Otteluanalyysi: Mitalit karkaamassa Interiltä

Maalivahti Mika Hilander oli Ilveksen sankareita. Maalivahti Mika Hilander oli Ilveksen sankareita. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Inter ja Ilves päätyivät Kupittaalla tasatulokseen 2-2 (1-2) pelissä, jossa rankaistiin virheistä. Interin kotisaldo on surkea. Kupittaalta on vain kolme voittoa taulukon häntäpään porukoista, eikä tilastoon tullut taaskaan parannusta. Kupittaa ei ole Interille linnake niin kuin sen pitäisi olla. Mitalit karkaavat, ellei tahti parane. Eroa pronssitilaan ei ole vieläkään kohtuuttomasti, sillä kierroksia on jäljellä, mutta väliin mahtuu monta joukkuetta, eikä kaudesta kotiin vietävää ilman loppukauden mittaista voittoputkea.

Ilves oli pelillisesti parempi, mutta Interille tyrkytettiin silti voittoa. Ilves-vahti Mika Hilander kuitenkin torjui Mika Ojalan rangaistuspotkun. Inter vaati oikeutetusti toistakin pilkkua, kun pallo osui pelin lopussa Ruben Ayarnan käteen. Pilli ei soinut ja pilkku jäi saamatta.

Maalit: 9. Youness Rahimi (Felipe Aspegren) 0-1, 14. Timo Furuholm 1-1, 23. Eero Tamminen 1-2, 46. Macoumba Kandji 2-2.

Yleisöä: 1 813.

Kentän kunkku: Mika Hilander, Ilves. Torjui rankkarin, mikä toi pisteen vieraskentältä. Se oli arvokas torjunta. Taakse meni kaksi, mutta lähinnä pakkien sähläilyn takia. Oli syytön maaleihin.

Matsin surkeinta: Henrik Moisanderin taakse tehtiin ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia kaukolaukauksilla. Etenkin toinen meni liian helpolla sisään pienestä kulmasta Moisanderin käsien kautta. Moisander petrasi selvästi toisella puoliajalla ja torjui Youness Rahimin kaksi peräkkäistä yritystä. Esitys jäi silti kovin epävarmaksi.

Tuhlaajapoika: Rahimi, Ilves. Oli sähäkkä, teki näyttävän maalin kaukolaukauksella, mutta suttasi kaksi hyvää paikkaa toisella puoliajalla.

Illan erikoisuus: Ilves ei onnistunut voittamaan Interiä tällä kaudella. Inter voitti kerran, kahdesti päädyttiin tasapeliin.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Jos joku pääsi, niin avustajat erotuomarit. Erotuomari Jani Laaksonen joutui huhkimaan, mutta avustavilla oli vain normipäivä.

Mitä sanottiin?:

Fabrizio Piccareta, Inter: Erikoinen peli. Aloitimme hyvin, mutta emme tehneet mitä suunnittelimme. Pidimme palloa liian syvällä. Pidän tulosta reiluna. On oltava tyytyväinen pisteeseen mutta ei täysin tapaan, jolla pelasimme, koska annoimme liikaa mahdollisuuksia. En lähde arvostelemaan erotuomarin tuomioita. Haluan joukkueeni pelaavan jalkapalloa, mutta on eri asia pelata jalkapalloa kuin pelata naiiivia jalkapalloa. Välillä olimme liian mukavia ja vähemmän tehokkaita.

Jarkko Wiss, Ilves: Kaksijakoiset tunnelmat. Hyvät asiat ovat puolustusmuoto ja valmius lähteä positiivisiin tilanteenvaihtoihin oli erinomaista. Paremmalla syöttämisellä ja malttamisella, vähän syvemmälle kuljettamalla olisi puhkottu Interin puolustuslinjaa useampaan kertaan. Tehtiin aivan riittävä määrä maalipaikkoja voittaaksemme. Päästetyt maalit olivat aivan liian helppoja. Henkilökohtaisia virheitä. Yksi piste ei ole huono vieraista.

Analyysi: Kummallinen ottelu, jossa tehtiin paljon maaleja ja rankaistiin vastustajan virheistä. Ilves oli opiskellut hyvin Interin tavan avata peliä ja kävi tiukasti kiinni kotijoukkueen keskikenttämiehiin, kun nämä saivat pallon huonoon peliasentoon. Prässi puri, eikä Inter kyennyt rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä. Ilves myös käänsi peliä nopeasti pallonriiston jälkeen ja oli tehokas murtautumisyrityksissään. Maalipaikkoja aukesi runsaasti.

Jos prässi toimi ja maalitilanteita avautui, niin omalla maalilla tyrittiin. Interin tasoitus syntyi, kun Ilveksen pakit tunaroivat pallon Macoumba Kandjille, joka kiersi Hilanderin mutta kadotti pelivälineen. Timo Furuholm siivosi irtopallon verkkoon.

