Urho Tulitukan viimeiset tanssit

Viimeisten keikkojen alla Tomi Tuominen on herännyt öisin miettimään, mitä soittaa. Viimeistä biisiä hän ei ole päättänyt. – En vielä tiedä, mikä on tarpeeksi iso biisi vihonviimeiseksi, Tuominen sanoo. Viimeisten keikkojen alla Tomi Tuominen on herännyt öisin miettimään, mitä soittaa. Viimeistä biisiä hän ei ole päättänyt. – En vielä tiedä, mikä on tarpeeksi iso biisi vihonviimeiseksi, Tuominen sanoo. Kuva: Ilkka Lappi

Yksi aikakausi turkulaisessa yöelämässä päättyy lokakuussa, kun DJ Urho Tulitukka, alias Tomi Tuominen, lopettaa dj-hommat.

– Parhaiten päätös tiivistyy siinä, että olen viettänyt 20 vuotta opiskelijaelämää. 43-vuotiaana äijänä en enää halua viettää opiskelijaelämää. Se juttu on monella tapaa tullut tiensä päähän, Tuominen sanoo.

Lopetuspäätös ei ole syntynyt yhdessä yössä.

– Kesällä pidin ensimmäistä kertaa lomaa dj-hommista, mutta se ei ollut jotenkin riittävä. Keväällä oli useita neljän keikan viikkoja putkeen. Se oli vähän liikaa, eikä homma ollut enää kivaa.

– Pohjimmiltaan kyse on varmaan myös siitä, että tykkään aika paljon vapaa-ajastani ja nykyään on aiempaa korkeammat standardit sille, millä hinnalla olen valmis luopumaan siitä.

Kahdessa vuosikymmenessä Tuomisesta on ehtinyt tulla yksi turkulaisen dj-kulttuurin suurista nimistä. Hänet yhdistetään myös Turun ulkopuolella ennen kaikkea Dynamoon, eikä syyttä. Levyjen soittamisen lisäksi Tuominen on toiminut vuosikausia Dynamon julisteidentekijänä. Liioittelematta voi sanoa, että Dynamon maine Suomen laajuisesti ei olisi lähellekään samanlainen ilman Tuomisen panosta.

– Alkuaikoina oltiin jo ennen aukeamista odottamassa oven takana, että päästään soittamaan. Nyt viimeistä keikkaa ennen on vähän sama fiilis. On hirveä määrä biisejä, jotka haluaisin soittaa, Tuominen nauraa.

Hän sanoo pitkään identifioineensa itsensä ennen kaikkea dj:ksi. Se on yksi syy, miksi soittohommat ovat jatkuneet vuodesta toiseen.

– Toinen syy on ehkä se, että pitkään näytti siltä, että ei ollut uutta dj-sukupolvea. Nyt sellainen on olemassa.

Lopettaminen tuo mukanaan uuden elämän. Levyjä hän aikoo jatkossakin ostaa aktiivisesti, mutta musiikinkuuntelutottumukset ovat muuttumassa.

– Jo nyt olen huomannut kuuntelevani musiikkia eri tavalla. 20 vuotta olen ajatellut musiikkia biisilähtöisenä palapelinä, että tämä menisi tosi hienosti tämän musiikin kanssa, mutta henkisesti olen enemmän albumikokonaisuuksien ystävä.

Lopettaminen antaa mahdollisuuden myös kuunnella, mitä muilla on tarjottavanaan.

– On ihan hullu ajatus, että voin mennä baariin vaan kuuntelemaan, mitä musaa dj soittaa, eikä tarvitse miettiä, että tunnin päästä pitää lähteä omalle keikalle.

Vaikka Dynamon ja Kukan pomo Jussi Lehtinen on jättänyt oven auki comebackille, vähään aikaan sitä on turha odottaa.

– Viimeisille keikoille on tulossa paljon kavereitani Helsingistä ja yksi kaveri varta vasten Belgiasta asti. Olisi huijausta, jos palaisin joulun jälkeen soittamaan joka viikonloppu.

DJ Urho Tulitukka Dynamossa 14. lokakuuta ja Bar Kukassa 28. lokakuuta.

Ilkka Lappi

Lintulaudan paikalla on väliä

Älä sijoita lintulautaa aivan lähelle seinää. Varisevat siemenet keräävät myös tuholaisia kuten myyriä ja hiiriä. Pihapuuhunkin ripustetun lintujen ruokintapisteen alunen kannattaa siivota pudonneista siemenistä säännöllisesti tuholaisten estämiseksi.

Freesi liveklubi Liedossa

Juuso Vuorinen (vas.).

Nelihenkinen poprock-bändi Freesi isännöi tammikuusta lähtien Freesi & Frendit -liveklubia Liedon Old Smugglerissa. Noin kerran kuussa järjestettävien soittoiltojen tarkoituksena on jakaa musiikin ilosanomaa vaihtuvien musiikkivieraiden kanssa.

Aleksi Ojala Urjalan Urheilijoihin

Aleksi Ojala.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala vaihtaa Turun Weikkojen edustusasun ensi kaudeksi Urjalan Urheilijoiden paitaan. Ojalalle kyseessä on paluu juurille, sillä hän on aloittanut Urjalassa. Ojala on viime vuosina noussut Suomen kärkikävelijöiden kaartiin.

Jytyn jäsenkysely: Yli kolmannes kokenut seksuaalista häirintää työpaikallaan

Jytyn jäsenkyselyn mukaan 38 prosenttia vastaajista on kokenut työpaikallaan seksuaalista tai sukupuoleen perustuvaa häirintää, josta viimeisen vuoden aikana kahdeksan prosenttia. Marraskuussa toteutettuun kyselyyn vastasi Jytyn naisvaltaisesta ja pääosin kunta-alalla työskentelevästä jäsenistöstä 2 449.

Kaupunki
Urheilu

TPS:n jalkapallonaisilla uudelleenrakennuksen aika

Jutta Rantala on yksi nimekäs lähtijä TPS:n naisten liigaryhmästä.

Kun Sami Haltian aikakausi TPS:n jalkapallonaisten peräsimessä päättyi, ilmassa oli vaara, että joukkue hajoaa. Vähitellen uhkakuvat ovat myös muuttuneet realismiksi.

Aleksi Ojala Urjalan Urheilijoihin

Aleksi Ojala.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala vaihtaa Turun Weikkojen edustusasun ensi kaudeksi Urjalan Urheilijoiden paitaan. Ojalalle kyseessä on paluu juurille, sillä hän on aloittanut Urjalassa. Ojala on viime vuosina noussut Suomen kärkikävelijöiden kaartiin.

Åboraakkeli: Sääntömuutosten mies

HC TPS:n viimeisimmässä mestarijoukkueessa torjunut David Leggio on Palloseurasta lähtönsä jälkeen ehtinyt olla torjuntojensa lisäksi otsikoissa myös erikoisempien torjuntatekniikoiden ansiosta.

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!