Karvakaverin tavaroilta halutaan tyylikkyyttä ja ekologisuutta

Anniina Vehovaara neuvoo valitsemaan keraamisen tai metallisen ruokakupin, mikäli sitä haluaa pestä astianpesukoneessa. Muovisiin kuppeihin voi niiden huokoisuuden takia jäädä pesuainejäämiä, joten ne täytyy pestä käsin. Anniina Vehovaara neuvoo valitsemaan keraamisen tai metallisen ruokakupin, mikäli sitä haluaa pestä astianpesukoneessa. Muovisiin kuppeihin voi niiden huokoisuuden takia jäädä pesuainejäämiä, joten ne täytyy pestä käsin. Kuva: Linnea Lahtinen

– Lemmikkitarvikkeiden suosio ja merkitys on kasvanut, kertoo Anniina Vehovaara Tassuklaani Oy:stä.

Niin petien, kissan vessojen kuin raapimapuidenkin halutaan istuvan muuhun sisustukseen. Lemmikin peti sijoitetaan usein olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen, joten sille asetetaan ulkonäkökriteereitä. Tyynymäisiä petien valikoima on laajin, mutta kissoille tai pienille koirille on saatavilla myös huonekalumaisempia ratkaisuja.

– Enää ei laiteta vanhaa vilttiä nurkkaan, vaan hyvään ollaan valmiita satsaamaan. Pedistä voidaan maksaa satakin euroa. Raha ei mene pelkkään ulkonäköön, koska hinnan mukana nousee laatu, Vehovaara kertoo.

Hän muistuttaa, että eläinten kohdalla täytyy aina muistaa myös käytännöllisyys. Pedin tulee olla pestävä, ja touhukkaalle koiralle Vehovaara kehottaa suosiolla valitsemaan kestävän vaihtoehdon.

– Esimerkiksi Redingo-merkin valmistamat pedit kestävät rajumpaakin käyttöä.

Pienissä kodeissa kissan hiekkalaatikon voi joutua sijoittamaan jopa keittiöön tai olohuoneeseen, jolloin vaatimukset kasvavat. Vehovaaran mukaan suosiota nauttivat laatikkomaiset mallit, joiden päälle kissa hyppää. Ylimääräiset hiekat pyyhkiytyvät ritilämäiseen kanteen, ja umpinainen sivu pitää vessan sisällön poissa näkyvistä.

Ekologisuus on nyt vahvasti pinnalla myös lemmikkien tarvikkeista puhuttaessa. BeCo-merkin pehmolelut on tehty kierrätysvesipulloista ja purulelut riisinkuorikumista.

– Kissojen raapimapuita saa nykyään pahvisina. Tavallisesta raapimispuusta voi vaihtaa pelkän köyden edellisen tullessa tiensä päähän, Vehovaara muistuttaa.

Hän nimeää yhdeksi tämän hetken suosituimmaksi tuotteeksi Mollymutt-nimisen pedin. Siinä ostetaan erikseen päällyskangas sekä sen sisälle laitettava pussi, johon pehmikkeeksi käyvät esimerkiksi vanhat vaatteet.

– Hoidossa ollessaankin lemmikki voi siten haistaa vaatteista omistajansa tuoksun.

Vehovaara on huomannut, että ruoka- ja juomakuppien kanssa uskalletaan revitellä enemmän ulkonäön suhteen, koska ne ovat pieni menoerä. Saatavilla on hauskoja ja asennetta henkiviä vaihtoehtoja – miten olisi kanankoiven mallinen tai niittikaulapannasta inspiraation saanut kuppi?

Lemmikkien tavaroissa musta ja mustavalkoinen ovat ikisuosikkeja. Vehovaara kehuu mustaa turvalliseksi väriksi, sillä lähes poikkeuksetta eläimet sotkevat.

– Toisaalta lemmikeille on olemassa myös oma blingbling-kulttuurinsa. Pannoista ja taluttimista löytyy jopa Swarovskin kristalleja.

Vehovaara haluaa muistuttaa lemmikkien omistajia myös nelijalkaistensa laadukkaasta ravinnosta.

– Jos on valmis panostamaan tavaroihin, pitää pystyä myös maksamaan muutama euro enemmän paremmasta ruoasta.

Linnea Lahtinen

No Excuses Fight siirtyy huhtikuulle

Ammattinyrkkeilyilta No Excuses Fight siirtyy. Alun perin ilta oli tarkoitus järjestää Espoon areenalla 9. maaliskuuta. Illan uusi ajankohta on 6. huhtikuuta ja paikkana Helsingin kulttuuritalo.

Autovaras verekseltään kiinni Naantalissa

Vuonna 1982 syntynyt autovarkautta yrittänyt mies jäi rysän päältä kiinni Naantalin Orkonkadulla keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Ruokahävikistä sinilevälauttoja Saaristomerelle?

