Inter rakentaa tulevaisuutta pala kerrallaan

Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Kuva: Jori Liimatainen

Vaikka jalkapallon Veikkausliiga on vasta kääntymässä loppusuoralle kuluvan kauden osalta, Interissä rakennetaan jo täyttä päätä vuoden 2018 joukkuetta. Tällä viikolla Inter julkisti viisi jatkosopimusta, joiden joukossa muun muassa maalivahti Henrik Moisander, keskikenttäpelaaja Lucas Garcia ja hyökkääjä Benjamin Källman.

Jatkosopimusten myötä Interillä on ensi kaudeksi jo 16 pelaajasopimusta. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, mutta erikoista on se, että Interillä ei ole vielä päävalmentajaa kiinnitetty ensi kaudeksi. Varteenotettavin vaihtoehto tällä hetkellä on elokuun alussa päävalmentajan pestin vastaanottanut Fabrizio Piccareta, mutta keskusteluja asiasta ei ole käyty.

- Haluaisin valmentaa täällä vielä pitkään, mutta minä en sitä päätä. Kaikki on toiminut hyvin ja uskon, että joukkueella on hyvä tulevaisuus edessään. Täällä rakennetaan joukkuetta, jolla on mahdollisuus menestyä jatkossa, tuumii italialaisvalmentaja.

Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan päävalmentajatilanteen avonaisuus ei ole merkittävästi vaikuttanut ensi vuoden joukkueen kokoamiseen.

- Olemme puhuneet kolmestaan Fabrizion ja Stefanin (Håkans) kanssa paljon. Olemme puhuneet seuraidentiteetistä ja siitä, millainen Inter jatkossa haluaa olla. Ajattelemme Interin identiteetistä hyvin samalla tavalla. Välillä on tuntunut siltä, että ensi kauden valmentaja on joko Fabrizio tai joku, joka ajattelee jalkapallosta samalla tavalla kuin hän, Mäki sanoo.

Pallollisuus on yksi Interin tulevaisuudenkin ohjenuorista, mitä puoltaa myös Garcian ja Mika Ojalan kaltaisten pelaajien kiinnittäminen. Mäellä on selkeä näkemys siitä, millainen Interin pitää jatkossa olla.

- Pallonhallinnan lisäksi pitää olla uskallusta pelata. Jalkapallo nopeutuu jatkuvasti. Tarvitaan nopeita jalkoja sekä älykkyyttä pelaajana. Se ei riitä, että jalat pelkästään ovat nopeita vaan myös pään pitää olla nopea, Mäki luettelee.

Viime vuodet Inter on systemaattisesti tehnyt töitä junioriorganisaation vahvistamiseksi. Omia junioreita halutaan jatkossa nähdä edustusjoukkueessa entistä enemmän. Ensi kauden joukkueessa omaa juniorituotantoa edustaa muun muassa maalivahti Aati Marttinen.

- Edustusjoukkueen rima omille junioreille ei saa olla matalalla, mutta heille pitää antaa mahdollisuus pitkäjänteiseen työntekoon ja kehittymiseen. Aati on hyvä esimerkki tällaisesta pelaajasta. Samanlaisia pitkäjänteisiä nuoria haluamme löytää omista junioreistamme, mutta myös muista joukkueista, Mäki toteaa.

- Meillä Interissä on selkeä ajatus siitä, mitä haluamme tehdä. Ne ovat asioita, jotka eivät välttämättä näy kovin nopeasti, mutta pidemmällä aikajänteellä varmasti, sanoo puolestaan Piccareta.

Ilkka Lappi

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivää haetaan pysyväksi

Lokakuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2016 liputettiin ensi kerran Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Liputuspäivä liittyi Miina Sillanpää 150-juhlavuoteen ja myönnettiin tuolloin kertaluonteisena. Myös tänä vuonna suositellaan liputusta lokakuun ensimmäisen päivänä. Liputuspäivän vakiinnuttamista ovat hakeneet Miina Sillanpään Seura ja tukemassa on lähes neljäkymmentä tahoa.

Perjantai 13. on taas Tapaturmapäivä

Perjantaina 13. lokakuuta vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona tapaturmaa. Monen taustalla vaikuttaa kiire.

Raiskauksen kokeneille tarjotaan omaa puheliaikaa

Turun kriisikeskuksen seksuaaliväkivaltatyön hankkeessa kokeillaan viikoittaista puhelinaikaa. Raiskauksen tai raiskausyrityksen kokeneilla voi olla suuri kynnys lähteä hakemaan apua ja neuvoja itselleen. Tällä halutaan helpottaa yhteyden ottamista, jotta kukaan ei jäisi kokemuksensa kanssa yksin. Kriisiapua voi tarvita, vaikka kokemuksesta olisi kulunut jo pitkäkin aika.

