Brinner rantautuu Turkuun ensimmäisenä Suomessa

Reilut kolme vuotta toiminut kesäfestivaaleilta tuttu Miss Klose Smokery & BBQ sekä viihderavintola Bowler yhdistävät voimansa 3. helmikuuta alkaen viikottain tarjottavan BBQ-brinnerin muodossa.

Yksi viime vuosien suurista ruokatrendeistä ympäri maailmaa on ollut aito barbecue, joka syntyy matalassa lämmössä ja aidolla puulla lihaa kypsyttäen. Samalla on kyse brunssitarjonnastaan tunnetun Turun ja koko Suomen ensimmäisestä ”brinneristä” eli brunssin ja dinnerin yhdistelmästä. Buffet-tyyliin tarjottava BBQ-brinner on tarjolla viikottain lauantaisin iltapäivästä iltaan.

Brunssihenkeä pöydässä edustavat salaatit, joihin on haettu makuideoita niin Yhdysvalloista, Meksikosta kuin Aasiasta.

– Huippulihojen lisäksi tarjolla on raikkaita ja moderneja laadukkaista raaka-aineista tehtyjä salaatteja. Lämpimistä lisukkeista löytyy myös amerikkalaisia klassikkoja kuten Mac & Cheese. Syötävää siis riittää jokaiseen makuun, vaikkei lihaa söisi lainkaan, kertoo Bowlerin keittiöpäällikkö Julius Turunen.

Dinner-makuja pöytään tuovat BBQ-lihat Black Angus -naudan brisketistä possun ribseihin, käsityömakkaroihin ja lähikasvatettuun kanaan. Lihojen ohella tarjolla on muun muassa tammella ja kriikunapuulla savustettua halloum-juustoa. Pöydän kaikista BBQ-antimista vastaa muun muassa kesäfestivaaleilta tuttu Miss Klose BBQ.

Herkut kypsennetään alusta loppuun amerikkalaisella puulla 500-gallonaisessa amerikkalaisessa smokerissa. Myös maustesekoitukset ja kastikkeet tehdään itse.

– Aitoon barbecuehen ei ole oikotietä. Tämä vaatii paljon käsityötä ja valvomista. Tämä on kaikkea muuta kuin tehokasta, mutta haluamme tarjota asiakkaille aidon makuelämyksen, Mika Huupponen Miss Klose Smokery & BBQ:sta sanoo.

Syvän etelän tunnelmaa luodaan myös asianmukaisella musiikilla. Ruokailun jälkeen iltaa voi jatkaa Bowlerin alakerran baarissa keilailun, pelien ja juomien sekä musiikin siivittäminä.

Elävä musiikki alkaa kello 21 jälkeen. Ensimmäisen brinnerin viihteestä vastaa outlaw country -orkesteri Grasshammer Deluxe.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ihmisen evoluutio vaikuttaa yhteistyöhön ja konfliktikäyttäytymiseen

Ihmiskunnan menestys perustuu yhteistyökykyymme. Silti halki tunnetun historian ja kulttuurien kirjon olemme käyttäneet yhteistyökykyämme tehokkaimmillaan ryhmien välisiin konflikteihin. Tänäkin päivänä ihmiskunnan suurimmat haasteet liittyvät näihin käyttäytymispiirteisiin: kuinka estää väkivaltaiset konfliktit ja kuinka saavuttaa yhteistyö esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Riski uuteen sairaalajaksoon ja ympärivuorokautiseen hoitoon nousee, jos läheisapua ei ole

Iäkkäiden avun tarve on sairaalasta kotiutuessa suuri. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvityksen mukaan vain neljä prosenttia arvioitiin kotiutettaessa omatoimiseksi ja puolet kuului kahteen eniten apua tarvitsevien ryhmään. Kolmannes kotiutetuista ei ollut säännöllisten palvelujen piirissä tarkasteluajanjaksolla eikä ollut saanut edes lyhytaikaista kotihoitoa. Kokonaan koti- ja ympärivuorokautisen hoidon palvelujen ulkopuolella olevia oli selvästi useammin läheisapua saavien ryhmässä.

Liikkumalla pienennät riskiä sairastua syöpään

Riittävän liikunnan, terveellisen ravinnon ja painonhallinnan avulla voidaan ehkäistä vähintään kolmannes yleisimmistä syövistä. Euroopan syöpäviikolla haluamme muistuttaa, että jokainen voi itse vaikuttaa riskiin sairastua syöpään. Syöpäviikkoa vietetään 25.–31. toukokuuta.

Urheilu

Turun roller derby -joukkueen ensimmäinen kotipeli vuosiin Kupittaan palloiluhallissa

Roller derbyä pelataan ensi lauantaina Kupittaan palloiluhallissa.

Turkulainen urheiluseura Dirty River Roller Derby pääsee pelaamaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina 26. toukokuuta yleisölle avoimen kotipelin ensimmäistä kertaa vuosikausiin. Turkua vastaan asettuu Kouvola ja Helsingin Kallio kohtaa Tampereen joukkueen. Tapahtuma on osa kansallista Suomi Cup -sarjaa ja siellä ratkeavat runkosarjan lopulliset sijoitukset.

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Täysosuma
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.