Myllyssä tietoa metsistä ja nykypäivän metsätaloudesta

Metsäalan toimijat valtaavat Myllyntorin kauppakeskus 14. lokakuuta Myllyssä Raisiossa. Koko perheen metsäisessä tapahtumassa on tarjolla tietoa metsistä ja nykypäivän metsätaloudesta. Perheen pienimpien kanssa etsitään metsäisiä ötököitä ja pieniä metsänhaltijoita. Tavoitteena on kohdata metsänomistajat ja metsästä kiinnostuneet uudella tavalla.

Myllyntorin tapahtumassa on luvassa alan keskeisten toimijoiden haastatteluja sekä tietoiskuja muun muassa koko metsäomaisuuden hoitopalveluista, metsäpalveluyrittäjistä ja tämän päivän metsäopetuksesta. Koko perheen tapahtumalla pyritään tavoittamaan metsänomistajat ja metsäasioista kiinnostuneet.

– Nyt järjestettävä tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Etelä-Suomessa, kun kaikki alueen metsäalan toimijat ovat yhdessä toteuttamassa tällaista tempausta. Metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden kohtaamiseen on selkeä tarve. Uskomme, että tämä tapahtuma osoittaa, että metsätöille löytyy varmasti tekijöitä, jos metsänomistajalla ei itse ole niitä mahdollisuutta tehdä, sanoo projektipäällikkö Lasse Rantala Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hankkeesta.

Aika, jolloin mies marssi pokasaha olalla metsään, on menneisyyttä. Metsäala on muuttunut nopeasti ja tekniikka helpottaa ammattilaisten arkea. Myllyntorin tapahtumassa pääsee kapuamaan muun muassa tuliterän John Deeren harvesterin ohjaamoon kokeilemaan, miltä tuntuisi työskennellä järeällä metsäkoneella. Ammattiopisto Livia tuo Myllyntorille hakkuusimulaattorin.

Esillä ovat muun muassa Kuutio-palvelu sekä Metsäkeskuksen Metsään.fi -palvelu. Verkkopalvelut tuovat puukaupan sekä tiedot omista metsävaroista vaikka kotisohvalle.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen metsäkeskuksen Ryskettä Lounais-Suomen metsiin -hanke, Kauppakeskus Mylly, Mhy Lounametsä, MTK metsälinja, UPM Metsä, Metsä Group, Stora Enso, Westas Group, Ammattiopisto Livia, 4H-Yhdistys, Kuutio, John Deere Forestry, Lounais-Suomen Koneyrittäjät, Otso Metsäpalvelut, 01 Services, Vesakkoviikari ja Selva Consulting Tmi.

Aamuset-kaupunkiemdia (AKM)

Clear Channel Suomi Oy ja Laulava Ovipumppu Oy markkinoimaan Föli-pyöriä

Havainnekuva pyöräasemasta.

Turku aloittaa 1. toukokuuta kaupunkipyöräjärjestelmän kokeilun osana CIVITAS ECCENTRIC -hankkeen toteutusta. Turun, Raision, Naantalin ja Kaarinan kaupungit, Liedon kunta ja Turun ylioppilaskyläsäätiö kilpailuttivat kaupunkipyörien mainospalveluiden hankinnan loppuvuodesta.

Avoimia työpaikkoja viime vuoden viimeisellä neljänneksellä enemmän kuin vuotta aiemmin

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 37 200, kun vuotta aiemmin määrä oli 26 400. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat joulukuun ensimmäisen päivän tilannetta. Koko vuonna 2017 avoimia työpaikkoja oli keskimäärin 41 600, mikä on 22 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna (33 900).

Tuotekadulla Raisiossa kärähti sähköpääkeskus

Pelastuslaitos sai hälytyksen Raision Tuotekatu 5:een tänään hieman ennen puoltapäivää. Kohteessa ilmeni, että sähköpääkeskus oli syttynyt palamaan. Pelastuslaitos sammutti palon, eikä siitä aiheutunut henkilövahinkoja.

Vesihuollon tilaa ja rakennemuutosta selvittävä hanke käynnistyy

Vesihuoltoverkoston nykyinen korjaustahti ei ole riittävä. Helmikuussa käynnistyy valtioneuvoston tutkimus- ja selvitystoimintaan kuuluva hanke Vesihuollon tila ja rakennemuutos. Hankkeen päätavoite on tarjota vesihuollon toimijoille työkalut vesihuoltoverkostojen kunnon ja saneeraustarpeen arviointiin sekä arvioida vesihuoltoalan rakennemuutoksen hyötyjä ja siihen tarvittavia ohjauskeinoja.

