Loukolan silta uusitaan Pöytyällä, yleinen liikenne kiertotielle Auran kautta 2. toukokuuta alkaen

Loukolan kiviholvisilta on valmistunut vuonna 1896. Vuonna 1971 kiviholvin päälle on tehty betoninen levennysosa. Loukolan kiviholvisilta on valmistunut vuonna 1896. Vuonna 1971 kiviholvin päälle on tehty betoninen levennysosa. Kuva: ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pöytyällä maantiellä 2250 (Kyröntie) Tarvasjoen ylittävän Loukolan sillan uusimistyöt viikolla 16. Rakennustyöt kestävät vuoden loppusyksyyn saakka.

Uusi silta rakennetaan vanhan sillan päälle nykyinen kiviholvirakenne säilyttäen, joten rakennustöiden ajaksi liikenne sillan kohdalla joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle maantien 224 ja ysitien kautta. Työt aloitetaan viikolla 16 työmaan perustamisella ja työnaikaisten liikennejärjestelyjen tekemisellä. Liikenne siltapaikalla katkaistaan 2. toukokuuta. Yleinen liikenne ohjataan kiertotielle Heikinsuontien, maantien 224 ja valtatien 9 kautta. Maatalousliikenteelle järjestetään oma kiertotiejärjestely yksityisteitä pitkin.

Kevyelle liikenteelle järjestetään oma kulkuyhteys siltapaikan läpi. Hankkeen valmistelun aikana kartoitettiin eri vaihtoehtoja sillan rakentamisen aikaisten liikennejärjestelyjen hoitamiseksi. Nykyisen sillan viereen rakennettavan varasillan kustannukset olisivat kuitenkin nousseet hankkeen kokonaiskustannuksiin nähden liian suuriksi.

Sillan rakennustöiden aluksi nykyinen sillan kiviholvirakenne tuetaan työn ajaksi. Sen jälkeen nykyinen sillan betoninen kansirakenne puretaan ja tehdään uuden sillan paalutustyöt. Uusi kansirakenne rakennetaan nykyisen kiviholvin päälle. Tien tasausta sillan päissä nostetaan noin yhden metrin tien geometrian parantamiseksi. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan loppusyksyllä.

Kiviholvisilta on valmistunut vuonna 1896 ja vuonna 1971 kiviholvin päälle on tehty betoninen levennysosa. Silta on painorajoitettu ja korjaustöiden tarpeessa.

Painorajoituksen takia silta on päätetty uusia jännitetyllä teräsbetonisella ulokepalkkisillalla. Vanha kiviholvi on haluttu säilyttää, joten uusi silta rakennetaan sen päälle. Sillan uusimisen yhteydessä myös tien pystygeometriaa parannetaan. Uuden sillan hyötyleveys on 7,5 metriä (vanhan sillan leveys 7,4 metriä). Uuden sillan kokonaispituus on 23 metriä. Uuden sillan myötä myös painorajoitus poistuu. Liikennemäärä sillalla on 1 480 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakoitsijana hankkeessa on NCC Suomi Oy.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ulkovalaistusta saneerataan Iso-Heikkilässä ja Raunistulassa

Iso-Heikkilän ja Raunistulan kaupunginosissa aloitetaan ulkovalaistuksen saneeraustyöt. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla, ja tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta valaisinpylväiden määrä vähenee. Saneeraustyö alkaa Iso-Heikkilästä viikolla 17.

Uusi Mein Schiff 1 pursuaa luksusta, kannella muun muassa urheiluhalli ja 400 metrin juoksurata

Meyer Turku luovutti tänään uuden lippulaivan saksalaiselle TUI Cruisesille. 315-metrinen uusi Mein Schiff 1 on kehitetty uudelleen suunnittelemalla erittäin hyvin menestyneestä, Turussa rakennetusta Mein Schiff –sarjasta. Uusi Mein Schiff 1 on jo viides Turussa rakennettu TUI Cruisesin alus. Laivasarjaan on tehty jokaisen laivan kohdalla parannuksia perustuen matkustajilta saatuun palautteeseen

Kolmen naisen myymälävarasporukka jäi kiinni rysän päältä Martissa

Kolmen naisen seurue varasti tavaraa Martin kaupunginosan Salesta eilen tiistaina kello 15.40. Naiset kätkivät tavaraa yhden naisen hameen alle ja toisen naisen kassiin. Naiset poistuivat kaupasta maksamatta piilottamiaan tavaroita. Paikalle hälytettiin poliisipartio.

Turun kaupunki toivoo vappujuhlijoilta siisteyttä

Vappu on karnevaalia, jossa ei roskiltakaan vältytä.

Turun keskustaan tuodaan vapuksi roska-astioita ja bajamajoja juhlijoiden käyttöön. Vapun tienoilla useat eri toimijat järjestävät talkoita siistimmän kaupungin hyväksi.

Parsa kypsyy myös keittäen

Parsa on ollut himoittu herkku jo yli 5000 vuoden ajan. Se on yksi kasvikunnan ravinteikkaimmista vihanneksista. Parsa kannattaa nauttia mahdollisimman pian ostohetken jälkeen, koska se nahistuu helposti. Parsat kuoritaan ohuesti ja niiden kovettuneet tyvet poistetaan. Varren paksuudesta riippuen parsa kypsyy noin viidessä minuutissa keittämällä niitä niukassa suolavedessä.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.