Kissan tulisi päästä sisälle lämmittelemään aina halutessaan

Moni ulkokissa viihtyy ulkona myös talvisin. Kissan tulisi kuitenkin päästä sisälle lämmittelemään aina halutessaan, eikä viettää koko päivää ulkona. Kissa kannattaa siis päästää ulkoilemaan vain jonkun ollessa kotona päästämässä kissa halutessaan sisään, jottei kissa joudu odottamaan ulkona pakkasella pitkiä aikoja.

Ulkokissan voi päästää ulos pakkasellakin, mutta sen tulee päästä aina halutessaan sisälle. Älä siis päästä kissaasi ulos työpäivän ajaksi vaan tee se mieluummin ollessasi kotona, jolloin voit päästää kissan sisälle, kun se haluaa tulla lämmittelemään. Kissalle kannattaa valmistella lämmin lepopaikka esimerkiksi parvekkeelle tai terassille, missä kissa voi tarvittaessa odotella pienen hetken sisään pääsemistä.

Jos kissa joutuu viettämään liian pitkiä aikoja ulkona voivat sen korvat, hännänpää, tassuanturat ja varpaat paleltua. Paleltunut kohta on usein punoittava tai sinertävä.

Jos kissa vaikuttaa paleltuneelta, anna kissan lämmitellä huoneenlämmössä, tarvittaessa peiton tai viltin alla. Lämmityksen tulisi olla tasaista ja hidasta - älä hiero paleltuneita ruumiinosia tai yritä lämmittää niitä kuumalla vedellä.

Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos kissan yleiskunto heikentyy.

Kaikille ulkokissoille tulisi hankkia kaulapanta, jossa on heijastin ja/tai valo, jotta kissa näkyy myös pimeässä. Kannattaa valita joustava panta, joka aukeaa tai irtoaa tarvittaessa, esimerkiksi jos panta jää kiinni oksaan. Siten kissa pääsee vapaaksi, eikä jumitu itse samaan paikkaan kuin panta.

Kaikki ulkokissat tulisi tunnistusmerkitä sirun tai korvatatuoinnin avulla. Kissalle kannattaa hankkia kaulapantaan laatta, jossa lukee omistajan yhteystiedot. Omistajaan voidaan olla yhteydessä, jos kissa on esimerkiksi eksynyt kauas kotoa talvipakkasella.

Kissa kuluttaa tavallista enemmän energiaa liikkuessaan ulkona pakkassäällä ja syvässä lumihangessa, eli jos kissa ulkoilee aktiivisesti myös talvella, se tarvitsee myös hieman enemmän ruokaa.

Jos taas ulkokissasi viettää talvella suurimman osan ajasta sisällä, kannattaa sen normaalia ruoka-annosta pienentää hieman, sillä kissa ei kuluta yhtä paljoa energiaa sisällä kuin ulkona.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.