Mia Ristioja valittiin vuoden yrittäjänaiseksi

Mia Ristioja. Mia Ristioja. Kuva: Turun Yrittäjänaiset

Turun Yrittäjänaiset ry valitsee vuosittain ansioituneen Turun Yrittäjänaisen. Yrittäjänaiseksi valittiin Mia Ristioja. Ristioja on turkkuri ja kutoja, käsityöläinen, joka tekee turkkeja ja muita turkistuotteita asiakkaille mittatilauksena.

Ristioja perusti Turkuun vuonna 1995 Turkispajan. Turkispajasta on lisäksi valikoima tehdasvalmisteisia turkkeja ja muita turkistuotteita, myös sisustustavaroita. Turkispajassa on myös turkkien kesäsäilytys ja pesulapalvelu.

Nouseva trendi on luonnonturkikset eli metsästäjien pyydystämät lajit: Suomen supi, kettu, näätä, minkki ja hylje. Vieraslajeja meillä ovat minkki, Kanadan majava, piisami ja supikoira (Suomen supi). Lammas on kaikille tuttu eläin, josta saadaan villaa, lihaa, nahkaa ja turkista jatkojalostukseen.

Kaikki eivät hyväksy Ristiojan valintaa. Turkispajan seiniä on töhritty spraymaalilla.

Turun Yrittäjänaisiin Mia Ristioja on liittynyt vuonna 2007. Hän toimi heti Turussa ESR rahoitteisen sijaispalveluprojektin kiireisenä mannekiinina. Yhdistyksen hallitukseen Ristioja tuli vuonna 2009 sihteeriksi ja jäsenrekisterivastaavaksi, puheenjohtajana hän luotsasi naisia kuusi vuotta (2010-15) ja oli samalla myös Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa varajäsenenä (2012-13).

Turun Yrittäjänaiset valittiin vuoden 2013 Suomen Yrittäjänaisyhdistykseksi ja Ristioja vuoden Nekkarikäyttäjäksi.

Turkiskaupan Liitto ry:n hallituksen jäsen Ristioja on ollut vuodesta 2012 alkaen, Suomen Yrittäjien mandaatilla Tekstiili- ja vaatetusalan tutkintotoimikunnan jäsen vuodesta 2016 sekä kutsuttuna Opetushallituksen tekstiili- ja muotialan ohjausryhmässä 1.1.2017-31.8.2018.

Ensimmäinen valinta tehtiin vuonna 1982. Yrittäjänainen on toiminut vähintään viisi vuotta yrittäjänä. Yritys on taloudellisesti menestyvä. Henkilö on esimerkillinen yrittäjänä ja muiden kanssa hyvin toimeentuleva. Yrityksen koolla tai toimialalla ei ole väliä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Elokuvateatteri Diana herätetään henkiin

Elokuvateatteri Diana toukokuussa 1989.

Turun keskustan legendaarinen Kino Diana avaa ovensa ensi vuoden alkupuolella. Humalistonkadun elokuvateatteri herää henkiin ja tarjoaa turkulaisille vaihtoehdon nähdä ensi-illat kotimaasta ja maailmalta sekä täysi oopperakausi tekstityksineen.

Lukioselvitys: Lukiokoulutusta arvostetaan, haasteina tulevaisuuden osaamistarpeet

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut selvityksen lukioiden nykytilasta ja kehittämistarpeista. Selvitys kokoaa koosteena yhteen olemassa olevien, lukiokoulutusta koskevien tutkimusten, selvitysten ja raporttien tuloksia. Lukiokoulutus tarjoaa valmiuksia jatko-opintoihin, mutta kehityskohteita löytyy muun muassa tulevaisuuden osaamistarpeissa, kansainvälistymisessä ja lukiolaisten hyvinvoinnissa.

Onko maantie jo aurattu tai suolattu? – katso kartalta

Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelun uudella ominaisuudella voi tarkistaa, onko maantie esimerkiksi aurattu, hiekoitettu tai suolattu. Tiedot talvikunnossapidosta päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa.

Tupakkaveroon esitetään muutoksia

Hallitus esittää muutoksia tupakkaveroon. Savukkeiden, sikareiden ja pikkusikareiden, piippu- ja savuketupakan sekä savukkeiksi käärittävän hienoksi leikatun tupakan veroa korotettaisiin keskimäärin 21 prosenttia.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Hirvensalossa toivotaan aikaista talvea

Tämä olisi unelma. Hirvensalon hiihtokeskuksessa toivotaan lumista talvea. Talousmurheista huolimatta tämä kausi on turvattu, mutta tulevaisuus askarruttaa Turun Slalomseuran jäseniä.

Eipä käy kateeksi. Turun Slalomseuran puheenjohtaja Jari Lehtisen puhelin soi lähes taukomatta. Hirvensalon hiihtokeskuksen toiminnasta vastaavan urheiluseuran puuhaihmiset ovat saaneet kääriä hihansa. On pakko painaa pitkää päivää, jotta hiihtokeskuksen rinteet voitaisiin avata myös tänä talvena.

Vuoden 2020 Kalevan kisat järjestetään Turussa kolmen seuran yhteistyönä

Kalevan kisat oteltiin Turussa viimeksi vuonna 2011. Kuvassa Salon Vilppaan korkeushyppääjä Miia Kurppa.

Turun Urheiluliitto, Turun Toverit, Turun Weikot Yleisurheilu ja Paavo Nurmi Gamesia järjestävä PN Turku Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen vuoden 2020 Kalevan kisojen järjestämisestä Turussa 13. – 16.8.2020. Samalla Paavo Nurmi Festival -tapahtumia vuodesta 2013 asti toteuttaneen seurayhtymän yhteistyö tiivistyy entisestään.

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!