Moottoritie suljetaan Isokylän tunnelin kohdalta telematiikkakokeilun vuoksi

E18-moottoritie suljetaan Isokylän tunnelin kohdalta telematiikan yhteiskäyttökokeilun vuoksi ja liikenne ohjataan kiertotielle Salon keskustan kautta. Liikenne on kiertotiellä tiistaina 13. helmikuuta kello 10 alkaen keskiviikkoon 14. helmikuuta kello 3:een asti.

Jo ennen tien sulkemista liikenteeseen voi tulla häiriöitä kokeilun valmistelutöiden vuoksi. Liikenne pääsee kulkemaan moottoritietä pitkin joka tapauksessa ainakin yhtä kaistaa molempiin suuntiin kello 10:een saakka. Tien sulkemisen aikana kiertotie kulkee Pappilan eritasoliittymän rampista kantatielle 52, josta käännytään maantielle 110 Halikon suuntaan.

Maantieltä 110 käännytään kiertoliittymästä maantielle 224 Märyn suuntaan ja Halikon eritasoliittymästä pääsee takaisin moottoritielle Turun suuntaan. Turun suunnasta kuljettuna reitti menee päinvastoin. Kiertotie lisää ajoaikaa Turku–Helsinki-välillä noin 15 minuuttia ilman ruuhkia. Ruuhkiin on kuitenkin syytä varautua kantatiellä 52 ja maantiellä 110 etenkin iltapäivän ruuhkatunteina. Tienkäyttäjien on syytä varata tuolloin enemmän aikaa matkoihin.

Yhteiskokeilun aikana testataan tunnelin ja tieosuuden uusittujen telemaattisten laitteiden, kuten nopeusnäyttötaulujen, infotaulujen ja tunnelin turvallisuuslaitteiden, yhteistoimivuus. Yhteiskokeilu jatkuu vielä 14. helmikuuta aamulla Turku–Muurla-välillä muualla kuin tunnelissa, mutta siitä ei ole liikenteelle kuin vähäistä haittaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ihmisen evoluutio vaikuttaa yhteistyöhön ja konfliktikäyttäytymiseen

Ihmiskunnan menestys perustuu yhteistyökykyymme. Silti halki tunnetun historian ja kulttuurien kirjon olemme käyttäneet yhteistyökykyämme tehokkaimmillaan ryhmien välisiin konflikteihin. Tänäkin päivänä ihmiskunnan suurimmat haasteet liittyvät näihin käyttäytymispiirteisiin: kuinka estää väkivaltaiset konfliktit ja kuinka saavuttaa yhteistyö esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Riski uuteen sairaalajaksoon ja ympärivuorokautiseen hoitoon nousee, jos läheisapua ei ole

Iäkkäiden avun tarve on sairaalasta kotiutuessa suuri. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan vain neljä prosenttia arvioitiin kotiutettaessa omatoimiseksi ja puolet kuului kahteen eniten apua tarvitsevien ryhmään. Kolmannes kotiutetuista ei ollut säännöllisten palvelujen piirissä tarkasteluajanjaksolla eikä ollut saanut edes lyhytaikaista kotihoitoa. Kokonaan koti- ja ympärivuorokautisen hoidon palvelujen ulkopuolella olevia oli selvästi useammin läheisapua saavien ryhmässä.

Liikkumalla pienennät riskiä sairastua syöpään

Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. Euroopan syöpäviikolla haluamme muistuttaa, että jokainen voi itse vaikuttaa riskiin sairastua syöpään. Syöpäviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta.

Urheilu

Turun roller derby -joukkueen ensimmäinen kotipeli vuosiin Kupittaan palloiluhallissa

Roller derbyä pelataan ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa.

Turkulainen urheiluseura Dirty River Roller Derby pääsee pelaamaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. toukokuuta yleisölle avoimen kotipelin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Turkua vastaan asettuu Kouvola ja Helsingin Kallio kohtaa Tampereen joukkueen. Tapahtuma on osa kansallista Suomi Cup -sarjaa ja siellä ratkeavat runkosarjan lopulliset sijoitukset.

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Täysosuma
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.