Keskiaikaisten markkinoiden talkoohaku avattu

Keskiaikaisille markkinoille haetaan talkootyöntekijöitä. Keskiaikaisille markkinoille haetaan talkootyöntekijöitä. Kuva: Mikael Rydenfelt

Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma, Keskiaikaiset markkinat, järjestetään 28.6.–1.7. Turun Vanhalla Suurtorilla. Turun Suurtorin keskiaika ry etsii innokkaita talkootyöntekijöitä Keskiaikaisten markkinoiden valmisteluun, rakennusvaiheeseen ja erilaisiin tehtäviin itse tapahtuman aikana.

Keskiaikaisilla markkinoilla riittää monenlaisia puuhaa esimerkiksi lavastuksen ja rekvisiitan rakentamisessa, ruoan jakamisessa, puhtaanapidossa sekä tapahtuman kannalta muissa oleellisissa tehtävissä. Talkootyöntekijät saavat kaikkiin tehtäviin perehdytyksen markkinoiden henkilökunnalta. Hakijoilta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta tapahtumissa työskentelemisestä, vaan ainoastaan reipasta mieltä ja innokasta asennetta.

Viime vuonna Keskiaikaisilla markkinoilla vieraili noin 163 000 kävijää.

Talkoohakulomake ja lisätietoja talkootyöstä on osoitteessa http://keskiaikaisetmarkkinat.fi/blog/2018/04/16/koe-keskiaikaiset-markkinat-uudella-tavalla-tapahtuman-talkoohaku-on-avattu/.

Lisätietoja Keskiaikaisista markkinoista on http://www.keskiaikaisetmarkkinat.fi.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Föli-fillarit otetaan käyttöön vapunpäivänä

Uudet kaupunkipyörät, eli Föli-fillarit, otetaan käyttöön vapunpäivänä Turun Tuomiokirkkotorilla kello 14–16. Tilaisuuden juontavat Ylen sohvaperunoista tutut turkulaiset Osku Valtonen ja Juhani Koskinen ja osaltaan iloista tunnelmaa on myös luomassa turkulainen opiskelijapuhallinorkesteri Sohon Torwet.

Perustulokokeilua ei keskeytetä, kansainvälisessä mediassa kerrottu virheellistä tietoa

Monissa kansainvälisissä medioissa on julkaistu tieto, jonka mukaan Suomi olisi keskeyttämässä perustulokokeilun. Kokeilu kuitenkin jatkuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti vuoden 2018 loppuun. Monet ulkomaiset tiedotusvälineet ovat julkaisseet viime päivinä uutisia, joiden mukaan Suomi on keskeyttämässä perustulokokeilun suunniteltua aiemmin.

Afrikkalaista sikaruttoa ensi kertaa Unkarissa

Afrikkalainen sikarutto (ASF) on todettu ensimmäistä kertaa Unkarissa, kertoo Evira. ASF todettiin villisiasta, joka löytyi kuolleena 19. huhtikuuta Pohjois-Unkarista Hevesin alueelta. Taudin toteamispaikasta on yli 200 kilometriä lähimpään aiemmin todettuun ASF-tapaukseen.

Nauvon vierassatamaan yrittäjä Turusta

Toni Ljungqvist.

Paraisten kaupunki on valinnut Nauvon vierassataman toiminnan ylläpitäjäksi Auraport/Turun Rantaravintolat Oy:n. Auraport/Turun Rantaravintolat Oy on toiminut Turun vierassataman yrittäjänä vuodesta 2004.

Kolmasosa nuorista huolissaan mielialastaan

Nuoret pääsevät perjantaina puhumaan mielenterveydestä Periskooppi-chatissa. Omaan mielenterveyteen liittyvät asiat mietityttävät nuoria. Kouluterveyskyselyn (2017) mukaan 27 prosenttia 8. ja 9. luokkalaisista, 35 prosenttia lukion 1. ja 2. luokkalaisista ja 28 prosenttia ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoista on ollut huolissaan mielialastaan viimeisen 12 kuukauden aikana.

Ukkopekalla musiikkiteatteriristeilyjä toukokuussa

Ukkopekka.

Musiikkiteatteri Muste ja Elvis hyppäävät höyrylaiva Ukkopekan kyytiin. Musiikkiteatteriristeilyt alkavat toukokuussa. Iltaristeilyn aikana yleisö näkee kaksiosaisen teatterituotannon, joka kuljettaa katsojat kuninkaan maailmaan tarinoiden ja musiikin kautta.

Akademiska Orkestern täyttää 90 vuotta ja aloittaa juhlinnan kiertueella

Akademiska Orkestern, AO, perustettiin 90 vuotta tukemaan Åbo Akademiin opiskelijoiden musiikkiharrastusta ja jatkamaan vanhaa kuningatar Kristiinan ajoilta periytyvää, akateemista yliopisto-orkesteriperinnettä. Tänä päivänä se on täysikokoinen sinfoniaorkesteri, jota johtaa kapellimestari Sauli Huhtala .

EU-tuomioistuimen päätös voi johtaa sote-tuottajien yhtiöittämiseen

Maakuntien sote-palveluja tuottavat liikelaitokset voidaan joutua yhtiöittämään sote-uudistuksessa, toteavat liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström , Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja Borenius Asianajotoimiston asianajaja Asko Lindqvist EVA Arviossa Reilun pelin vartija.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.