Inter rakentaa tulevaisuutta pala kerrallaan

Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Lucas Garcia on yksi niistä pelaajista, joiden ympärille Inter ensi kauden miehistöään rakentaa. Kuva: Jori Liimatainen

Vaikka jalkapallon Veikkausliiga on vasta kääntymässä loppusuoralle kuluvan kauden osalta, Interissä rakennetaan jo täyttä päätä vuoden 2018 joukkuetta. Tällä viikolla Inter julkisti viisi jatkosopimusta, joiden joukossa muun muassa maalivahti Henrik Moisander, keskikenttäpelaaja Lucas Garcia ja hyökkääjä Benjamin Källman.

Jatkosopimusten myötä Interillä on ensi kaudeksi jo 16 pelaajasopimusta. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, mutta erikoista on se, että Interillä ei ole vielä päävalmentajaa kiinnitetty ensi kaudeksi. Varteenotettavin vaihtoehto tällä hetkellä on elokuun alussa päävalmentajan pestin vastaanottanut Fabrizio Piccareta, mutta keskusteluja asiasta ei ole käyty.

- Haluaisin valmentaa täällä vielä pitkään, mutta minä en sitä päätä. Kaikki on toiminut hyvin ja uskon, että joukkueella on hyvä tulevaisuus edessään. Täällä rakennetaan joukkuetta, jolla on mahdollisuus menestyä jatkossa, tuumii italialaisvalmentaja.

Interin teknisen johtajan Vesa Mäen mukaan päävalmentajatilanteen avonaisuus ei ole merkittävästi vaikuttanut ensi vuoden joukkueen kokoamiseen.

- Olemme puhuneet kolmestaan Fabrizion ja Stefanin (Håkans) kanssa paljon. Olemme puhuneet seuraidentiteetistä ja siitä, millainen Inter jatkossa haluaa olla. Ajattelemme Interin identiteetistä hyvin samalla tavalla. Välillä on tuntunut siltä, että ensi kauden valmentaja on joko Fabrizio tai joku, joka ajattelee jalkapallosta samalla tavalla kuin hän, Mäki sanoo.

Pallollisuus on yksi Interin tulevaisuudenkin ohjenuorista, mitä puoltaa myös Garcian ja Mika Ojalan kaltaisten pelaajien kiinnittäminen. Mäellä on selkeä näkemys siitä, millainen Interin pitää jatkossa olla.

- Pallonhallinnan lisäksi pitää olla uskallusta pelata. Jalkapallo nopeutuu jatkuvasti. Tarvitaan nopeita jalkoja sekä älykkyyttä pelaajana. Se ei riitä, että jalat pelkästään ovat nopeita vaan myös pään pitää olla nopea, Mäki luettelee.

Viime vuodet Inter on systemaattisesti tehnyt töitä junioriorganisaation vahvistamiseksi. Omia junioreita halutaan jatkossa nähdä edustusjoukkueessa entistä enemmän. Ensi kauden joukkueessa omaa juniorituotantoa edustaa muun muassa maalivahti Aati Marttinen.

- Edustusjoukkueen rima omille junioreille ei saa olla matalalla, mutta heille pitää antaa mahdollisuus pitkäjänteiseen työntekoon ja kehittymiseen. Aati on hyvä esimerkki tällaisesta pelaajasta. Samanlaisia pitkäjänteisiä nuoria haluamme löytää omista junioreistamme, mutta myös muista joukkueista, Mäki toteaa.

- Meillä Interissä on selkeä ajatus siitä, mitä haluamme tehdä. Ne ovat asioita, jotka eivät välttämättä näy kovin nopeasti, mutta pidemmällä aikajänteellä varmasti, sanoo puolestaan Piccareta.

Ilkka Lappi

Korkovähennyksiin ehdotetaan uusia rajoituksia yritysten tuloverotuksessa

Korkovähennyksiin ehdotetaan uusia rajoituksia yritysten tuloverotuksessa. Lainmuutoksella rajoitettaisiin muun muassa pankkilainojen korkomenojen vähentämistä yritysten tuloverotuksessa. Valtiovarainministeriö lähetti lakiluonnoksen lausuntokierrokselle perjantaina 19. tammikuuta.

Markus Allan palaa lavalle

Markus Allan.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta Turun konserttitalossa järjestetään tangokonsertti, johon solisteiksi saapuvat Tomi Metsäketo , Mikko Mäkeläinen , Teemu Roivainen ja Markus Allan , jolle esiintyminen on ensimmäinen sitten viime syksynä tehdyn leikkauksen.

