Ylisukupolvinen leiri täyttyi hetkessä

Lehtoniemen leirikeskukseen Laitilaan kokoontuu 10.–11. helmikuuta yli 40 Turun Kaupunkilähetys ry:n toiminnassa mukana olevaa nuorta aikuista ja ikäihmistä. Uraa uurtavalla viikonloppuleirillä tarjotaan heille mahdollisuus tavata ylisukupolvisesti uusia ihmisiä sekä tutustua toisiinsa virkistävän ja rennon yhdessä tekemisen merkeissä. Ohjelmassa on taideterapiaa, joogaa ja pelihetkiä eli iloa yli ikärajojen.

Turun Kaupunkilähetys ry:ssä ylisukupolvisuus halutaan nostaa esille päinvastaisesti positiivisena voimavarana. Viikonloppuleiri tarjoaa eri sukupolvien kohtaamiseen ja tutustumiseen mahdollisuudet.

Kiinnostus leiriin osallistumiseen yllätti jopa järjestäjät. Erityisesti nuorten aikuisten epäiltiin vierastavan tämänkaltaista toimintaa, mutta ilmoittautuneiden listat täyttyivät jo hyvissä ajoin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Ilmoittautuneita tuli tasaisesti sekä nuorista että ikääntyneistä, ja osa jäi jopa valitettavasti odottelemaan mahdollisia peruutuspaikkoja.

Yksinäisyys on iästä riippumatta yleistä. Omilleen muuttavat nuoret aikuiset sekä yli 60-vuotiaat työelämän ulkopuolelle jääneet kaipaavat yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Ylisukupolvinen leiri vastaa tähän tarpeeseen.

Turun Kaupunkilähetys ry on perustettu vuonna 1880 ja se on Turun alueen vanhin toiminnassa oleva sosiaalialan järjestö. Yhdistys omistaa Turun Iso-Heikkilässä sijaitsevan palvelutalo Iso-Heikin.

Leirin mahdollistaa Turun Kaupunkilähetys ry:n lokakuussa saama 8 993 euron lahjoitus Kavlin säätiöltä. Kavli-konsernin omistaa säätiö, joka jakaa osan konsernin tuotoista hyväntekeväisyyteen vuosittain. Säätiön päätavoitteena on rahoittaa humanitaarista avustustyötä, kulttuuria ja lääketieteellistä tutkimusta. Konserni avustaa paikallisesti valitsemiaan kohteita.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ihmisen evoluutio vaikuttaa yhteistyöhön ja konfliktikäyttäytymiseen

Ihmiskunnan menestys perustuu yhteistyökykyymme. Silti halki tunnetun historian ja kulttuurien kirjon olemme käyttäneet yhteistyökykyämme tehokkaimmillaan ryhmien välisiin konflikteihin. Tänäkin päivänä ihmiskunnan suurimmat haasteet liittyvät näihin käyttäytymispiirteisiin: kuinka estää väkivaltaiset konfliktit ja kuinka saavuttaa yhteistyö esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Riski uuteen sairaalajaksoon ja ympärivuorokautiseen hoitoon nousee, jos läheisapua ei ole

Iäkkäiden avun tarve on sairaalasta kotiutuessa suuri. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan vain neljä prosenttia arvioitiin kotiutettaessa omatoimiseksi ja puolet kuului kahteen eniten apua tarvitsevien ryhmään. Kolmannes kotiutetuista ei ollut säännöllisten palvelujen piirissä tarkasteluajanjaksolla eikä ollut saanut edes lyhytaikaista kotihoitoa. Kokonaan koti- ja ympärivuorokautisen hoidon palvelujen ulkopuolella olevia oli selvästi useammin läheisapua saavien ryhmässä.

Liikkumalla pienennät riskiä sairastua syöpään

Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. Euroopan syöpäviikolla haluamme muistuttaa, että jokainen voi itse vaikuttaa riskiin sairastua syöpään. Syöpäviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta.

Urheilu

Turun roller derby -joukkueen ensimmäinen kotipeli vuosiin Kupittaan palloiluhallissa

Roller derbyä pelataan ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa.

Turkulainen urheiluseura Dirty River Roller Derby pääsee pelaamaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. toukokuuta yleisölle avoimen kotipelin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Turkua vastaan asettuu Kouvola ja Helsingin Kallio kohtaa Tampereen joukkueen. Tapahtuma on osa kansallista Suomi Cup -sarjaa ja siellä ratkeavat runkosarjan lopulliset sijoitukset.

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Täysosuma
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.