Uudet saaristomatkailuideat esittäytyvät

Kulttuuri-, pyhiinvaellus-ja luontomatkailu ovat mahdollisuuksia, joita kehitellään tälläkin hetkellä Turunmaan saaristossa. Reitteihin ja asiakaskokemuksiin panostetaan, matkailua tuotteistetaan ja tuodaan vierailijoille yhä helpommin lähestyttäviksi.

Kolme EU-rahoitettavaa kansainvälistä hanketta esittelee saaristoa uudesta näkökulmasta Turussa Forum-korttelissa lauantaina 21. huhtikuuta kello 12–15.

Pyhän Olavin merireitti on maailman ensimmäinen vesistöjä ylittävä pyhiinvaellusreitti, joka alkaa Turusta, ylittää Turunmaan saariston ja päättyy Ruotsiin Hudiksvalliin, ja on näin ollen osa Trondheim–Novgorod -pyhiinvaellusreittiä. Tavoitteena on tuoda tuloja saaristoon kuumimman matkailusesongin ulkopuolellakin.

DefenceArch kehittää puolustushistoriallisista kohteista vetovoimaisia matkailukohteita Turunmaan, Ahvenanmaan ja Tukholman saaristoissa. Hankkeessa kunnostetaan vanhoja puolustusrakenteita sekä rakennetaan ja viitoitetaan reittejä sekä pilotoidaan digitaalisia älypuhelimella käytettäviä kohteiden opastussovelluksia. Örön eteläkärjessä on kunnostettu bunkkereita yleisön nähtäväksi ja Korpoströmissä avautuu 10. toukokuuta uusi Korpoströmin taistelusta vuodelta 1743 kertova näyttely.

Lights On! -hanke valottaa Itämeren koilliskolkan yhteistä kiehtovaa menneisyyttä ja innostaa ihmisiä vierailemaan raunioilla, linnoituksissa, linnavuorilla ja puistoissa. Hankkeen kohteina ovat mm. Kuusiston keskiaikaisen piispanlinnan rauniot, Suomen suurin muinainen Rapolan linnavuori Valkeakoskella, Vallisaari Helsingissä ja Raaseporin keskiaikaisen linnan rauniot. Hankkeen aikana kehitetään kohteiden saavutettavuutta parantamalla alueiden infrastruktuuria ja palveluita sekä elävöitetään alueiden historiaa mobiilipelin ja uusien sarjakuvan muodossa olevien opastaulujen avulla.

Forum-korttelin tilaisuudessa on mahdollisuus kokeilla uutta mobiilipeliä ja tutustua historian tarinoihin, kuulla mm. pyhiinvaeltajien kertomuksia vaelluksien hengellisistä kokemuksista, ja oppia uutta Örön ja Korpoströmin historiasta ja nykymatkailutarjonnasta videoiden ja esitysten kautta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ulkovalaistusta saneerataan Iso-Heikkilässä ja Raunistulassa

Iso-Heikkilän ja Raunistulan kaupunginosissa aloitetaan ulkovalaistuksen saneeraustyöt. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla, ja tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta valaisinpylväiden määrä vähenee. Saneeraustyö alkaa Iso-Heikkilästä viikolla 17.

Uusi Mein Schiff 1 pursuaa luksusta, kannella muun muassa urheiluhalli ja 400 metrin juoksurata

Meyer Turku luovutti tänään uuden lippulaivan saksalaiselle TUI Cruisesille. 315-metrinen uusi Mein Schiff 1 on kehitetty uudelleen suunnittelemalla erittäin hyvin menestyneestä, Turussa rakennetusta Mein Schiff –sarjasta. Uusi Mein Schiff 1 on jo viides Turussa rakennettu TUI Cruisesin alus. Laivasarjaan on tehty jokaisen laivan kohdalla parannuksia perustuen matkustajilta saatuun palautteeseen

Kolmen naisen myymälävarasporukka jäi kiinni rysän päältä Martissa

Kolmen naisen seurue varasti tavaraa Martin kaupunginosan Salesta eilen tiistaina kello 15.40. Naiset kätkivät tavaraa yhden naisen hameen alle ja toisen naisen kassiin. Naiset poistuivat kaupasta maksamatta piilottamiaan tavaroita. Paikalle hälytettiin poliisipartio.

Turun kaupunki toivoo vappujuhlijoilta siisteyttä

Vappu on karnevaalia, jossa ei roskiltakaan vältytä.

Turun keskustaan tuodaan vapuksi roska-astioita ja bajamajoja juhlijoiden käyttöön. Vapun tienoilla useat eri toimijat järjestävät talkoita siistimmän kaupungin hyväksi.

Parsa kypsyy myös keittäen

Parsa on ollut himoittu herkku jo yli 5000 vuoden ajan. Se on yksi kasvikunnan ravinteikkaimmista vihanneksista. Parsa kannattaa nauttia mahdollisimman pian ostohetken jälkeen, koska se nahistuu helposti. Parsat kuoritaan ohuesti ja niiden kovettuneet tyvet poistetaan. Varren paksuudesta riippuen parsa kypsyy noin viidessä minuutissa keittämällä niitä niukassa suolavedessä.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.