Urbaani kaupunkikeidas avautuu Piha & Puutarha -messuilla

Turun Piha & Puutarha -messut esittelee 6.–8. huhtikuuta yleisölle muun muassa vehreän kaupunkipuutarhan. Ammattiopisto Livian toteuttama yleiskoristelu sisältää oleskelutilan, lyhtyjä, räsymattoja sekä istutuksia. Luvassa on myös hyggeilyä lattiatasolta korkeuksiin.

Baltic Princessin paluu liikenteeseen viivästyy viikolla, varatut matkat peruttu

Baltic Princess ei palaa liikenteeseen suunnitellusti.

Baltic Princessin paluu risteilyliikenteeseen viivästyy. Laivan arvioitu paluupäivä on perjantaina 2. maaliskuuta iltalähdöllä. Baltic Princessin lähdöt ajalle 24.2.–1.3. joudutaan valitettavasti kokonaan perumaan. Viivästyminen johtuu laivalle tehtävistä teknisistä lisätöistä, joita on ilmennyt uuden vaihdelaatikon asennuksen yhteydessä.

Urheilu

Åboraakkeli: Iso mahdollisuus

Tuomas Tammero (60) tekemässä työtään eli raivaamassa keskushyökkääjälle tilaa Vaahteraliigan ottelussa Wasa Royalsia vastaan viime elokuussa.

Vielä viime kaudella amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigaa Turku Trojansin paidassa pelannut Tuomas Tammero pelaa ensi kaudella amerikkalaista jalkapalloa Euroopan huipulla. Linjahyökkääjänä pääasiassa pelannut Tammero edustaa Saksan pääsarjaan noussutta Potsdam Royalsia.

Sami Rähmönen uskoo yhtenäisen TPS:n olevan yllätysvalmis

Sami Rähmönen iso pala TPS:lle, kun joukkue palaa kolmen vuoden tauon jälkeen Veikkausliigaan.

Vaikka TPS:n jalkapallomiehistön kapteeni Sami Rähmönen on pinnalta tyyni, aistii kokeneesta pelimiestä pientä jännitystä, vaikka eletään vasta helmikuuta. Huhtikuussa Rähmönen palaa TPS:n tavoin Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

Hirvikangas kuusieräiseen norjalaistestiin

Timo-Juhani Hirvikangas.

Vapaaottelijanakin tunnettu Timo-Juhani Hirvikangas ottelee seuraavan kerran nyrkkeilykehässä, kun turkulainen kohtaa 9. maaliskuuta Espoossa norjalaisen Tore Hallandin . Ottelu on molemmille ottelijoille ammattinyrkkeilyuran ensimmäinen kuusieräiseksi kaavailtu ottelu.

Puukkokatsomo: Puuttuva elementti?

HC TPS nappasi Liigan kellarikerroksesta Mikkelin Jukureista mielenkiintoisen vahvistuksen loppukaudeksi. Toista kauttaan Suomessa pelaava Zach Budish on ainakin paperilla varsin mielenkiintoinen hankinta.

Jälkipeli: Ilmoitetaanko otteluiden yleisömäärät oikein?

Kupittaan palloiluhalliin mahtuu, kun koko pääkenttä on käytössä, noin 2 700 katsojaa. Jos hallista on vain kaksi kolmasosaa käytössä, maksimi yleisömäärä on noin 1 700.

Vai, pitäisikö oikeastaan kysyä, kuinka paljon otteluiden yleisömääriä ilmoitetaan yläkanttiin? Yleisömääräksi ilmoitetaan lukema, jonka pitäisi tarkoittaa täyttä hallia, mutta vapaita paikkoja onkin runsaasti.

TPS:n yhteiskausikortti sai lentävän lähdön

TPS jääkiekon ja TPS jalkapallon yhteinen seurakortti on saanut hyvän vastaanoton heti alkuun. TPS jääkiekko ja TPS jalkapallo lanseerasivat keskiviikkona yhteiskausikortin, jota varattiin jo ensimmäisen vuorokauden aikana yli sata.

Täysosuma
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.