Otteluanalyysi: Mitalit karkaamassa Interiltä

Maalivahti Mika Hilander oli Ilveksen sankareita. Maalivahti Mika Hilander oli Ilveksen sankareita. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Inter ja Ilves päätyivät Kupittaalla tasatulokseen 2-2 (1-2) pelissä, jossa rankaistiin virheistä. Interin kotisaldo on surkea. Kupittaalta on vain kolme voittoa taulukon häntäpään porukoista, eikä tilastoon tullut taaskaan parannusta. Kupittaa ei ole Interille linnake niin kuin sen pitäisi olla. Mitalit karkaavat, ellei tahti parane. Eroa pronssitilaan ei ole vieläkään kohtuuttomasti, sillä kierroksia on jäljellä, mutta väliin mahtuu monta joukkuetta, eikä kaudesta kotiin vietävää ilman loppukauden mittaista voittoputkea.

Ilves oli pelillisesti parempi, mutta Interille tyrkytettiin silti voittoa. Ilves-vahti Mika Hilander kuitenkin torjui Mika Ojalan rangaistuspotkun. Inter vaati oikeutetusti toistakin pilkkua, kun pallo osui pelin lopussa Ruben Ayarnan käteen. Pilli ei soinut ja pilkku jäi saamatta.

Maalit: 9. Youness Rahimi (Felipe Aspegren) 0-1, 14. Timo Furuholm 1-1, 23. Eero Tamminen 1-2, 46. Macoumba Kandji 2-2.

Yleisöä: 1 813.

Kentän kunkku: Mika Hilander, Ilves. Torjui rankkarin, mikä toi pisteen vieraskentältä. Se oli arvokas torjunta. Taakse meni kaksi, mutta lähinnä pakkien sähläilyn takia. Oli syytön maaleihin.

Matsin surkeinta: Henrik Moisanderin taakse tehtiin ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia kaukolaukauksilla. Etenkin toinen meni liian helpolla sisään pienestä kulmasta Moisanderin käsien kautta. Moisander petrasi selvästi toisella puoliajalla ja torjui Youness Rahimin kaksi peräkkäistä yritystä. Esitys jäi silti kovin epävarmaksi.

Tuhlaajapoika: Rahimi, Ilves. Oli sähäkkä, teki näyttävän maalin kaukolaukauksella, mutta suttasi kaksi hyvää paikkaa toisella puoliajalla.

Illan erikoisuus: Ilves ei onnistunut voittamaan Interiä tällä kaudella. Inter voitti kerran, kahdesti päädyttiin tasapeliin.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Jos joku pääsi, niin avustajat erotuomarit. Erotuomari Jani Laaksonen joutui huhkimaan, mutta avustavilla oli vain normipäivä.

Mitä sanottiin?:

Fabrizio Piccareta, Inter: Erikoinen peli. Aloitimme hyvin, mutta emme tehneet mitä suunnittelimme. Pidimme palloa liian syvällä. Pidän tulosta reiluna. On oltava tyytyväinen pisteeseen mutta ei täysin tapaan, jolla pelasimme, koska annoimme liikaa mahdollisuuksia. En lähde arvostelemaan erotuomarin tuomioita. Haluan joukkueeni pelaavan jalkapalloa, mutta on eri asia pelata jalkapalloa kuin pelata naiiivia jalkapalloa. Välillä olimme liian mukavia ja vähemmän tehokkaita.

Jarkko Wiss, Ilves: Kaksijakoiset tunnelmat. Hyvät asiat ovat puolustusmuoto ja valmius lähteä positiivisiin tilanteenvaihtoihin oli erinomaista. Paremmalla syöttämisellä ja malttamisella, vähän syvemmälle kuljettamalla olisi puhkottu Interin puolustuslinjaa useampaan kertaan. Tehtiin aivan riittävä määrä maalipaikkoja voittaaksemme. Päästetyt maalit olivat aivan liian helppoja. Henkilökohtaisia virheitä. Yksi piste ei ole huono vieraista.