Moisander palaa Huuhkajien riveihin

Niklas Moisander kuuluu ryhmään, jonka Markku Kanerva nimesi Turkki-otteluun Turkuun.

Miesten A-maajoukkue kohtaa MM-karsintojen päätösotteluissaan lokakuun alussa vieraskentällä Kroatian ja kotikentällä Turkin.

JetSet
Aalto Yökerho avasi syyskauden. Jaakko Salovaara valeli vieraita JS 16 -klassikoilla ja uudemmalla tuotannnolla. Ravintoloitsija Turo Nolvi visioi syksyyn eri teemabileitä ja mm. elokuvien ensi-iltajuhlia.
Aalto Yökerho avasi syyskauden. Jaakko Salovaara valeli vieraita JS 16 -klassikoilla ja uudemmalla tuotannnolla. Ravintoloitsija Turo Nolvi visioi syksyyn eri teemabileitä ja mm. elokuvien ensi-iltajuhlia.
Syyskuu siivittää lomailijoiden ja opiskelijoiden kaupunkiin palaamista. Tähän     saumaan iskee Aalto Yökerho.  Perjantaiset syyskauden avajaiset poreilevat ekstroverttien persoonien huomassa.  Eri tapahtumien ohella Pressiklubin tiloissa starttaa uusi, intiimi karaokelounge.
Syyskuu siivittää lomailijoiden ja opiskelijoiden kaupunkiin palaamista. Tähän saumaan iskee Aalto Yökerho. Perjantaiset syyskauden avajaiset poreilevat ekstroverttien persoonien huomassa. Eri tapahtumien ohella Pressiklubin tiloissa starttaa uusi, intiimi karaokelounge.
Aloittavia opiskelijoita kutsutaan eri puolilla Suomea mm. nimillä piltti, phuksi, fuksi, keltanokka, pupu, simppu, tappi, mursu, fetus, varsa, smurffi…  Nämä taimitarhan kasvatit starttaavat syyskautensa keskiviikkona ja torstaina eri ainejärjestöjen Pilttibileissä Marilynissä ja Vegasissa. Haalariväkeä monipuolistaa Traden Kaupunkikierros.
Aloittavia opiskelijoita kutsutaan eri puolilla Suomea mm. nimillä piltti, phuksi, fuksi, keltanokka, pupu, simppu, tappi, mursu, fetus, varsa, smurffi… Nämä taimitarhan kasvatit starttaavat syyskautensa keskiviikkona ja torstaina eri ainejärjestöjen Pilttibileissä Marilynissä ja Vegasissa. Haalariväkeä monipuolistaa Traden Kaupunkikierros.
Urheilu

Moisander palaa Huuhkajien riveihin

Niklas Moisander kuuluu ryhmään, jonka Markku Kanerva nimesi Turkki-otteluun Turkuun.

Miesten A-maajoukkue kohtaa MM-karsintojen päätösotteluissaan lokakuun alussa vieraskentällä Kroatian ja kotikentällä Turkin.

Turun Uimareiden naiset PM-kisoihin

Turun Uimareiden naisvesipalloilijoiden syksyn päätavoite lähestyy. Uimarit matkaavat lokakuun 6.–8. päivä Kööpenhaminassa pelattaviin seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Åboraakkeli: Menestyksen pelastus?

Hjallis Harkimo.

Lokakuun puolivälissä Turkuhallissa järjestetään e-urheilutapahtuma Grail Quest, jonka taustalla häärii muun muassa Harry ” Hjallis ” Harkimo . Mies kävi promoamassa tapahtumaa tällä viikolla Turussa ja tuli lausuneeksi suuren viisauden.

Jälkipeli: Yleisökato riivaa syksyn lätkämatseja

Mikä on, kun Liigalätkä ei kiinnosta turkulaisia? Syksyllä kiekkoyleisö jää vuodesta toiseen kotiin. Pelkästään runkosarjassa pelataan joukkuetta kohti 60 ottelua. Kukaan ei putoa ja suurin osa joukkueista pääsee pudotuspeleihin. Ei ihme, jos yleisön into hiipuu.

Ilmiö ei ole mitenkään uusi. Syksyisin kauden alettua on totuttu näkemään tyhjyyttä kumisevia jäähalleja. Vaikka lätkä on Suomen suosituin yleisölaji, ovat syyskuun yleisömäärät, ei pelkästään Turussa, vaan myös muuallakin Suomessa huolestuttavan alhaisia.

Täysosuma
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.