Varsinais-Suomen Urheilugaala Gatorade Centeriin

Urheilugaala järjestetään seuraavaksi Turkuhallissa. Urheilugaala järjestetään seuraavaksi Turkuhallissa. Kuva: Jane Iltanen

Vuoden 2018 Varsinais-Suomen Urheilugaala järjestetään lauantaina 27.1.2018 Gatorade Centerissä eli Turkuhallissa Artukaisissa.

Gaalassa palkitaan vuoden 2017 Varsinais-Suomen paras urheilija, joukkue ja valmentaja sekä varsinaissuomalaisia toimijoita, seuratyöntekijöitä sekä taustahenkilöitä liikunnan ja urheilun eteen tehdystä työstä ja saavutuksista. Parhaiden valinnan tekee Turun Urheilutoimittajien Kerho. Gaalassa on mukana myös Turun kaupungin kutsumat menestyneet turkulaisurheilijat

Ensimmäinen Varsinais-Suomen Urheilugaala järjestettiin vuonna 2014, jolloin maakunnan parhaana urheilijana palkittiin Jarkko Nieminen. Hän pokkasi parhaan urheilijan palkinnon myös seuraavan vuoden 2015 saavutuksista. Viime vuoden paras oli seiväshyppääjä Wilma Murto.

– Urheilugaalan järjestämisestä Logomossa on hyvät kokemukset. Suuren mielenkiinnon ja kasvaneen kysynnän johdosta haluamme kokeilla suuremman areenan mahdollisuuksia. On hienoa saada samanhenkistä varsinaissuomalaista urheiluväkeä kohtaamaan toisiaan isolla joukolla, toteaa LiikUn puheenjohtaja Pasi Koski paikanvaihdoksesta.

Gatorade Centerin toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemo on tyytyväinen hallin saadessa toimia ensimmäistä kertaa varsinaissuomalaisen urheiluväen vuoden kohokohdan, Urheilugaalan näyttämönä.

– Urheilu ja kulttuuri kohtaavat hallissa lähes päivittäin, mikä luo pohjan upean tilaisuuden toteuttamiseksi, hän toteaa.

Urheilugaalan järjestäjänä toimii Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry yhdessä Turun kaupungin ja Turun Urheilutoimittajien Kerhon kanssa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!