SaaRa-hankkeen keskeisenä tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen kolmanneksella Saaristomeren pilottikohteissa, joista yksi on Seilin saari.

Mikä yhteys on Saaristomeren rehevöitymisellä ja ruokahävikillä? Miten yksittäinen matkailija voi vaikuttaa sinilevälauttojen ehkäisyyn ja vesistöjen tilaan? Näihin kysymyksiin tartutaan käytännön toimenpitein hallituksen kärkihankkeen pilottikohteissa Örö, Seili, Nauvo ja Jurmo.

Valintakoeuudistus lisää paineita onnistua

Noin 65 prosenttia alle 20-vuotiaista ei pidä yliopistojen opiskelijavalinnan painottumista todistuksen arvosanoihin hyvänä asiana. Tämä selviää Studentum.fi-koulutussivuston kyselystä, joka suunnattiin koulutuksen etsijöille.

Uudella maantielailla halutaan parantaa valvontaa

Maanteitä koskeva lainsäädäntö uudistetaan. Maantielain muutoksella varmistettaisiin tienpidon laatu ja parannettaisiin sen valvontaa sekä jaettaisiin vastuut tienpidon järjestämisestä. Lisäksi lailla luotaisiin puitteet valtakunnalliselle ja maakunnalliselle, kaikki liikennemuodot kattavalle liikennejärjestelmäsuunnittelulle. Samalla maantielain nimi muuttuisi laiksi liikennejärjestelmästä ja maanteistä.

VTV: Valtion takausten ja muiden ehdollisten vastuiden riskejä ei huomioida riittävästi

Valtion ehdollisten vastuiden riskit pitäisi tunnistaa paremmin finanssipolitiikan valmistelussa ja ohjauksessa. Ehdollisia vastuita ovat muun muassa valtion takaukset, joista voi aiheutua menoja valtiolle. VTV:n tarkastuksen perusteella raportointi vastuista on viime vuosina kehittynyt kattavammaksi muttei siitä huolimatta ole vielä riittävää.

TS: TOK uudistaa Wiklundin

Turun Osuuskauppa suunnittelee Wilundin uudistamista, kun toriparkin rakentaminen alkaa.

Turun Osuuskauppa (TOK) aikoo tehdä suuria muutoksia Sokos Wiklundiin liittyvissä tiloissaan, kertoo Turun Sanomat . Ensimmäisenä muutosten tieltä lähtee huonekaluliike Vepsäläinen. Muutoksia vauhdittaa se, että Kauppatorilla alkaa toriparkin rakentaminen.

Kaupunki
Urheilu

No Excuses Fight siirtyy huhtikuulle

Ammattinyrkkeilyilta No Excuses Fight siirtyy. Alun perin ilta oli tarkoitus järjestää Espoon areenalla 9. maaliskuuta. Illan uusi ajankohta on 6. huhtikuuta ja paikkana Helsingin kulttuuritalo.

Oula Palve HPK:sta Tepsiin

HPK:n keskushyökkääjä Oula Palve siirtyy Turun Palloseuran riveihin kahden vuoden sopimuksella. Sopimus kattaa myös loppukauden.

Åboraakkeli: Iso mahdollisuus

Tuomas Tammero (60) tekemässä työtään eli raivaamassa keskushyökkääjälle tilaa Vaahteraliigan ottelussa Wasa Royalsia vastaan viime elokuussa.

Vielä viime kaudella amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa Turku Trojansin paidassa pelannut Tuomas Tammero pelaa ensi kaudella amerikkalaista jalkapalloa Euroopan huipulla. Linjahyökkääjänä pääasiassa pelannut Tammero edustaa Saksan pääsarjaan noussutta Potsdam Royalsia.

Sami Rähmönen uskoo yhtenäisen TPS:n olevan yllätysvalmis

Sami Rähmönen iso pala TPS:lle, kun joukkue palaa kolmen vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan.

Vaikka TPS:n jalkapallomiehistön kapteeni Sami Rähmönen on pinnalta tyyni, aistii kokeneesta pelimiestä pientä jännitystä, vaikka eletään vasta helmikuuta. Huhtikuussa Rähmönen palaa TPS:n tavoin Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Hirvikangas kuusieräiseen norjalaistestiin

Timo-Juhani Hirvikangas.

Vapaaottelijanakin tunnettu Timo-Juhani Hirvikangas ottelee seuraavan kerran nyrkkeilykehässä, kun turkulainen kohtaa 9. maaliskuuta Espoossa norjalaisen Tore Hallandin . Ottelu on molemmille ottelijoille ammattinyrkkeilyuran ensimmäinen kuusieräiseksi kaavailtu ottelu.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.