What ever Works! -nykymusiikkifestivaali järjestetään Turussa jo viidennen kerran

What ever Works!-nykymusiikkifestivaali järjestetään Turussa 8.-10. maaliskuuta viidettä kertaa. Festivaalin teemana on Cross the Line.

Festivaali koostuu kolmesta konsertista. Tapahtuman aloittaa konsertti, jossa kuullaan Astor Piazzollan ajatonta musiikkia. Konsertissa esiintyy Tango Mono, nuorten muusikoiden kvintetto, jonka intohimona on Piazzollan musiikki. He esiintyvät kansainvälisesti ja vuonna 2018 yhtye konsertoi Moldovassa, Romaniassa ja Kreikassa.

Ohjelmistossa ovat muun muassa Buenos Airesin Neljä vuodenaikaa, Enkeli-sarja ja Silfo y Ondina -sarja. Konsertin paikka on vielä avoin.

Cross the Line -konsertissa Wanhassa Viinatehtaassa Manillassa tarjotaan monipuolisia elämyksiä poikkitaiteellisten teosten kautta. Teemu Mastovaaran Jeux D'enfants rakentaa kokonaisuuden ääninauhasta, sellosta, tanssijoiden liikkeestä ja äänistä.

Flora Kok haastaa yleisön vuorovaikutukseen teoksellaan Elävä patsas, jonka musiikki ja liikkeet on tehty yhteistyössä laulajan kanssa. Patsaan puku on myös Floran käsialaa. Toinen Floran teos Falling Orbs, Growing Sprouts esittelee tuntemattoman lyömäsoittimen, Kigonkin, yhdessä kolmen sellon kanssa.

Maxim Larionov on Lasten ja nuorten Uuno Klami-sävellyskilpailun tuore voittaja ja konsertissa kuullaan hänen jousikvartettonsa. Konsertissa kuullaan myös Olli Virtaperkon Celestial Bodies harmonikalle ja Terry Rileyn jousikvartetto Sunrise of the Planetary Dream Collector.

Festivaali päättyy Bar Ö:n Iltapäiväklassinen-konserttisarjan Uuden musiikin konserttiin, jossa kuullaan modernin kitaran pioneerin Arthur Kampelan teossarjan Percussion Study ensimmäinen osa. Sarjan säveltäminen on alkanut vuonna 1989 ja jatkuu edelleen. Kimmo Laaksonen on säveltänyt jousikvarteton All you Can't Eat in Nine Minutes, joka nimensä mukaisesti kestää yhdeksän minuuttia.

Tukholmalaisen Marcel Nichanin teoksessa Within Without kuullaan viulua yhdessä ääninauhan kanssa. Ranskalais-Libanonilaisen Diane Daherin nauhateos The Flooded Lands, yksi osa teoksesta The Sirens of the Last Age, tuo lisänsä konsertin kokonaisuuteen, kuten myös Ilkka Aunun kappale soolohuilulle.

Festivaalin järjestämisestä vastaa vastikään perustettu yhdistys What ever Works ry. Yhdistyksen tavoitteena on järjestää muitakin nykymusiikin tapahtumia ja tuoda Turun musiikkielämään jatkossakin uutta mielenkiintoista musiikkia ja uusia säveltäjiä, sekä toimia alustana muusikkojen monipuoliselle yhteistyölle.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ihmisen evoluutio vaikuttaa yhteistyöhön ja konfliktikäyttäytymiseen

Ihmiskunnan menestys perustuu yhteistyökykyymme. Silti halki tunnetun historian ja kulttuurien kirjon olemme käyttäneet yhteistyökykyämme tehokkaimmillaan ryhmien välisiin konflikteihin. Tänäkin päivänä ihmiskunnan suurimmat haasteet liittyvät näihin käyttäytymispiirteisiin: kuinka estää väkivaltaiset konfliktit ja kuinka saavuttaa yhteistyö esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Riski uuteen sairaalajaksoon ja ympärivuorokautiseen hoitoon nousee, jos läheisapua ei ole

Iäkkäiden avun tarve on sairaalasta kotiutuessa suuri. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan vain neljä prosenttia arvioitiin kotiutettaessa omatoimiseksi ja puolet kuului kahteen eniten apua tarvitsevien ryhmään. Kolmannes kotiutetuista ei ollut säännöllisten palvelujen piirissä tarkasteluajanjaksolla eikä ollut saanut edes lyhytaikaista kotihoitoa. Kokonaan koti- ja ympärivuorokautisen hoidon palvelujen ulkopuolella olevia oli selvästi useammin läheisapua saavien ryhmässä.

Liikkumalla pienennät riskiä sairastua syöpään

Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. Euroopan syöpäviikolla haluamme muistuttaa, että jokainen voi itse vaikuttaa riskiin sairastua syöpään. Syöpäviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta.

Urheilu

Turun roller derby -joukkueen ensimmäinen kotipeli vuosiin Kupittaan palloiluhallissa

Roller derbyä pelataan ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa.

Turkulainen urheiluseura Dirty River Roller Derby pääsee pelaamaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. toukokuuta yleisölle avoimen kotipelin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Turkua vastaan asettuu Kouvola ja Helsingin Kallio kohtaa Tampereen joukkueen. Tapahtuma on osa kansallista Suomi Cup -sarjaa ja siellä ratkeavat runkosarjan lopulliset sijoitukset.

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Täysosuma
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.