Paistinkääntäjillä kilpipäivät Turun alueella

Turkka Oiva (oik.) Turkka Oiva (oik.) Kuva: Riitta Salmi

Ruokatapahtumia, maistiaisia, sesongin parhaita herkkuja. Maailman suurimman gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseursin eli Paistinkääntäjien vuosittain järjestämä kilpipäivä tarjoaa tänä vuonna herkullisia tapahtumia eri puolilla Turun aluetta.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten aktiivisesti Turun voutikunnan kilpiyritykset ottavat tänä vuonna osaa kilpipäivään. Toivon, että Turun alueen ihmiset lähtevät sankoin joukoin nauttimaan tapahtumasta, sanoo Paistinkääntäjien Turun aluevouti Turkka Oiva.

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden osaamista ja raaka-aineiden käyttöä sekä tutustuttaa ihmiset näihin paikkoihin.

Kilpipäivä järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna se toteutetaan lauantaina 21. huhtikuuta.

Rotissöörit myöntävät kilpiä ruoan ja palvelun korkeasta tasosta sekä ravintoloille että myymälöille. Kaikki kilpiyritykset ovat myös sitoutuneet kehittämään Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa.

K-Supermarket Manhattanilla on ruokanäytös kello 10–17. Keittiömestari Vice-Conseiller Culinare Kai Järnström valmistaa pekoniin käärityt häränpyyt ja röstiä, keittiömestari Chef Rôtisseur Jari Merinen valmistaa hapankorppupaneroitua kuhafileetä ja pikkelssimajoneesia, keittiömestari Chef Rôtisseur Reijo Haapanen valmistaa perinteisen ranskalaisen klassikon Coeur de filet Provencal eli kokonaisena paistettua häränsisäfileetä, valkosipuliperunoita valkosipulivoin kanssa.

Stockmann Herkussa järjestetään ruokatapahtuma kello 10–16. Herkkuja valmistavat keittiömestari, Chef Rôtisseur Jouni Vaarala, keittiömestari, Chef Rôtisseur Toni Vanhala, keittiömestari, Chef Rôtisseur Jari Uusitalo, keittiömestari, Maître Rôtisseur Mika Aho, Maître Restaurateur Jari Tavela.

Ravintola Suomalaisella Pohjalla on viikon 16.–20. huhtikuuta ajan tarjolla kilpimenu. Turun voutikunnan kilpiravintolat tarjoavat kilpipäivänä tai viikon aikana ravintoloissaan kilpiannoksia.

Paistinkääntäjät eli Chaîne des Rôtisseurs on maailman suurin gastronominen järjestö. Sen toiminnan tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä sekä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria. Järjestön toiminta Suomessa on jakaantunut alueellisiin voutikuntiin. Turun voutikunta on Suomen kolmanneksi suurin Helsingin ja Tampereen jälkeen, ja siinä on noin 270 jäsentä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Viron ykköskuorot Turun tuomiokirkossa perjantaina

Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun tuomiokirkossa voi kuulla kuorokonsertin perjantaina klo 17. Tuomiokirkossa konsertoi perjantaina 27. huhtikuuta kello 17 peräti 170 laulajaa seitsemästä virolaisesta huippukuorosta.

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan

Elina Virtanen.

Turun yliopistossa väittelevä Elina Virtanen tarkastelee tutkimuksessaan jääkärien sairaanhoitajana toimineen Ruth Munckin (1886–1976) muistoja ja tulkintoja elämänsä kulusta. Henkilöhistoriallisten muistojen kautta Virtanen käsittelee yksilön historiallisen muistin rakentumista ja Suomen historiakulttuurisia muutoksia 1920-luvulta 1970-luvulle.

Ulkovalaistusta saneerataan Iso-Heikkilässä ja Raunistulassa

Iso-Heikkilän ja Raunistulan kaupunginosissa aloitetaan ulkovalaistuksen saneeraustyöt. Uusi valaistus toteutetaan led-tekniikalla, ja tehokkaamman valaistustekniikan ansiosta valaisinpylväiden määrä vähenee. Saneeraustyö alkaa Iso-Heikkilästä viikolla 17.

Uusi Mein Schiff 1 pursuaa luksusta, kannella muun muassa urheiluhalli ja 400 metrin juoksurata

Meyer Turku luovutti tänään uuden lippulaivan saksalaiselle TUI Cruisesille. 315-metrinen uusi Mein Schiff 1 on kehitetty uudelleen suunnittelemalla erittäin hyvin menestyneestä, Turussa rakennetusta Mein Schiff –sarjasta. Uusi Mein Schiff 1 on jo viides Turussa rakennettu TUI Cruisesin alus. Laivasarjaan on tehty jokaisen laivan kohdalla parannuksia perustuen matkustajilta saatuun palautteeseen

Kolmen naisen myymälävarasporukka jäi kiinni rysän päältä Martissa

Kolmen naisen seurue varasti tavaraa Martin kaupunginosan Salesta eilen tiistaina kello 15.40. Naiset kätkivät tavaraa yhden naisen hameen alle ja toisen naisen kassiin. Naiset poistuivat kaupasta maksamatta piilottamiaan tavaroita. Paikalle hälytettiin poliisipartio.

Urheilu

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Turun Uimarit hakee finaalipaikkaa

Turun Uimarit taistelee finaalipaikasta.

Vapun alla pelataan naisten vesipallon välierät. Runkosarjan voittanut Turun Uimarit kohtaa välierissä Kuhat Helsingistä. Finaalipaikka ratkeaa paras kolmesta -periaatteella.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.