Hyvän olon lähtölaukaus -tapahtumasta vinkkejä liikuntaharrastuksen aloittamiseen

Hyvän olon lähtölaukaus -tapahtuma järjestetään keskiviikkona 10. tammikuuta kello 17.30–19.30 Holiday Club Caribiassa. Ohjelmassa on kello 17.30 lääketieteen tohtori, vt. erikoislääkäri Harri Helajärven (Paavo Nurmi -keskus) luento aiheesta Pystyn, näytän ja kykenen. Uutta asennetta hyvinvointiin.

Kello 18.15 Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus, Paavo Nurmi -keskus ja Turun kaupungin hyvinvointitoimiala esittelevät liikunta-, hyvinvointi- ja kuntotestauspalveluja.

– Tule kuulemaan, miten opit kannustamaan itseäsi motivoivalla tavalla sekä tunnistamaan itsellesi tärkeitä asioita ja keinoja, joiden avulla onnistut tavoitteissasi, kehottavat Harri Helajärvi ja liikuntapalveluvastaava Satu Revonsuo Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.

Tapahtumassa esitellään Leidit liikkeellä, Upeat leidit, Hikinen tusina, Kuntokonkarit ja ylipainoisten liikuntatuotteet Ihanaiset naiset ja Raskas sarja. Luentojen jälkeen on mahdollisuus keskustella liikunnasta asiantuntijoiden kanssa, saada apua parhaimman liikuntamuodon löytämisessä ja konkreettisia vinkkejä. Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ja Paavo Nurmi -keskuksen järjestämään tapahtumaan ovat tervetulleita sekä naiset että miehet.

Leidit liikkeellä, Hikinen tusina ja Kuntokonkarit-ryhmissä voi tutustua erilaisiin lihaskuntotunteihin ja pallopeleihin. Viikko-ohjelmissa on lähes 30 erilaista liikuntavuoroa. Mukaan voi mennä juuri niin moneen ryhmään kuin haluaa oman aikataulun mukaan. Vuoroille ei ole ennakkoilmoittautumista. Tunnit on toteutettu yhteistyössä turkulaisten urheiluseurojen kanssa.

Hikinen tusina on tarkoitettu miehille, jotka etsivät mukavaa tapaa liikkua eri lajien parissa. Tusinan eri vuorot tarjoavat useana päivänä viikossa mahdollisuuden hikoiluun. Vuoroille voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Leidien ryhmä on tarkoitettu säännöllistä liikuntaa aloitteleville alle 65-vuotiaille naisille. Leidit ovat edullinen ja helppo tapa aloittaa liikunta. Lajivalikoimasta löytyy kaikkea vauhdikkaista pallopeleistä rauhallisiin kehonhuoltotunteihin.

Kuntokonkareissa yli 55-vuotiaat naiset ja miehet voivat tutustua erilaisiin liikuntalajeihin edullisesti. Kuntokonkareissa ei ole yläikärajaa. Tarjolla on esim. keilailua, tanssia ja kehonhuoltotunteja sekä pallopelejä.

Leidit liikkeellä, Hikisen tusinan ja Kuntokonkarien syyskausi (8.1.–6.5.) maksaa 70 euroa turkulaisilta ja 105 euroa ulkopaikkakuntalaisilta. Turkulaisten työttömien, työkyvyttömyyseläkeläisten, opiskelijoiden ja eläkeläisten hinta on 40 euroa kaudelta. Ulkopaikkakuntalaisten vastaava hinta on 60 euroa.

Upeat leidit, Ihanaiset naiset ja Raskas sarja -liikuntakurssit sopivat työikäisille henkilöille, joilla on ylipainoa ja jotka haluaisivat lisätä liikkumista turvallisesti. Painoindeksisuositus Upeat leidit -kurssille on 25–29.9. Ihanaiset naiset ja Raskas sarja -kurssien BMI-suositus on yli 30. Kurssien nettisivuilta löytyy laskuri, jossa voi tarkistaa oman painoindeksin. Kevään kurssien ilmoittautuminen on käynnissä.

Upeat leidit -kurssi maksaa 30 euroa turkulaisilta ja 45 euroa muilta. Alennusryhmien hinnat ovat 20 ja 30 euroa. Ihanaiset naiset ja Raskas sarja maksavat 55 euroa turkulaisilta ja 83 euroa muilta. Vastaavat alennusryhmähinnat ovat 40 ja 60 euroa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Tieliikennekuolemista 28 itsemurhia viime vuonna

Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna tapahtui 4 752 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta. Onnettomuuksissa kuoli 258 ja loukkaantui 5 911 ihmistä. Loukkaantuneista kahdeksan prosenttia, eli 460 ihmistä, loukkaantui vakavasti. Vuonna 2016 kuolleita oli 12 henkilöä vähemmän ja loukkaantuneita 497 vähemmän kuin vuonna 2015. Menehtyneistä miehiä oli 81 prosenttia ja loukkaantuneista 58 prosenttia.