Interin keskikenttämiehet Julien Faubert, Philip Njoku ja Lucas Garcia olivat helisemässä, kun Ilves iski ahnaasti kiinni. Yhtä lailla vaikeuksissa olivat peliä avaavat puolustajat. Kotijoukkue syötti harhaan ja menetti palloja.

Piccareta löysi kuitenkin lääkkeen toiselle jaksolle. Garcia nostettiin kymppipaikalle. Inter pelasi pitkää palloa suoraan hyökkääjille ja nopeutti hyökkäyksiään. Tulosta tuli heti toisen jakson aluksi, kun Ilveksen puolustus nukkui vielä taukounta. Maalarina oli Kandji.

Ilveksen puolustusmuoto säilyi silti ehjänä, samoin valmius vastaiskuihin. Maalipaikkoja syntyi yhä mutta ei tulosta. Interin ansioksi on sanottava, että se jahtasi voittoa uupumatta ja oli vaarallinen kentän viimeisellä kolmanneksella, kun pääsi yli tai ohi keskialueen.

Jotain Interin pelistä yhä puuttuu, erityisesti koordinoitu joukkuepeli. Faubert sortui pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin, samoin Njoku. Garcian helmasyntinä on jälleen pakonomainen tarve kuljettaa palloa, usein umpikujaan. Toinen kuljetusyrittäjä on Kandji, joka oli maalinedustalla vaarallinen vastustajalle mutta keskialueella vaarallinen lähinnä omalle joukkueelle.

Interillä on vaikeuksia saada Mika Ojala mukaan peliinsä. Ojala oli lähes täysin ulkona pelistä ensimmäisellä puoliajalla osittain omasta syystään, osittain sen takia, ettei ollut ketään, jonka kanssa pelata yhdistelmiä. Toisella jaksolla Ojalakin oli huomattavasti paremmin mukana pelissä.

Tatu Varmanen on kotiutunut hyvin pakin paikalle. Puolustuslinjasta kuitenkin näki, että se oli jälleen kerran uudenlaisessa koostumuksessa.

Inter: Henrik Moisander; Tatu Varmanen, Kosta Manev, Tero Mäntylä, Ari Nyman; Lucas Garcia (71. Mika Mäkitalo), Philip Njoku (65. Petros Kanakoudis), Julien Faubert; Macoumba Kandji (55. Benjamin Källman), Timo Furuholm, Mika Ojala.

Ilves: Mika Hilander; Felipe Aspegren, Baba Mensah, Tatu Miettinen, Antti Hynynen; Eero Tamminen, Reuben Ayarna, Tuure Siira (87. Marco Matrone), Iiro Järvinen (71. Marius Noubissi), Youness Rahimi (62. Lauri Ala-Myllymäki); Tuco.

Erotuomari: Jani Laaksonen.

Varoitukset: Faubert ja Manev, Inter. Ayarna; Mensah ja Ala-Myllymäki, Ilves.

Lasse Virtanen

Saarten maastopalot sammutettu Naantalissa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Junnin saaressa Naantalissa paloi maastoa noin 600 neliötä ja Ruotsalaisten saaressa noin sata neliötä.

Tarvasjokelainen motoristi törmäsi kuorma-autoyhdistelmän eturenkaaseen

Moottoripyörä ja kuorma-autoyhdistelmä kolaroivat perjantaina kello 19.55 Karhulantien ja Turuntien risteyksessä Loimaalla. 1960-luvulla syntynyt pomarkkulainen mies kuljetti kuorma-autoyhdistelmää Karhulantietä pitkin Mellilän suuntaan. Tarkoituksena oli kääntyä kulkusuunnassaan vasemmalle Turuntielle Loimaan keskustan suuntaan. Yhdistelmän kuljettaja ei havainnut Mellilän suunnasta tullutta moottoripyörää, kun hän lähti kääntymään Turuntielle.

Naiskuski ajoi Stop-merkin takaa päin kuorma-autoa

Kuorma-auto ja henkilöauto kolaroivat perjantaina kello 13.55 kantatie 41:n ja Yläneentien risteyksessä Oripäässä. Oripääläinen 1980-luvulla syntynyt nainen kuljetti henkilöautoa Yläneentietä pitkin kohti Oripäätä. Nainen tuli risteykseen ja pysähtyi Stop-merkin kohdalle. Nainen ei huomannut Tampereen suunnasta tullutta kuorma-autoa, vaan lähti risteyksestä liikenteeseen niin, että törmäsi kuorma-auton oikeaan etukulmaan.

Kuorma-auto törmäsi traktoriin, kuski puhalsi 2,24 promillea

Kuorma-auto törmäsi kääntymässä olleeseen traktoriin kantatiellä 41 Pöytyällä lauantaina 17.40. Pöytyäläinen 1980–luvulla syntynyt mies kuljetti traktorin ja kylvökoneen Oripään suuntaan. Yhdistelmä oli kääntymässä kulkusuunnassaan vasemmalle peltoliittymään kantatie 762:n kohdalla, kun yhdistelmän perässä tullut kuorma-auto lähti ohittamaan ja törmäsi traktorin renkaaseen ja kylvökoneeseen.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.