Otteluanalyysi: Mitalit karkaamassa Interiltä

Maalivahti Mika Hilander oli Ilveksen sankareita. Maalivahti Mika Hilander oli Ilveksen sankareita. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Inter ja Ilves päätyivät Kupittaalla tasatulokseen 2-2 (1-2) pelissä, jossa rankaistiin virheistä. Interin kotisaldo on surkea. Kupittaalta on vain kolme voittoa taulukon häntäpään porukoista, eikä tilastoon tullut taaskaan parannusta. Kupittaa ei ole Interille linnake niin kuin sen pitäisi olla. Mitalit karkaavat, ellei tahti parane. Eroa pronssitilaan ei ole vieläkään kohtuuttomasti, sillä kierroksia on jäljellä, mutta väliin mahtuu monta joukkuetta, eikä kaudesta kotiin vietävää ilman loppukauden mittaista voittoputkea.

Ilves oli pelillisesti parempi, mutta Interille tyrkytettiin silti voittoa. Ilves-vahti Mika Hilander kuitenkin torjui Mika Ojalan rangaistuspotkun. Inter vaati oikeutetusti toistakin pilkkua, kun pallo osui pelin lopussa Ruben Ayarnan käteen. Pilli ei soinut ja pilkku jäi saamatta.

Maalit: 9. Youness Rahimi (Felipe Aspegren) 0-1, 14. Timo Furuholm 1-1, 23. Eero Tamminen 1-2, 46. Macoumba Kandji 2-2.

Yleisöä: 1 813.

Kentän kunkku: Mika Hilander, Ilves. Torjui rankkarin, mikä toi pisteen vieraskentältä. Se oli arvokas torjunta. Taakse meni kaksi, mutta lähinnä pakkien sähläilyn takia. Oli syytön maaleihin.

Matsin surkeinta: Henrik Moisanderin taakse tehtiin ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia kaukolaukauksilla. Etenkin toinen meni liian helpolla sisään pienestä kulmasta Moisanderin käsien kautta. Moisander petrasi selvästi toisella puoliajalla ja torjui Youness Rahimin kaksi peräkkäistä yritystä. Esitys jäi silti kovin epävarmaksi.

Tuhlaajapoika: Rahimi, Ilves. Oli sähäkkä, teki näyttävän maalin kaukolaukauksella, mutta suttasi kaksi hyvää paikkaa toisella puoliajalla.

Illan erikoisuus: Ilves ei onnistunut voittamaan Interiä tällä kaudella. Inter voitti kerran, kahdesti päädyttiin tasapeliin.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Jos joku pääsi, niin avustajat erotuomarit. Erotuomari Jani Laaksonen joutui huhkimaan, mutta avustavilla oli vain normipäivä.

Mitä sanottiin?:

Fabrizio Piccareta, Inter: Erikoinen peli. Aloitimme hyvin, mutta emme tehneet mitä suunnittelimme. Pidimme palloa liian syvällä. Pidän tulosta reiluna. On oltava tyytyväinen pisteeseen mutta ei täysin tapaan, jolla pelasimme, koska annoimme liikaa mahdollisuuksia. En lähde arvostelemaan erotuomarin tuomioita. Haluan joukkueeni pelaavan jalkapalloa, mutta on eri asia pelata jalkapalloa kuin pelata naiiivia jalkapalloa. Välillä olimme liian mukavia ja vähemmän tehokkaita.

Jarkko Wiss, Ilves: Kaksijakoiset tunnelmat. Hyvät asiat ovat puolustusmuoto ja valmius lähteä positiivisiin tilanteenvaihtoihin oli erinomaista. Paremmalla syöttämisellä ja malttamisella, vähän syvemmälle kuljettamalla olisi puhkottu Interin puolustuslinjaa useampaan kertaan. Tehtiin aivan riittävä määrä maalipaikkoja voittaaksemme. Päästetyt maalit olivat aivan liian helppoja. Henkilökohtaisia virheitä. Yksi piste ei ole huono vieraista.

