Kamppailukeskus Budokwai juhli avajaisia entisessä postikeskuksessa

Kamppailukeskus Budokwain avajaisia vietettiin perjantaina. Turussa entisen postikeskuksen tiloissa toimiva taekwondo- ja karatesali kattaa kokonaisuudessaan 1 000 neliömetriä, joista 600 neliötä on varattu harjoittelutiloihin. Toiminta keskuksessa alkoi taekwondon ja karaten toimesta jo aikaisemmin, mutta nyt vietettiin juhlava avajaistilaisuus, jonka kunniavieraana toimi kansanedustaja Veera Ruoho. Ruoholla on takanaan menestyksekäs ura huippu-urheilijana: hän on moninkertainen taekwondon EM- ja MM-mitalisti sekä vuoden 2000 olympiaedustaja. Ruoho piti tunteikkaan avajaispuheen ja leikkasi nuorten taekwondo- ja karateurheilijoiden kannatteleman avajaisnauhan.

Avajaistilaisuudessa kuultiin Budokwai ry:n jaostojen tervehdykset, kun taekwondo -jaoston puheenjohtaja Mikko Huhtanen ja karate-jaoston Kirsi Mäkilevo kertoivat uuden kamppailukeskuksen rakentamiseen johtaneista vaiheista. Molemmat totesivat yhteen henkeen, että hankkeen takana on "uskomaton määrä vapaaehtoistyötä" niin lajiohjauksen kuin salin kunnostustöiden osalta.

Suomen Taekwondoliiton terveiset tilaisuuteen välitti nuorten olympiavalmentaja Jarkko Mäkinen, joka tekee työtään Budokwai Taekwondon liiton valmennuskeskuksen käyttöön lahjoittamissa tiloissa. Mäkinen kiitti paikallista urheiluakatemiaa erinomaisesta yhteistyöstä, jonka ansiosta valtakunnallinen valmennuskeskus on jo viidettä vuotta Turussa.

Tilaisuudessa esittäytyi myös Budokwai Taekwondon uusi valmennuspäällikkö Roosa Närhi, jonka palkkauksen onnistumisesta kiiteltiin useita tahoja, kuten Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea, sekä Lainasto Oyj:n johtohenkilöitä. Närhen toimenkuvaan kuuluu seuran laaja-alainen kehittäminen ja tulevaisuuden urheilijalupauksien valmennuksen johtaminen. Yhtenä merkittävänä toimintona on ilmaisten lajiesittelyiden järjestäminen Turun seudun alakouluille sekä lähiötaekwondon kehittäminen ”Taekwondo for all” -hankkeen alla.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Suomalainen haluaa tutun kahvipakkauksen

Suomalainen etsii kaupasta tuttua kahvimerkkiä ja vaihtaa kauppaa, ellei sitä löydy.

Suomalaiset ostavat mielellään tuttua kahvia. Maku on yksi tärkeimmistä kahvinoston kriteereistä, eivätkä suomalaiset tunnu haluavan ottaa riskiä ostamalla tuntematonta kahvipakkausta. Valtaosa haluaa maistaa uutta tuotetta ennen sen ostamista. Tiedot ilmenevät KantarTNS:n Nestlélle tekemästä selvityksestä, johon vastasi 505 suomalaista.

Ala-Nissilä: Tulomaltin pidettävä myös hyvätuloisilla johtajilla

Kansanedustaja ja keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä arvioi, että työmarkkinoilla on päästy sopimisessa liikkeelle. Hän muistuttaa, että tulomaltin täytyy pitää myös hyvätuloisimmalla johtajilla, jotta päästäisiin Suomen mallin mukaiseen ratkaisuun.

Menoviikko: Sauli Niinistö luennoi Turussa

Sauli Niinistön jälkeen Presidentinvaalit-luentoja on jäljellä vielä kaksi.

Kaikille avoimet eduskuntatutkimuksen keskuksen Presidentinvaalit-luentosarja jatkuu Turun yliopistolla tiistaina 22. marraskuuta kello 12.15. Tuolloin luentovuorossa presidentinvaaliehdokkaista on tasavallan presidentti Sauli Niinistö .

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!