Analyysi: Kummallinen ottelu, jossa tehtiin paljon maaleja ja rankaistiin vastustajan virheistä. Ilves oli opiskellut hyvin Interin tavan avata peliä ja kävi tiukasti kiinni kotijoukkueen keskikenttämiehiin, kun nämä saivat pallon huonoon peliasentoon. Prässi puri, eikä Inter kyennyt rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä. Ilves myös käänsi peliä nopeasti pallonriiston jälkeen ja oli tehokas murtautumisyrityksissään. Maalipaikkoja aukesi runsaasti.

Jos prässi toimi ja maalitilanteita avautui, niin omalla maalilla tyrittiin. Interin tasoitus syntyi, kun Ilveksen pakit tunaroivat pallon Macoumba Kandjille, joka kiersi Hilanderin mutta kadotti pelivälineen. Timo Furuholm siivosi irtopallon verkkoon.

Interin keskikenttämiehet Julien Faubert, Philip Njoku ja Lucas Garcia olivat helisemässä, kun Ilves iski ahnaasti kiinni. Yhtä lailla vaikeuksissa olivat peliä avaavat puolustajat. Kotijoukkue syötti harhaan ja menetti palloja.

Piccareta löysi kuitenkin lääkkeen toiselle jaksolle. Garcia nostettiin kymppipaikalle. Inter pelasi pitkää palloa suoraan hyökkääjille ja nopeutti hyökkäyksiään. Tulosta tuli heti toisen jakson aluksi, kun Ilveksen puolustus nukkui vielä taukounta. Maalarina oli Kandji.

Ilveksen puolustusmuoto säilyi silti ehjänä, samoin valmius vastaiskuihin. Maalipaikkoja syntyi yhä mutta ei tulosta. Interin ansioksi on sanottava, että se jahtasi voittoa uupumatta ja oli vaarallinen kentän viimeisellä kolmanneksella, kun pääsi yli tai ohi keskialueen.

Jotain Interin pelistä yhä puuttuu, erityisesti koordinoitu joukkuepeli. Faubert sortui pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin, samoin Njoku. Garcian helmasyntinä on jälleen pakonomainen tarve kuljettaa palloa, usein umpikujaan. Toinen kuljetusyrittäjä on Kandji, joka oli maalinedustalla vaarallinen vastustajalle mutta keskialueella vaarallinen lähinnä omalle joukkueelle.

Interillä on vaikeuksia saada Mika Ojala mukaan peliinsä. Ojala oli lähes täysin ulkona pelistä ensimmäisellä puoliajalla osittain omasta syystään, osittain sen takia, ettei ollut ketään, jonka kanssa pelata yhdistelmiä. Toisella jaksolla Ojalakin oli huomattavasti paremmin mukana pelissä.

Tatu Varmanen on kotiutunut hyvin pakin paikalle. Puolustuslinjasta kuitenkin näki, että se oli jälleen kerran uudenlaisessa koostumuksessa.

Inter: Henrik Moisander; Tatu Varmanen, Kosta Manev, Tero Mäntylä, Ari Nyman; Lucas Garcia (71. Mika Mäkitalo), Philip Njoku (65. Petros Kanakoudis), Julien Faubert; Macoumba Kandji (55. Benjamin Källman), Timo Furuholm, Mika Ojala.

Ilves: Mika Hilander; Felipe Aspegren, Baba Mensah, Tatu Miettinen, Antti Hynynen; Eero Tamminen, Reuben Ayarna, Tuure Siira (87. Marco Matrone), Iiro Järvinen (71. Marius Noubissi), Youness Rahimi (62. Lauri Ala-Myllymäki); Tuco.

Erotuomari: Jani Laaksonen.

Varoitukset: Faubert ja Manev, Inter. Ayarna; Mensah ja Ala-Myllymäki, Ilves.

Lasse Virtanen

Finnlines liikennöi Turusta pidennetyillä laivoilla

Lauantaina 27. tammikuuta saapuvan MS Finnwave-aluksen myötä Turun sataman linjaliikenteessä siirrytään Finnlinesin osalta pidennettyihin laivoihin. Linjalla Finnwave-aluksen parina Turun linjalla liikennöivä MS Finntide on liikennöinyt pidennettynä jo viime vuoden lopulta lähtien. MS Finntide kävi ensimmäistä kertaa pidennyksen jälkeen Länsisatamassa joulukuun alkupuolella. Samassa yhteydessä Finnlinesin Turun liikenne siirtyi Pansiosta Länsisatamaan.

