Uusi runoklubi aloittaa Bar Ö:ssä

Tapani Kinnunen. Tapani Kinnunen. Kuva: Jari Laurikko

Bar Ö:ssä alkaa 11. tammikuuta kello 19 uusi runoklubi TkuÖpenMic. Kerran kuussa Ö:n mikki on auki kaikille halukkaille runoilijoille tai sellaiseksi haluaville. Runojen esittämiseen on aikaa noin viisi minuuttia ja runojen pitää olla itse tehtyjä. Jokaisella klubilla esiintyy myös kaksi kutsuvierasesiintyjää.

Ensimmäisellä klubilla vieraina ovat Nihkee Akka -taiteilijahahmon luonut Jonna Nummela sekä Tapani Kinnunen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Takki täysin kierrätysmateriaaleista

Jack Wolfskin on tuonut markkinoille kuoritakkimalliston, jonka kaikki tekstiiliosat on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen kuoritakki, jonka tekstiilikalvo on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Tutut tyypit paperinukkeina

Happy Housessa on avoinna näyttely, joka esittelee paperinukkeja sadan vuoden ajalta. Seinälle ovat päässeet Katri Helena , Eini , M.A. Numminen ja monet muut viime vuosikymmeniltä tutut hahmot. Joukossa on myös esimerkiksi vauva-aiheisia paperinukkeja.

Elinkeinotoiminnan käsite laajenee koskemaan kiinteistöliiketoimintaa

Elinkeinoverolakiin ehdotettava muutos yksinkertaistaa yhteisöjen verotusta. Muutoksen myötä yhteisöillä ei enää pääsääntöisesti ole tuloverolain mukaan verotettavaa tulolähdettä, vaan verotettava tulo lasketaan elinkeinoverolain mukaan. Valtiovarainministeriö lähetti ehdotukset lausuntokierrokselle torstaina 22. maaliskuuta.

Aloite lapsivaikutusarvioinnista sai eduskunnassa yli sata allekirjoitusta

Ville Tavio.

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt perjantaina eduskunnassa toimenpidealoitteen, jotta lakien lapsiin kohdistuvien vaikutusten arvioinnista tulisi vakiintunut osa lainvalmistelutyötä. Aloite esittää, että lapsia koskevissa hallituksen esityksissä tulee tämän jälkeen käydä ilmi, että lapsivaikutusarvio on tehty.

Missä ja miten eläkeläiset liikkuvat?

Turun yliopiston kansanterveystieteessä toimiva akatemiatutkija Sari Stenholm tutkimusryhmineen on saanut kolmivuotisen rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä REACT-hankkeelle, jossa tutkitaan aktiiviuusrannekkeen käyttöön perustuvan liikuntaintervention käyttökelpoisuutta ja tehokkuutta eläköityneiden henkilöiden liikunta-aktiivisuden edistämiseksi. Tutkijat ovat kiinnostuneita liikunnan määrän lisäksi myös liikuntaympäristöistä.

Vanhuuden alaikäraja noussut 74 vuoteen

Suomalaisten mielestä vanha ihminen on keskimäärin 74-vuotias ja häntä tulisi kutsua ikäihmiseksi. Muun muassa tämä käy ilmi Vanhustyön keskusliiton Eloisa ikä -ohjelman Taloustutkimuksella teettämästä suomalaisesta ikägallupista, jossa mukana oli myös edustava otos (n=63) yli 80-vuotiaita, jotka usein jäävät mielipidetiedustelujen ulkopuolelle.

Turun kaupunki kutsuu turkulaiset mukaan ilmastotalkoisiin

Saara Ilvessalo.

Turun kaupunki osallistuu maailmanlaajuiseen Earth Hour -tapahtumaan lauantaina 24. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Kuten aiempinakin vuosina, Turun kaupunki sammuttaa Earth Hourin ajaksi Aurajoen muurivalaistuksen ja jokirannan puiden valaistuksen.

Kaupunki
Urheilu

Tuto pääsee savonlinnalaisen tillilihan makuun

Tuto yrittää karistaa semifinaalikirouksensa. Edellisen kerran joukkue raivasi tiensä finaaleihin mestaruuskeväänä 2008.

Mestiksen kestomenestyjä Tuto on jälleen tutussa tilanteessa. Semifinaalit ovat edessä. Puolivälieräsarjassa Tuto kaatoi ehjällä pelaamisella K-Vantaan otteluvoitoin 4-1.

Hirvirytkettä palloiluhallissa perjantaina

TPS ja Happee kohtaavat perjantaina Kupittaan palloiluhallissa.

TPS Salibandyn puolivälieräsarja Happeeta vastaan jatkuu kotiottelulla perjantaina 23. maaliskuuta kello 18.30 Kupittaan palloiluhallissa. Jo ennen neljättä puolivälierää TPS ja Happee kohtaavat torstaina Jyväskylässä. Kahden kohtaamisen jälkeen voitot ovat tasan 1–1, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa.

Erika Rautiainen kilpa-aerobicin maailmancupiin Portugaliin

Erika Rautiainen.

Kilpa-aerobicin maailmancup-osakilpailuun Cantanhedeen, Portugaliin 23.–25. maaliskuuta on lähdössä yksilöiden sarjaan Laura Vihervä (Valkeakosken Koskenpojat) ja Erika Rautiainen (Turun Urheiluliitto).

Puukkokatsomo: Kovia lukuja

Mikko Rantanen.

Vaikka Suomessa on viime kuukausina NHL-uutisointi tehty lähinnä Patrik Laineen maalimäärien kautta, Mikko Rantasen huippuvire huomattiin laajemmin vasta, kun ”Nousiaisten Cam Neely” ylitti 70 pisteen rajan. NHL:ssä 70 pistettä on viime vuosina ollut suomalaisille vaikeasti saavutettava raja. Edellisen kerran yli 70 pistettä suomalaisista nakutti Teemu Selänne kaudella 2010–11.

Jälkipeli: Kaarinassa näytetään vihreää valoa liiganousulle

Ura Basket eteni kolmella voitolla Jyväskylästä välieriin. JBA antoi hyvän vastuksen kaarinalaisille. Välieristä etenee kolmella voitolla finaalipeleihin. Niiden voittaja nousee suoraan Korisliigaan. Iso kysymys on yhä, mikä joukkue haluaa oikeasti nousta. Ura Basket ainakin haluaa.

Nälkä kasvaa pelatessa. Vielä kauden alussa Kaarinassa suhtauduttiin varauksella Korisliigaan nousulle. Vasta viime keväänä Ura Basket oli nostettu kabinettipäätöksellä valtakunnan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousu pääsarjaan jo heti tämän kauden päätteeksi kuulosti vielä silloin liian haasteelliselta.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!