Katse sisustuksen vuoteen 2018

Pyöreät muodot ovat tänä vuonna trendikkäitä. Pyöreät muodot ovat tänä vuonna trendikkäitä. Kuva: Hm Home

Tuntuuko sinustakin, että tummemmat sävyt miellyttävät tänä vuonna silmää vaalean skandisisustuksen sijaan? Et ole ainoa. Hygge ja kotoilu on tullut jäädäkseen ja kodeista tehdään vieläkin kotoisampia ja lämpimän, houkuttelevan pehmeitä. Downshiftaaminen ulottuu työelämästä materiaan saakka, ja myös kotona suositaan kokemuksia ja pieniä iloja.

Ekologiset valinnat kiinnostavat sisustajaa ja tällä onkin suuri merkitys myös kodin sisustuksen trendeihin. Kaipuu luontoon näkyy niin värimaailmassa kuin materiaalivalinnoissa. Kotiin halutaan lämmintä, himmeää ja luonnonmukaista. Miltä siis näyttää uusi sisustusvuosi värien, ilmiöiden, materiaalien ja sisustusesineiden osalta?

Värit

Punaisen eri sävyt ovat tehneet tuloaan jo viime vuonna, kun Tikkurilan vuoden väriksi valikoitui punainen ”ruukku”. Punaisen sävyjä puuterisen pehmeästä roosasta aina syvään viininpunaiseen on näkyvillä monen merkin kevätmallistossa. Punaisen lisäksi sinapinkeltainen, tumma lila tai siniharmaa väri näkyy seinillä ja sisustusesineissä.

Vähemmän on enemmän

Kauniisti patinoituvat ja kestävät materiaalit elävät uutta nousukautta. Laatu korvaa määrän. Esimerkiksi nahkaa nähdään niin koriste-esineissä kuin huonekaluissakin. Hankintoja tehdään vähemmän, mutta laatuun ja kestävään kehitykseen sen sijaan panostetaan enemmän.

Värillinen ja tumma puu

Puu on vuoden 2018 innostavin materiaali. Puupaneloinnitkin ovat taas muodissa, ja erityisesti levymäisistä panelirakenteista veikataan 70-lukuhenkistä retrosuosikkia. Puupanelointi maalataan tummanpuhuvaksi sinivihreäksi, tai vaikkapa lilaksi. Tumma puu on myös palannut koiteihin vaalean aikakauden jälkeen, ehkäpä myös pian lattioihin.

Pyöreä muoto

Pyöreä muoto on ollut pinnalla jo pidempään peilien ja pikkupöytien muodossa. Nyt pyöreitä muotoja tullaan näkemään enemmänkin huonekalujen linjoissa ja sisustustyynyissä.

Peilipinnat

Peilipintaa on tänä vuonna muuallakin kuin seinässä. Peilillä varustetut tarjottimet, lasinaluset ja jopa huonekalut ovat pinnalla. Peilipinnasta tehty olohuoneen sohvapöytä, makuuhuoneen laatikosto tai meikkauspöytä löytyy yhä useammasta kodista. Hyvällä tuurilla peilipintaisia huonekaluja löytää halvalla ekotoreilta tai vanhan tavaran liikkeistä.

Kromi

Kromi on kivunnut takaisin koteihin esimerkiksi lamppujen ja koriste-esineiden muodossa. Lämpimät metallitkin pitävät vielä pintansa, mutta tänä vuonna niitä yhdistellään viileämpään kromiin.

Persoonalliset sisustusesineet

Massakulttuurin aika sisustamisessakin on ohi. Nyt koti saa näyttää juuri siltä, miltä sinäkin. Matkoilta haalitut koriste-esineet pääsevät hyllyille. Taiteelliset esineet, kuten veistokset tai pienet patsaat tuovat sisustukseen ripauksen persoonallisuutta. Ananas, koira, simpukka - mitä hassumpi sitä persoonallisempi.

Hotellitunnelma

Kylpylä- ja hotellitunnelmaa kaivataan myös kotiin. Nyt kiinnostaa hotellin pehmeät ja ylelliset lakanat, pyyhkeet sekä ammeet vaahtokylpyineen. Mikä sen parempaa kuin pujahtaa omassa kodissa vaahtokylpyyn, sujauttaa päälle ronskin paksu kylpytakki ja tossut? No ehkäpä se, kun hyppää hotellimaisen pehmeään sänkyyn, jossa on paksu untuvapeitto ja hyväntuoksuiset laadukkaat lakanat.

Henriikka Fingerborg

Matkatuliaisina tuotuja patsaita saa taas pitää esillä. Matkatuliaisina tuotuja patsaita saa taas pitää esillä. Kuva: Mads Hjorth Jakobsen

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.