Myllyssä tietoa metsistä ja nykypäivän metsätaloudesta

Metsäalan toimijat valtaavat Myllyntorin kauppakeskus 14. lokakuuta Myllyssä Raisiossa. Koko perheen metsäisessä tapahtumassa on tarjolla tietoa metsistä ja nykypäivän metsätaloudesta. Perheen pienimpien kanssa etsitään metsäisiä ötököitä ja pieniä metsänhaltijoita. Tavoitteena on kohdata metsänomistajat ja metsästä kiinnostuneet uudella tavalla.

Myllyntorin tapahtumassa on luvassa alan keskeisten toimijoiden haastatteluja sekä tietoiskuja muun muassa koko metsäomaisuuden hoitopalveluista, metsäpalveluyrittäjistä ja tämän päivän metsäopetuksesta. Koko perheen tapahtumalla pyritään tavoittamaan metsänomistajat ja metsäasioista kiinnostuneet.

– Nyt järjestettävä tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Etelä-Suomessa, kun kaikki alueen metsäalan toimijat ovat yhdessä toteuttamassa tällaista tempausta. Metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden kohtaamiseen on selkeä tarve. Uskomme, että tämä tapahtuma osoittaa, että metsätöille löytyy varmasti tekijöitä, jos metsänomistajalla ei itse ole niitä mahdollisuutta tehdä, sanoo projektipäällikkö Lasse Rantala Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hankkeesta.

Aika, jolloin mies marssi pokasaha olalla metsään, on menneisyyttä. Metsäala on muuttunut nopeasti ja tekniikka helpottaa ammattilaisten arkea. Myllyntorin tapahtumassa pääsee kapuamaan muun muassa tuliterän John Deeren harvesterin ohjaamoon kokeilemaan, miltä tuntuisi työskennellä järeällä metsäkoneella. Ammattiopisto Livia tuo Myllyntorille hakkuusimulaattorin.

Esillä ovat muun muassa Kuutio-palvelu sekä Metsäkeskuksen Metsään.fi -palvelu. Verkkopalvelut tuovat puukaupan sekä tiedot omista metsävaroista vaikka kotisohvalle.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen metsäkeskuksen Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke, Kauppakeskus Mylly, Mhy Lounametsä, MTK metsälinja, UPM Metsä, Metsä Group, Stora Enso, Westas Group, Ammattiopisto Livia, 4H-Yhdistys, Kuutio, John Deere Forestry, Lounais-Suomen Koneyrittäjät, Otso Metsäpalvelut, 01 Services, Vesakkoviikari ja Selva Consulting Tmi.

Aamuset-kaupunkiemdia (AKM)

Laurikaisen usko ei horjunut

Mika Laurikainen saa mitalin ja onnittelut Marco Casagrandelta.

Taistelu on tauonnut, sarja voitettu ja nousu varmistettu. TPS:n viilipyttymäinen valmentaja Mika Laurikainen on huojentunut ja onnellinen, mutta oma rauhallinen itsensä.

Poliisi etsii tuhopolttajaa Turussa

Poliisi on jatkanut Turun kaupunginsairaalan tiloissa Kunnalliskodinkadulla perjantaina syttyneen tulipalon tutkintaa. Tekoa tutkitaan epäiltynä tuhotyönä.

Joutsenmerkkiä myös taloihin

Kaksi vuotta sitten Suomessa ei ollut Joutsenmerkillä varustettuja taloja, vaikka monista kulutustavaroista merkki on tuttu. Nyt on, ja lisää rakennetaan. Loppuvuodesta julkistetaan kriteerit korjausrakentamisellekin. Joutsenmerkitty rakennus täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

Menoviikko: Tervomaata syksyyn

Jonna Tervomaan uusi musiikki on ensimmäistä kertaa artistin itse säveltämää.

Syyskuun alussa uuden albumin Ääni julkaissut Jonna Tervomaa saapuu syyskiertueellaan Turun Gongiin. Tervomaan Gongin keikka on lauantaina 28. lokakuuta.

Suomen Yrittäjät: 70 prosenttia pk-yrityksistä haluaisi sopia paikallisesti

Perjantaina julkistettu Yrittäjägallup kertoo, että peräti 70 prosenttia pk-yrittäjistä haluaisi sopia työehdoista henkilöstön kanssa työpaikalla. Suomen Yrittäjien liittokokouksessa vaaditaan, että Suomessa on oltava sopimisen vapaus yrittäjien ja työntekijöiden kesken.

Kaupunki
Urheilu

Laurikaisen usko ei horjunut

Mika Laurikainen saa mitalin ja onnittelut Marco Casagrandelta.

Taistelu on tauonnut, sarja voitettu ja nousu varmistettu. TPS:n viilipyttymäinen valmentaja Mika Laurikainen on huojentunut ja onnellinen, mutta oma rauhallinen itsensä.

Otteluanalyysi: Tasapeli riitti unelmaan, TPS nousi liigaan!

Nousu varmistettu, mitalit kaulaan. On juhlan aika.

Siinä se oli. Ilari Mettälä iski tasoituksen hallitulla laukauksella 83. minuutilla Espoossa Honkaa vastaan Ykkösen huipennuksessa. Loppuhetkien mylläkkä oli kova, mutta se riitti 1-1-tasapeliin, joka riitti tuomaan TPS:lle kauan kaivatun ja odotetun nousun takaisin Veikkausliigaan. Sillä tasapelihän riitti TPS:lle, mutta ei Hongalle.

Jälkipeli: Benjamin Källman, isänsä näköinen pelimies

Isä Mikael Källmanilta perityt geenit ovat tehneet pojasta Benjamin Källmanista (oik.) ikäisekseen vahvan jässikän. Moni puolustaja joutuu käyttämään kovia otteita Källmanin pysäyttämiseksi.

Kaverihan vaikuttaa ikäistään vanhemmalta ja kypsemmältä. Leukaperään ilmestynyt parransänki korostaa äijämäistä olemusta. Benjamin Källmanille on ikää kertynyt vasta yhdeksäntoista vuotta, mutta FC Interin hyökkääjä on jo vakiinnuttanut paikkansa aloituskokoonpanossa.

Pänän komea Inter-ura päätökseen juhlivan kotiyleisön edessä

Henri Lehtonen on pelannut viimeisen pelinsä Kupittaalla Interin paidassa.

Ura on poikkeuksellinen, eikä sellaisia ehkä enää nähdä. Henri "Pänä" Lehtonen , 37, edusti sinimustia eli Interiä kaudesta 1998 ja pelasi ensimmäinen liigaottelunsa lokakuussa 2000, 17 vuotta sitten. Pänä ehti olla kymmenen kautta joukkueen kapteeni ja voittaa muun muassa Suomen mestaruuden vuonna 2008.

Otteluanalyysi: Klubi näytti mestarin elkeet

16-vuotias Elias Mastokangas kuului Interin parhaimmistoon.

Interin kauden viimeinen kotiottelu näytti samalta kuin koko kausi: mollivoittoiselta. Kausi alkoi komealla kotivoitolla, mutta se päättyi selvääkin selvempään kotitappioon mestari-HJK:lle. Klubi ratkaisi pelin ensimmäisellä puoliajalla ja voitti maalein 1-3 (0-3).

Täysosuma
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.