Analyysi: Kummallinen ottelu, jossa tehtiin paljon maaleja ja rankaistiin vastustajan virheistä. Ilves oli opiskellut hyvin Interin tavan avata peliä ja kävi tiukasti kiinni kotijoukkueen keskikenttämiehiin, kun nämä saivat pallon huonoon peliasentoon. Prässi puri, eikä Inter kyennyt rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä. Ilves myös käänsi peliä nopeasti pallonriiston jälkeen ja oli tehokas murtautumisyrityksissään. Maalipaikkoja aukesi runsaasti.

Jos prässi toimi ja maalitilanteita avautui, niin omalla maalilla tyrittiin. Interin tasoitus syntyi, kun Ilveksen pakit tunaroivat pallon Macoumba Kandjille, joka kiersi Hilanderin mutta kadotti pelivälineen. Timo Furuholm siivosi irtopallon verkkoon.

Interin keskikenttämiehet Julien Faubert, Philip Njoku ja Lucas Garcia olivat helisemässä, kun Ilves iski ahnaasti kiinni. Yhtä lailla vaikeuksissa olivat peliä avaavat puolustajat. Kotijoukkue syötti harhaan ja menetti palloja.

Piccareta löysi kuitenkin lääkkeen toiselle jaksolle. Garcia nostettiin kymppipaikalle. Inter pelasi pitkää palloa suoraan hyökkääjille ja nopeutti hyökkäyksiään. Tulosta tuli heti toisen jakson aluksi, kun Ilveksen puolustus nukkui vielä taukounta. Maalarina oli Kandji.

Ilveksen puolustusmuoto säilyi silti ehjänä, samoin valmius vastaiskuihin. Maalipaikkoja syntyi yhä mutta ei tulosta. Interin ansioksi on sanottava, että se jahtasi voittoa uupumatta ja oli vaarallinen kentän viimeisellä kolmanneksella, kun pääsi yli tai ohi keskialueen.

Jotain Interin pelistä yhä puuttuu, erityisesti koordinoitu joukkuepeli. Faubert sortui pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin, samoin Njoku. Garcian helmasyntinä on jälleen pakonomainen tarve kuljettaa palloa, usein umpikujaan. Toinen kuljetusyrittäjä on Kandji, joka oli maalinedustalla vaarallinen vastustajalle mutta keskialueella vaarallinen lähinnä omalle joukkueelle.

Interillä on vaikeuksia saada Mika Ojala mukaan peliinsä. Ojala oli lähes täysin ulkona pelistä ensimmäisellä puoliajalla osittain omasta syystään, osittain sen takia, ettei ollut ketään, jonka kanssa pelata yhdistelmiä. Toisella jaksolla Ojalakin oli huomattavasti paremmin mukana pelissä.

Tatu Varmanen on kotiutunut hyvin pakin paikalle. Puolustuslinjasta kuitenkin näki, että se oli jälleen kerran uudenlaisessa koostumuksessa.

Inter: Henrik Moisander; Tatu Varmanen, Kosta Manev, Tero Mäntylä, Ari Nyman; Lucas Garcia (71. Mika Mäkitalo), Philip Njoku (65. Petros Kanakoudis), Julien Faubert; Macoumba Kandji (55. Benjamin Källman), Timo Furuholm, Mika Ojala.

Ilves: Mika Hilander; Felipe Aspegren, Baba Mensah, Tatu Miettinen, Antti Hynynen; Eero Tamminen, Reuben Ayarna, Tuure Siira (87. Marco Matrone), Iiro Järvinen (71. Marius Noubissi), Youness Rahimi (62. Lauri Ala-Myllymäki); Tuco.

Erotuomari: Jani Laaksonen.

Varoitukset: Faubert ja Manev, Inter. Ayarna; Mensah ja Ala-Myllymäki, Ilves.

Lasse Virtanen

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!