkka Lappi

Luovaa liikuntaa ja runokierros WAMissa

Wäinö Aaltosen museossa eli WAMissa on tarjolla luovaa liikuntaa lauantaina 24. maaliskuuta kello 10.30. Luovan liikunnan tunnilla rentoudutaan ja virkistytään taiteen äärellä. Kierroksen ohjaa tanssitaiteilija ja tanssinopettaja Satu Tuittila . Ota mukaan joustavat vaatteet. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Ilmoittautumiset osoitteessa wam.fi. Hinta on sisäänpääsymaksu ja kolme euroa.

TPS:n naisilla ensi-ilta edessä

Vaiherikkaan talven eläneen TPS:n naisten jalkapallojoukkue avaa kautensa Naisten Liigassa lauantaina 24. maaliskuuta. Tuolloin TPS kohtaa vieraskentällä Ilveksen. Joukkueen kenraaliharjoitus uuden valmentajatrion alaisuudessa oli viikko sitten juuri Ilvestä vastaan.

Näin ostamme tulevaisuudessa

Verkosta tilatut ruokaostokset, jotka asiakas saa mihin vuorokauden aikaan tahansa, ravintolatasoista ruokaa ja ravitsemusneuvontaa sekä jokaisen asiakkaiden tarpeisiin räätälöity elämyksellinen ostosreissu. Muun muassa nämä asiat nousivat esiin K-ryhmän monivaiheisessa selvityksessä, jossa yli 60 päivittäistavarakaupan asiantuntijaa visioi tulevaisuuden ruokakauppaa.

TurkuART Afterwork tarjoilee taide-elämyksiä kevääseen

TurkuART Afterwork kutsuu kaikki kaupunkilaiset viettämään iltapäivää ja iltaa taiteen pariin. Torstaina 5. huhtikuussa gallerioissa ja museoissa voi taiteen katsomisen lisäksi muun muassa runoilla, kuunnella taiteilijan ja taidehistorioitsijan keskustelua sekä osallistua 15 minuutin pikaopastuksiin.

Mikael-teatterin pääsiäisnäytelmä antaa äänen Jeesuksen tuomitsijoille ja ystäville

Ismo Seivästö.

Mikael-teatteri esittää hiljaisella viikolla näytelmän Ristin jälkeen , joka vie aikaan Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen välillä. Tapahtumia käsitellään niin Jeesuksen ystävien kuin tuomitsijoiden ja surmaajien näkökulmista. Näytelmässä matkataan Golgatalta palaavan surusaattueen mukana, vieraillaan maaherra Pontius Pilatuksen ja ylipappi Kaifaan palatseissa ja Betaniassa Maria Magdalan kodissa.

Kevään vieraat saapuneet Saaren kartanon residenssiin

Kevään vieraat saapuneet Saaren kartanon residenssiin Mynämäelle. Kahden kuukauden residenssijaksonsa aloittivat runoilija, performanssitaiteilija Merima Dizdarević , kuvataiteilija Marianne Holm Hansen , taiteilija Hou Chien Cheng , tutkija Maria Laakso ja sirkustaiteilija Kalle Lehto .

Maarakennusalan kustannukset nousivat helmikuussa prosentin

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 1,0 prosenttia vuoden 2017 helmikuusta vuoden 2018 helmikuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin maarakenteiden -0,1 prosentista pohjarakenteiden 2,1 prosenttiin.

Tutkimus: Ulkomaalaisilla huippuosaajilla vaikeuksia työllistyä vaikka osaajapula vaivaa

Tekniikan akateemiset TEKin kyselytutkimus osoittaa, että tekniikan alan korkeakoulutuksen saaneet ovat tyytyväisiä koulutukseensa ja työllisyys nousee kohisten. Ulkomailla syntyneiden työllistymisessä on edelleen selvä ero suomalaisiin verrattuna. Kaksi kolmesta suomalaisesta tekniikan alan korkeakoulutetusta on valmistumishetkellä työsuhteessa, ulkomaan kansalaisista vain 38 prosenttia.

Kaupunki
Urheilu

TPS:n naisilla ensi-ilta edessä

Vaiherikkaan talven eläneen TPS:n naisten jalkapallojoukkue avaa kautensa Naisten Liigassa lauantaina 24. maaliskuuta. Tuolloin TPS kohtaa vieraskentällä Ilveksen. Joukkueen kenraaliharjoitus uuden valmentajatrion alaisuudessa oli viikko sitten juuri Ilvestä vastaan.

Jälkipeli: Perttu Kytöhongasta FBC Turun uusi päävalmentaja

Nimi tuohon, oheistaa FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen (oik.). Seuran edustusjoukkue sai Perttu Kytöhongasta (kesk.) valmentajan, joka manageri Antti Väärin (vas.) mukaan sopii hyvin edustusjoukkueen uudistuneeseen nykytilanteeseen.

Perttu Kytöhonka on juuri kirjoittanut nimensä sopimuspaperiin. FBC Turun miesten edustusjoukkueen manageri Antti Vääri ja seuran toiminnanjohtaja Ville Lintunen myhäilevät vieressä tyytyväisenä. FBC Turku on kiinnittänyt organisaatioonsa valmentajan, joka ei ole pelkästään meritoitunut, vaan on tullut myös tunnetuksi värikkäistä ajatuksistaan.

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Täysosuma
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!