Ströömi virtaa vielä kerran Kakskerran kirkossa

Vuonna 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä kulttuuritapahtuma Mörk Ö poiki vierailuesityksen turkulaisille. Kustavilaisen Pieniä kiviä-ryhmän Ströömi virtaa -runo- ja musiikkiesitys kuullaan Kakskerran kirkossa sunnuntaina 28. tammikuuta kello 15.

Lääkärit kaipaavat lisää keinoja tupakoinnin lopettamisen tukeen

Jo alle viisikymppisillä suomalaistupakoijilla nähdään varoitusmerkkejä vakavista sydän- ja verisuonitapahtumista. Lääkärin antama lopettamistuki on kustannusvaikuttava keino ehkäistä vakavien terveysriskien realisoitumista, mutta suomalaiset lääkärit kokevat, että aikapula ja puutteelliset hoitoketjut estävät heitä tarjoamasta riittävää tukea.

Mielipide: Ulkopolitiikka ratkaisee

Kansanedustajina meillä kaikilla on ollut mahdollisuus tehdä yhteistyötä kokeneen ja asiantuntevan presidenttiehdokas Matti Vanhasen kanssa vuosien ajan.

Mistä toi on? -sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla

Turun Sarjakuvakaupan ja Turun Sarjakuvakerhon helmikuun ensimmäisenä näyttelynä nähdään sarjakuvatekijöiden Lappi & Lappi Mistä toi on? -strippioriginaaleja sekä otteita Mistä toi on? -sarjakuvanovelleista. Mistä toi on? on turkulaisen avioparin Katariina Lapin ja Ilkka Lapin käsikirjoittama ja piirtämä sarjakuva. Sarjakuvan käsikirjoittaminen hoituu yhteistyössä, mutta se lahjakkaampi (eli vaimo) piirtää.

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Kaupunki
Kulttuuri

Haku Konstrundan-tapahtumaan alkaa

Kuukauden ajan lähes 300 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa hakee osallistujaksi Konstrundan-tapahtumaan. Hakuaika alkaa sunnuntaina 21. tammikuuta ja päättyy 22. helmikuuta. Eri aloja edustava nelihenkinen jury arvioi hakemukset. Jury kiinnittää huomiota visuaaliseen materiaaliin, ansioluetteloon, koulutukseen, jäsenyyteen killoissa ja yhdistyksissä sekä osallistujan kykyyn uusiutua mikäli on osallistunut Konstrundaniin aikaisemmin.
Urheilu

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Suomen Voimalajiliiton vahvin mies ja vahvin nainen SM-kilpailut Turussa elokuussa

Suomen Voimalajiliitto ja Turun Messukeskus Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosien 2018 ja 2019 Hevay Events SM-kilpailujen (SVLL vahvin mies/nainen SM) järjestämisestä Turun Messukeskuksessa. Tämän vuoden kilpailu on lauantaina 18. elokuuta. Sen oheisohjelma julkaistaan helmikuun aikana.

Inter sopimukseen Ivan Sesarin ja Joona Järvistön kanssa

Ivan Sesar ja Joona Järvistö.

Perjantaina alkavaan Suomen Cupiin valmistautuva Inter on solminut sopimukset kahden pelaajan kanssa. Viimeksi Romanian pääsarjan Juventus Bukarestissa pelannut bosnialainen Ivan Sesar on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen ja Kaarinan Pojista siirtyvä Joona Järvistö yksivuotisen sopimuksen Interin kanssa.

Ria Öling suuntaa Tanskaan

Ria Öling.

TPS:n naisten jalkapallon edustus joutuu tulemaan ensi kaudella toimeen ilman Ria Ölingiä . 23-vuotiaan Ölingin ura jatkuu ensi kaudella Tanskassa Bröndby IF:n riveissä.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.