Saaristomeren Suojelurahasto hakee rahoitettavia hankkeita

Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviä tarkoin kohdennettuja ja tehokkaita hankkeita. Saaristomeren Suojelurahaston avoin rahoitushaku on jatkuva ja siihen voi jättää hakemuksenhakijalle sopivana ajankohtana. Hakuprosessissa Saaristomeren Suojelurahaston hoitokunta käsittelee hankeideat ja hakemukset vähintään kaksi kertaa vuodessa ja tekee esitykset Centrum Balticum -säätiön hallitukselle tuettavista hankkeista.

Markulantie jälleen auki liikenteelle

Liikenne Markulantiellä sujuu jälleen normaalisti. Aamulla Markulantiellä sattui liikenneonnettumuus, jossa Fölin bussi törmäsi henkilöautoon, mutta onnettomuuspaikka on nyt saatu raivattua.

Viemäri- ja vesijohtotyö Kuuvuorenkadulla

Viemäri- ja vesijohtotyö kaventaa ja sulkee ajokaistan Kuuvuorenkatu 7–26:n välisellä alueella 17.1.–29.3. Päivittäinen työaika on kello 7–16. Paikalla liikenteen ohjaajat tarvittaessa, muutoin liikennettä ohjataan liikenneopastein.

Lapsuuden liikunnalla yhteys menestykseen koulutuksessa ja työssä

Liikunta lapsena on yhteydessä vuosien päähän koulutus- ja työurien kehitykseen. Jaana Karin väitöstutkimuksen tulosten mukaan liikunnallisesti aktiivisilla lapsilla oli peruskoulun päättyessä parempi koulumenestys ja aikuisena korkeampi koulutustaso ja korkeammat ansiotulot. He kiinnittyivät paremmin työmarkkinoille kuin lapsena vähän liikkuneet.

Urheilu

Mäkinen tähyää taas ratakuormureiden EM-sarjaan

Mika Mäkinen ajoi edellisen kerran ratakuorma-autojen EM-sarjaa vuonna 2013. Tuolloin hän sijoittui yhteispisteissä kahdeksanneksi.

Auralainen Mika Mäkinen tähtää kaudeksi 2018 ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli ratakuorma-autojen EM-sarjaan. Mäkinen nähdään kuluvan vuoden aikana varmuudella osassa EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki.

Jälkipeli: Juuso Wahlsten antoi hyvät elämäneväät pojilleen

Wahlstenin kiekkomiehet on saatu samaan kuvaan. Sami (vas.) ja Jali saapuivat Suomeen ulkomailta juhlistamaan isä-Juuson 80-vuotissynttäreitä. Turun Palloseura järjesti Juhani Wahlstenille ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat Turkuhallissa.

Visionääri, ajattelija, uudistaja, kouluttaja, opettaja, jääkiekkoleijona…lista on pitkä. Viime lauantaina 80 vuotta täyttänyttä kiekkolegenda Juhani Wahlstenia on tituleerattu lukemattomin ilmaisuin. Yksi lause tiivistää turkulaisen kiekkolegendan elämän: Jos jääkiekkoa ei olisi keksitty, " Juuso " olisi sen keksinyt.

Tomas Hradecky tekee paluun kasvattajaseuransa TPS:n riveihin

Tomas Hradecky

TPS saa alkavalle Veikkausliigakaudelle tutun vahvistuksen, kun keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky palaa takaisin kasvattajaseuransa riveihin. 25-vuotias Hradecky on solminut TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen.

TPS Salibandy Suomen seitsemänneksi suurin, FBC Turku sijalla 17

Salibandyn suosio jatkuu rekisteröityjien pelaajien ja harrastajien määrällä mitattuna. Vuoden 2017 viimeisen päivän (31.12.) lukema on 59 791 henkilöä. Tästä määrästä Salibandyliiton lisenssinhaltijoita on 57 330.

Jälkipeli: Salibandy veti Kupittaan palloiluhallin täyteen

FBC Turun kotiottelu keräsi reilusti yli tuhat katsojaa. Määrä on seurahistorian suurin ja eräs Suomen suurimmista Divarin yleisömääristä.

Turkulainen salibandy todisti yhden päivänä aikana, miksi laji on uuden Kupittaan palloiluhallin suurin käyttäjä. Yhteensä noin 4 000 katsojaa kahteen peliin on saavutus, josta moni olisi kateellinen. Viisaasti koko halli katsomotiloineen oli varattu päivän salibandyotteluille.

Anne Pohjola hurjasteli 17 tehopistettä Naantalissa

Sunnuntain kohtasivat ringeten SM-sarjan sarjajumbo ja kärki. Vaikka VG-62:lla oli kotietu puolellaan, sarjakärki Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese oli odotetun murskaava. Loppulukemiksi saatiin 2–19. Voiton myötä sarjajohtonsa jo seitsemän pisteen suuruiseksi kasvattanut Lapinlahti varmisti ensimmäisenä joukkueena pudotuspelipaikan.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.