Kevättä juhlistetaan Turun keskustassa Kaupunkikarnevaaleilla

Nelipäiväinen Kaupunkikarnevaalit on koko perheen ilmaistapahtuma, jonka järjestämisestä vastaa Turun Ydinkeskustayhdistys ry yhdessä keskustan yli 350 liikkeen kanssa 9.-12. toukokuuta. Useassa ravintolassa ja liikkeessä on tapahtumaviikon aikana erilaisia karnevaalitarjouksia.

Kaupunkikarnevaalit käynnistyvät 9. toukokuuta keskiviikkona putiikkisuunnistuksella. Suunnistukseen osallistuminen on helppoa. Poikkea keskustan putiikkiin tai ravintolaan ja ikuista käyntisi nappaamalla kuva. Jaa kuvasi Kaupunkikarnevaalien Facebook -tapahtumassa, ja olet mukana sadan euron lahjakortin arvonnassa. Lahjakortin saa käyttää vapaavalintaisessa Turun Ydinkeskustayhdistyksen jäsenliikkeessä.

Avajaispäivänä saadaan nauttia myös Samba Cariocan sambaesityksistä kello 16 alkaen eri puolilla keskustaa. Sekakuoro Kulkuset laulaa makupaloja 100-vuotiskonsertista keskustan ravintoloissa kello 18-20.

Torstaina 10. toukokuuta vietetään Lasten karnevaaleja. Kello 12-15 Forumissa on luvassa karnevaalitunnelmaa ja karnevaalipelejä, joihin osallistumalla voittaa palkintoja. Lapsille jaetaan ilmapalloja. Kokoo jakaa Duploja. Glitternistit ovat paikalla Forumissa kello 12-14. Taikuri Jerry Nyholm viihdyttää lapsia myös kahteen otteeseen päivän aikana. Forumin lisäksi Kävelykadulle pystytetään ulkoilma-aktiviteetteja.

Perjantai 11. toukokuuta on omistettu turkulaisille nuorille. Hansakortteliin rakennettavassa olohuoneessa päästään tapaamaan ja kuulemaan tunnettuja turkulaisia omasta tarinastaan. Mukana ovat Turun omat sohvaperunat Juhani ja Osku sekä vapaaottelija Teemu Packalen. Hansakorttelissa on nuorille suunnattuja toiminnallisia pisteitä sekä promoja.

Kävelykadulla Kaupunkikarnevaalien Street-kokonaisuudessa kello 13-16 mukana ovat Kunun Pyörä Oy esittelemässä mopojen ja mopoautoja, Turun kaupungin pop up -nuorisotila Nuokkaribiilin sumopaini- ja frisbeegolfpisteillä. Kävelykadulla voi kokeilla Föli-fillareita testiajoradalla. Turku Game Hub eli HIVE ja muut Lounais-Suomen pelialan yritykset esittäytyvät Forumin pelitapahtumassa.

Lauantaina 12. toukokuuta keskustan valtaa muoti, kauneus ja hyvinvointi. Päivän aikana päästään nauttimaan muotinäytöksistä muun muassa Hansakorttelin KEVÄT 18 -näytösten myötä kello 11.30 ja 13.30. Stockmannilla on kello 11-16 stailaustapahtuma, jossa Susa Tikkalahti ja Marika Lundén stailaavat asiakkaita. Kävelykadulla esitellään kevään trendejä Fashion Teamin muotinäytöksissä kello 12 ja 14. Kävelykadulla voi osallistua myös korkokenkäjuoksuun.

Ohjelma on osoitteessa www.kaupunkikarnevaalit.fi.

Kaupunkikarnevaalit järjestää Turun Ydinkeskustayhdistys ry, jonka tehtävänä on tuoda Turun kaupunkikeskustaan elämää ja vireyttä, sekä toimia kaupunkikehittämisen kumppanina Turun kaupungille.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Föli-fillarit otetaan käyttöön vapunpäivänä

Uudet kaupunkipyörät, eli Föli-fillarit, otetaan käyttöön vapunpäivänä Turun Tuomiokirkkotorilla kello 14–16. Tilaisuuden juontavat Ylen sohvaperunoista tutut turkulaiset Osku Valtonen ja Juhani Koskinen ja osaltaan iloista tunnelmaa on myös luomassa turkulainen opiskelijapuhallinorkesteri Sohon Torwet.

Perustulokokeilua ei keskeytetä, kansainvälisessä mediassa kerrottu virheellistä tietoa

Monissa kansainvälisissä medioissa on julkaistu tieto, jonka mukaan Suomi olisi keskeyttämässä perustulokokeilun. Kokeilu kuitenkin jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti vuoden 2018 loppuun. Monet ulkomaiset tiedotusvälineet ovat julkaisseet viime päivinä uutisia, joiden mukaan Suomi on keskeyttämässä perustulokokeilun suunniteltua aiemmin.

Afrikkalaista sikaruttoa ensi kertaa Unkarissa

Afrikkalainen sikarutto (ASF) on todettu ensimmäistä kertaa Unkarissa, kertoo Evira. ASF todettiin villisiasta, joka löytyi kuolleena 19. huhtikuuta Pohjois-Unkarista Hevesin alueelta. Taudin toteamispaikasta on yli 200 kilometriä lähimpään aiemmin todettuun ASF-tapaukseen.

Nauvon vierassatamaan yrittäjä Turusta

Toni Ljungqvist.

Paraisten kaupunki on valinnut Nauvon vierassataman toiminnan ylläpitäjäksi Auraport/Turun Rantaravintolat Oy:n. Auraport/Turun Rantaravintolat Oy on toiminut Turun vierassataman yrittäjänä vuodesta 2004.

Kolmasosa nuorista huolissaan mielialastaan

Nuoret pääsevät perjantaina puhumaan mielenterveydestä Periskooppi-chatissa. Omaan mielenterveyteen liittyvät asiat mietityttävät nuoria. Kouluterveyskyselyn (2017) mukaan 27 prosenttia 8. ja 9. luokkalaisista, 35 prosenttia lukion 1. ja 2. luokkalaisista ja 28 prosenttia ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoista on ollut huolissaan mielialastaan viimeisen 12 kuukauden aikana.

Ukkopekalla musiikkiteatteriristeilyjä toukokuussa

Ukkopekka.

Musiikkiteatteri Muste ja Elvis hyppäävät höyrylaiva Ukkopekan kyytiin. Musiikkiteatteriristeilyt alkavat toukokuussa. Iltaristeilyn aikana yleisö näkee kaksiosaisen teatterituotannon, joka kuljettaa katsojat kuninkaan maailmaan tarinoiden ja musiikin kautta.

Akademiska Orkestern täyttää 90 vuotta ja aloittaa juhlinnan kiertueella

Akademiska Orkestern, AO, perustettiin 90 vuotta tukemaan Åbo Akademiin opiskelijoiden musiikkiharrastusta ja jatkamaan vanhaa kuningatar Kristiinan ajoilta periytyvää, akateemista yliopisto-orkesteriperinnettä. Tänä päivänä se on täysikokoinen sinfoniaorkesteri, jota johtaa kapellimestari Sauli Huhtala .

EU-tuomioistuimen päätös voi johtaa sote-tuottajien yhtiöittämiseen

Maakuntien sote-palveluja tuottavat liikelaitokset voidaan joutua yhtiöittämään sote-uudistuksessa, toteavat liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström , Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja Borenius Asianajotoimiston asianajaja Asko Lindqvist EVA Arviossa Reilun pelin vartija.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.