Erkki Mykrä ja Tiina Raitanen aloittavat Vanhan Suurtorin gallerioiden näyttelyvuoden

Erkki Mykrä ja Tiina Raitanen aloittavat Vanhan Suurtorin gallerioiden näyttelyvuoden Galleria Harmaassa ja Raatihuoneen galleriassa.

Galleria Harmaassa on esillä 12. tammikuuta alkaen 18. helmikuuta asti Erkki Mykrän Ruokailkaamme. Se muodostuu installaatiosta ja videosta. Installaatio koostuu ravintolapöydistä, joille on aseteltu tavanomaisesta poikkeavia gourmet-tason ruoka-annoksia. Video johdattaa ajatukset antiikin Roomaan jossa ruokakulttuuri kukoisti. Antiikin Rooma, ikuinen kaupunki, tuhoutui sirkushuveihin, mässäilyyn, välinpitämättömyyteen. Pidoissa saatettiin syödä tuntikausia, taustalla soivan musiikin vahvistaessa aistinautintoa.

Mykrä on käynyt Turun Piirustuskoulun kuvanveistolinjan ja opettanut myöhemmin kuvanveistoa Turun Piirustuskoulussa sekä tehnyt musiikkia.

Vanhan Raatihuoneen galleriassa on esillä 13. tammikuuta alkaen 18. helmikuuta asti Tiina Raitasen Altered Positions. Teoksien lähtökohtana ovat urbaanista ympäristöstä ja luonnosta tekemäni havainnot. Kerään kaduille, joutomaille ja luontoon päätyneitä esineitä. Joskus teoksen alkuna toimii ottamani kuva tai mieleen takertunut havainto. Teokset muuttuvat jokaisessa työvaiheessa ja näyttävät lopullisen muotonsa vasta installointihetkellä.

Raitanen käsittelee teoksissaan jatkuvuutta, ihmisen jälkeä, ajan kerrostumia sekä materiaalisia muutoksia.

Raitanen (s.1983) työskentelee kuvanveiston, löydettyjen objektien ja tilan kanssa. Raitanen on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2012 ja kuvataiteilijaksi Lahden AMK Taideinstituutista 2007. Hänen teoksiaan on ollut viimeksi esillä yksityisnäyttelyissä Render Third Spacessa Helsingissä 2016 ja Recall Helsingin Taidemuseon HAM-galleriassa 2015–16.

Raitanen on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa sekä ulkomailla.

Juttua muokattu: Korjattu Mykrän etunimeksi Erkki.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kansainvälinen bio- ja kiertotaloustapahtuma toukokuussa Turussa

Turussa järjestetään toukokuussa ensimmäinen kansainvälinen bio- ja kiertotaloustapahtuma SmartCHEM summit 2018. Puhujina tapahtumassa on bio- ja kiertotalouden edelläkävijäyrityksiä, startupeja sekä kansainvälisiä vieraita. Tapahtuma on osa Euroopan suurinta vuosittaista ympäristöalan tapahtumaa EU Green Weekiä, jonka teemana on Green Cities for Greener Future .

Ilmastomallit ennustavat muutoksia pohjoisten jokien virtaamiin ja eliöstöön

Suomen virtavesien lajien elinalueet siirtyvät pohjoista kohti lämpötilan kasvaessa ilmastonmuutoksen myötä. Jokien virtaamien vuodenaikaisvaihtelu muuttuu nykyistä epäsäännöllisemmäksi. Lajiston muutokset ovat suurempia pienissä latvapuroissa kuin suurissa joissa, selviää Suomen ympäristökeskuksen ja Oulun yliopiston tutkimuksesta.

Osallistavan sosiaaliturvan kokeilu auttaa työttömiä pois toimeentulotuelta

Osallistavan sosiaaliturvan kokeilu on alkanut kuudessa kunnassa. Kokeilukunnat ovat Kangasala, Kemijärvi, Kuopio, Raisio, Tampere ja Tornio. Tavoitteena on saada pitkään työttömänä olleita pois toimeentulotuelta. Moni heistä tarvitsee siihen nykyistä enemmän ja varhemmin apua.

Beethovenin messu pitkäperjantaina Tuomiokirkossa

Kaisa Ranta.

Turun filharmoninen orkesteri esittää Ludwig van Beethovenin C-duurimessun pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 18 Turun tuomiokirkossa. Messun lisäksi konsertissa kuullaan Beethovenin kuorokantaatti Meerestille und glückliche Fahrt .

Työntekijämäärä jatkoi kasvua alkuvuonna

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat tammikuussa 6,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu henkilöstövuokrausalalla oli edelleen kovaa, ja viime vuoden lopulla alkanut nousu satama-alan työntekijämäärissä jatkui.

Kysely: Vain noin puolet suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä

Enefitin teettämän kyselytutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä kuukaudessa. Lähes 70 prosenttia olisi valmis hillitsemään sähkönkulutustaan, jos sähköyhtiö tarjoaisi siihen välineitä. Joka kolmas suomalainen uskoo voivansa vähentää sähkönkulutustaan viidenneksellä.

Turussa järjestetään Japani-päivä

Turussa järjestetään Japani-päivä Turun työväenopistolla ja Turun yliopiston Publicumissa. Kaikkiin tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Urheilu

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!