Näyttävä ja koristeellinen romanescokaali pitää pecorinon seurasta

Kuva: Thinkstock

Fraktaalikaaliksikin kutsuttu romanesco on yksi vihannesosaston kauneimmista sitten latva-artisokan jälkeen. Romanesco maistuu kukkakaalilta, mutta näyttää paljon jännittävämmältä. Kauniin olomuotonsa ja rapeutensa vuoksi se on kuin tehty dippailtavaksi.

Makunsa puolesta sitä voi käyttää, kuin tavallista kukkakaalia. Raikkaan vihreän kauneutensa lisäksi kukkakaalit sisältävät paljon C-vitamiinia. Romanesco makunsa puolesta hyvin pastaan, mutta onhan se myös todella näyttäväkin pasta-annoksessa.

Romanescopasta

200 g pastaa

1 romanescokaali

100 g pekonia

oliiviöljyä

1 pieni pecorinojuusto

suolaa ja karkeaa suolaa pastan keitinveteen

Raasta pieni pecorinojuusto. Pese ja kuivaa romanescokukkakaali. Pilko kaali pienemmiksi paloiksi, kukinnot ja kantaosat erikseen. Keitä ensin kantaosat kunnolla pehmeäksi suolatussa vedessä. Tarkista kypsyys haarukalla.

Nosta kypsät kannat vedestä erilliseen kulhoon ja laita kukinnot hetkeksi kiehumaan. Ota kukinnot pois vedestä, kun ne ovat al dente, eli vielä hieman rapsakoita. Kuutioi pekoni pieniksi paloiksi ja kypsennä oliiviöljyssä rapsakkaan kullanruskeaksi. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi keitetyt kantaosat. Laita pasta kiehumaan runsaasti suolattuun veteen. Lisää kullanruskeaksi paistetun pekonin sekaan kukkakaalisose ja lisää puolikas desi pastan keitinvettä.

Lisää pannulle vielä romanescokaalin keitetyt kukinnot. Anna porista miedolla lämmöllä. Kun pasta on valmista, kaada keitinvesi pois (säästä desilitra) ja kaada pasta pannulle muiden ainesten joukkoon. Pyörittele. Jos pasta on kuivakkaa, voit lisätä hieman keitinvettä. Nosta pasta lautasille ja ripottele päälle runsaasti pecorinoa. Lisää annokseen vielä halutessasi loraus laadukasta oliiviöljyä ja rouhaise koko komeuden päälle vähän mustapippuria. Tarjoile heti!

Henriikka Fingerborg

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.