Pop up -perhekahvila tuo temppuradan lapsille Jäkärlään

Lauantaina 27. tammikuuta Jäkärlässä avataan pop up -perhekahvila. Perhekahvila on avoinna kaikille lapsiperheille kello 10–12 välisen ajan. Lapsille on leikkimisen lisäksi tarjolla temppurataa ja askartelupistettä, kun taas vanhemmat pääsevät "kaffettelemaan".

Linja-auto törmäsi pyöräilijään suojatiellä, epäillään ajaneen päin punaista

Linja-auto törmäsi perjantaina kello 15.15 polkupyöräilijään Turussa Hämeenkadun ja Kerttulinkadun risteyksessä. Linja-auto ajoi Hämeenkatua ja sen epäillään ajaneen Kerttulinkadun risteyksessä päin punaisia liikennevaloja. Linja-auto törmäsi Hämeenkatua suojatietä pitkin ylittämään lähteneeseen polkupyöräilijään.

Eurojackpotin potti nousee 82 miljoonaan euroon

Eurojackpotista ei löytynyt tällä viikolla (kierros 3/2018) yhtään päävoittoa. Saksasta löytyi neljä 5+1 -tulosta ja Espanjasta yksi. Sillä voittaa 476 872 euroa. 5+0 -tuloksia löytyi kolme, yksi Saksasta, Tsekistä ja Ruotsista. Tuloksella voittaa 280 513 euroa.

Kaupunki
Kulttuuri

Haku Konstrundan-tapahtumaan alkaa

Kuukauden ajan lähes 300 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa hakee osallistujaksi Konstrundan-tapahtumaan. Hakuaika alkaa sunnuntaina 21. tammikuuta ja päättyy 22. helmikuuta. Eri aloja edustava nelihenkinen jury arvioi hakemukset. Jury kiinnittää huomiota visuaaliseen materiaaliin, ansioluetteloon, koulutukseen, jäsenyyteen killoissa ja yhdistyksissä sekä osallistujan kykyyn uusiutua mikäli on osallistunut Konstrundaniin aikaisemmin.
Urheilu

Puukkokatsomo: Läpimurron paikka

Tomas Hradecky

Ainakin vielä toistaiseksi Tomas Hradecký on Turussa ollut se ”kolmas Hradecký”. Ensi kaudella vuonna 1992 syntyneellä Tomasilla on paikka muuttaa Hradeckyjen keskinäistä hierarkiaa, kun hän palaa kasvattiseuransa TPS:n varjoon

Jälkipeli: Palloiluhallissa paljon hyvää, mutta haasteitakin löytyy

Kupittaan palloiluhallin ensimmäinen suuri urheilutapahtuma oli lentopallon Suomen cupin lopputurnaus. Hallin isot monipäiväiset tapahtumat aiheuttavat seuroille harjoitusvuorojen peruuntumisia. Kaikille lajeille ei löydy korvaavia tiloja.

Suomen paras palloiluhalli. Kupittaan uutta peliareenaa on tituleerattu ylistävin sanoin. Hieno se onkin, tosin vasta pidemmän käytön jälkeen tiedetään, miten halli onnistuu palvelemaan eri lajeja ja miten se soveltuu ottelutapahtumien järjestämiseen.

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Suomen Voimalajiliiton vahvin mies ja vahvin nainen SM-kilpailut Turussa elokuussa

Suomen Voimalajiliitto ja Turun Messukeskus Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosien 2018 ja 2019 Hevay Events SM-kilpailujen (SVLL vahvin mies/nainen SM) järjestämisestä Turun Messukeskuksessa. Tämän vuoden kilpailu on lauantaina 18. elokuuta. Sen oheisohjelma julkaistaan helmikuun aikana.

Inter sopimukseen Ivan Sesarin ja Joona Järvistön kanssa

Ivan Sesar ja Joona Järvistö.

Perjantaina alkavaan Suomen Cupiin valmistautuva Inter on solminut sopimukset kahden pelaajan kanssa. Viimeksi Romanian pääsarjan Juventus Bukarestissa pelannut bosnialainen Ivan Sesar on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen ja Kaarinan Pojista siirtyvä Joona Järvistö yksivuotisen sopimuksen Interin kanssa.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.