FC TPS Turku Oy nimitti Jarmo Kähkösen uudeksi toimitusjohtajakseen

Jarmo Kähkönen.
Jarmo Kähkönen. Kuva: Heikki Möttönen

TPS jalkapallo vahvistaa organisaatiotaan, kun sen miesten edustusjoukkuetoiminnasta vastaava taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, on nimittänyt Jarmo Kähkösen uudeksi toimitusjohtajakseen. 52-vuotias Kähkönen aloittaa uudessa toimessaan heti. Kähkönen on tutustunut TPS jalkapallon toimintaan tarkemmin jo viime keväästä asti, kun hän on toiminut koko TPS jalkapallon uuden strategiaryhmän vetäjänä. Strategiaryhmän tarkoituksena on kehittää kokonaisvaltaisesti koko seuran toimintaa sekä luoda seuralle yleiset kehityslinjat kauaksi tulevaisuuteen.

– Olen todella tyytyväinen seuran puolesta, että saimme kovan luokan ammattilaisen päivittäiseen toimintaamme mukaan. Jarmo Kähkönen tuntee organisaatiomme ja henkilöstömme jo nyt erittäin hyvin ja olen vakuuttunut siitä, että hän ohjaa tämän seuran oikeaan suuntaan. Joskus asiat vaan loksahtavat sattumienkin kautta kohdalleen ja nyt kävi niin. Jarmo tuli aluksi seuran ulkopuolelta tulevana ihmisenä vetämään strategiaryhmäämme, perehtyi sitä kautta tarkoin koko seuran asioihin ja otti nyt kokonaisvaltaisen vetovastuun FC TPS Turku Oy:n toiminnasta, kun sitä hänelle tarjottiin, FC TPS Turku Oy:n puheenjohtaja Jouko Peräaho taustoittaa.

– Jarmon mukaantulo mahdollistaa samalla, että yli vuoden ajan koko TPS jalkapallon toiminnanjohtajana toiminut Kari Uronen pystyy jatkossa taas panostamaan kokonaisvaltaisesti junioripuolemme toimintaan ja sen kehittämiseen TPS juniorijalkapallo ry:n toiminnanjohtajana. Arvostan todella paljon sitä, että hän kantoi vastuuta myös FC TPS Turku Oy:n puolella vaikeasta viime vuodesta lähtien aina tähän päivään asti, Peräaho kiittelee.

– Haasteita tässä työssä tulee kyllä riittämään, mutta tiedän aika tarkkaan, millaisen tehtävän otan vastaan. Ensimmäisenä konkreettisena tehtävänä on löytää seuralle uusia pitkäjänteisiä liiketoiminnan malleja vahvistamaan sekä laajentamaan tulopohjaa. Sehän on jo strategiaryhmän antama tehtävä. Tätä kokonaisvastuuta tulee jakamaan syksyllä aloittava innovointiryhmä, jonka tehtävänä on puolestaan uudistaa ja haastaa rohkeasti seuratoimintaan juurtuneita ajattelu- sekä toimintamalleja. Uskon, että tältä pohjalta on hyvä lähteä tekemään koko seuran pitkäjänteistä kehitystyötä junioreista edustusjoukkueisiin asti, toimitusjohtajaksi valittu Kähkönen kiteyttää.

– On ollut hienoa päästä kehittämään yhtä Suomen tunnetuinta urheiluseuraa. TPS:llä on kaikki edellytykset kasvaa taas sellaiseksi menestyväksi seuraksi, joka pitää huolta myös siitä, että tulevat sukupolvet kasvavat pelaajiksi kannustavassa seurailmapiirissä. Meitä TPS-henkisiä on paljon ja siinä joukossa on paljon myös erilaista osaamista sekä motivaatiota viedä seuran asioita eteenpäin. Meillä pitää olla selkeä ja yhteinen suunnitelma ja strategia, jolla saamme suunnattua energian kohti yhdessä asettamaamme tavoitetta, Kähkönen painottaa.

Kähkösellä on lähes 30 vuoden kokemus IT-alan yrittäjänä, osakkaana sekä hallituksen jäsenenä useassa eri yrityksessä. Kähkönen toimi 22 vuotta 1995 perustetussa Ecom Oy:ssä, joka suunnittelee taloushallinnon ohjelmistoja sekä muita sen sektorin palveluita. Ecom Oy siirtyi yrityskaupassa Accountor Group Oy:n omistukseen. Kähkönen on viettänyt suurimman osan elämästään Lounais-Suomessa, viimeiset 20 vuotta Turun alueella.

– Omaa osaamisaluettani on myynti, markkinointi, asiakaspalvelu sekä tuotekehitys. Tiedän kokemuksesta, että kun ilmapiiri on avoin ja innostava, on edellä mainituilla sektoreilla paljon paremmat menestysmahdollisuudet. Avoimuus on rohkeutta ja rohkeus luo voittajia, Kähkönen tiivistää.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Väittelijä löysi potentiaalisen PET-merkkiaineen sydämen vajaatoiminnan seurantaan

Max Kiugel.

Sydämen vajaatoiminta on palautumaton toimintahäiriö, joka johtaa elimistön metabolisten tarpeiden suhteen riittämättömään verenkiertoon. Sydämen vajaatoiminta kehittyy lähes 25 prosentille sydäninfarktista selvinneistä potilaista. Turun yliopistossa väittelevä Max Kiugel tutki molekulaarisia kohteita ja niihin soveltuvia merkkiaineita sydämen vajaatoiminnan PET-kuvantamista varten.

Toukokuussa tarvitaan paljon verenluovuttajia

Toukokuu on verenluovutusten kannalta usein vuoden haastavin kuukausi. Lämpenevät säät ja loppukevään kiireet saattavat viedä huomion, eivätkä toukokuulle osuvat monet arkipyhät auta asiaa. Sairaaloissa toiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan pitkälle kesään, joten potilaat tarvitsevat toukokuussakin 800 verenluovuttajan avun joka arkipäivä.

Juha Pesola VMP Groupin toimitusjohtajaksi

Juha Pesola.

Henkilöstöpalveluyritys VMP Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 17. toukokuuta alkaen on nimitetty Juha Pesola , joka on vuodesta 2015 työskennellyt konserniin kuuluvan VMP Varamiespalvelun toimitusjohtajana. Konsernin aikaisempi toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen siirtyy VMP Groupin hallituksen jäseneksi.

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä, kertoo S-ryhmän tekemä tuore asiakastutkimus. Huolta ja syyllisyyttä lastensa syömisistä kantaa neljännes lähes 2 000 vastaajasta. Joka kymmenes kokee olevansa huono vanhempi lastensa ruokatottumusten takia. Kolmannes vanhemmista näkee huomattavasti vaivaa lastensa fiksun syömisen varmistamiseksi.

Liikenneonnettomuuksissa lähes 60 uhria alkuvuonna

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) ennakkoraportti kuluvan vuoden tammi–huhtikuun kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista on valmistunut. Ajanjaksolla sattui 50 kuolonkolaria, joissa menehtyi 57 henkilöä.

Urheilu

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Menoviikko: Paroni ja muut urheilijasuuruudet

Jarno Saarinen on yksi Turkuun haudatuista urheilijasuuruuksista.

Tiistaina 22. toukokuuta tutustutaan kuolleisiin turkulaisiin urheilusuuruuksiin hautausmaan kävelykierroksella. Lähtö pari tuntia kestävälle kävelykierrokselle tapahtuu vanhan hautausmaan portilta Uudenmaantien varrelta kello 17. Matkaa kävelykierrokselle kertyy noin kolme kilometriä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.