Jättilaitureiden kuljetus haittaa liikennettä maanantaina Raision ja Helsingin välillä

Raisiosta lähtee maanantaina 5. helmikuuta aamulla kello 9 neljän rekan erikoiskuljetus kohti Helsingin Messukeskusta. Kyseessä on A-Laitureiden kuljetus Helsingin Venemessuille. Liikenne saattaa häiriintyä erikoiskuljetuksen vuoksi Raision ja Helsingin välillä. Puolenpäivän aikaan kuljetuksen on määrä olla kehä III:lla, josta se jatkaa matkaa Tuusulanväylää pitkin Messukeskukseen. Kuljetuksen vuoksi muu liikenne saatetaan hetkellisesti pysäyttää turvallisuuden varmistamiseksi.

Helsingin Venemessuilla nähdään tänä vuonna kallein koskaan messuilla esillä ollut laiturikokonaisuus. Kyseessä on A-Laitureiden PRO -satama, jossa laitureiden yhteispituus on yli 50 metriä. Kokonaisuuden hinta on varustelusta riippuen 200 000–300 000 euroa.

– Tuomme tänä vuonna Helsingin Venemessuille esille laiturikokonaisuuden, jollaista ei millään messuilla ole koskaan aikaisemmin nähty. Laiturin kannen pinta-ala on lähes 150 neliötä, eli omakotitalon verran. kokonaispaino on yli 70 tonnia mikä vastaa Boeing 737 lentokoneen painoa. Laituri on varusteltu parhaimmilla mahdollisilla lisävarusteilla ja erikoisosilla, esimerkiksi vedenalaisilla valoilla ja erikoisvahvalla kansirakenteella, kertoo A-Laiturit Oy:n toimitusjohtaja Matti Vähätalo.

Erikoislaitureiden kysyntä kasvaa vuosi vuodelta ja rantakohteisiin panostetaan aikaisempaa enemmän. Messuilla esillä oleva A-Laitureiden PRO-sarjan satama on suunniteltu ison jahdin suojasatamaksi ja sataman suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti turvallisuusasiat.

– Isojen laitureiden ja satamien rakentamisessa vaaditaan alan huippuosaamista, A-Laiturit on tässä suunnan näyttäjä. Suomen rannikolla on ehkä maailman vaativammat olosuhteet kun puhutaan laiturirakentamisesta. Arktiset olosuhteet asettavat meidät aina uusien haasteiden eteen, mutta se on varmasti myös syy siihen, miksi tuotekehityksemme on niin pitkällä, Vähätalo toteaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.