Turussa kävellään ihmiskauppaa vastaan

Walk for Freedom -kävelytapahtuma pidetään Turussa toista kertaa lauantaina 14. lokakuuta. Tapahtuman tarkoitus on levittää tietoisuutta ihmiskaupasta ja kerätä varoja sen vastaiseen työhön. Neljäs vuosittainen Walk for Freedom järjestetään tänä vuonna yli 600 kaupungissa ympäri maailmaa.

Tapahtuman osallistujat kävelevät kaupungin läpi hiljaa jonossa, pukeutuneina tummiin ja suun peitteenä keltainen huivi. Kävelyllä halutaan kiinnittää huomiota niihin miljooniin ihmisiin, joiden arvioidaan elävän maailmanlaajuisesti orjuudessa ja jotka eivät saa ääntään kuuluviin. Kävely lähtee liikkeelle Turun tuomiokirkolta kello 12 ja kulkee keskustan alueella. Samalla ohikulkijoille jaetaan tietoa ihmiskaupasta. Kävely kestää noin 45 minuuttia ja päättyy Tuomiokirkolle.

Suomesta on Turun lisäksi mukana Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Lahti, Joensuu. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty tapahtuma keräsi Turussa lähes 130 osallistujaa.

– Tällä hetkellä maailmassa on enemmän ihmiskaupan uhreja kuin koskaan aikaisemmin. Myös Suomi on vuosittain satojen ihmiskaupan uhrien kauttakulku- tai kohdemaa. Ihmiskauppa jää kuitenkin usein piiloon. Uskomme että ensimmäinen askel ihmiskaupan lopettamisessa on kertoa ongelmasta ja kerätä varoja sen vastaiseen työhön. Siksi haluamme kävellä maailmanlaajuisessa rintamassa vapauden puolesta, sanoo puheenjohtaja Riina Komonen VALO – Ei orjuudelle yhdistyksestä.

Tapahtuman takana on A21–järjestö, joka tekee maailmanlaajuisesti töitä ihmiskauppaa vastaan levittämällä tietoa, kouluttamalla ja auttamalla uhreja. Suomessa Walk for Freedom järjestetään yhteistyössä paikallisen ihmiskaupan vastaisen V.A.L.O. – Ei orjuudelle yhdistyksen kanssa. Tapahtuma on ilmainen, mutta kävelyyn osallistujat voivat tukea A21:n työtä ostamalla tapahtuman virallisen t-paidan tapahtumapaikalta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Keskosille syntyy muita vähemmän sisaruksia

Keskosina eli alle 37-viikkoisina syntyneet lapset saavat täysiaikaisina syntyneitä lapsia vähemmän nuorempia sisaruksia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) tehty väestötutkimus. Mitä aikaisemmin keskonen on syntynyt, sitä todennäköisemmin hän jää vanhempiensa viimeiseksi lapseksi.

Työttömillä ja vähävaraisilla taas joulujuhla Logomossa

Vähävaraisten joulujuhlaan Logomossa osallistuu tänäkin vuonna noin tuhat henkeä.

Työttömien ja vähävaraisten joulujuhlaa vietetään tänä vuonna Logomossa lauantaina 23. joulukuuta kello 17–20. Paikalle odotetaan noin tuhatta juhlavierasta. Vapaaehtoisia juhlassa ahertaa noin 250 ihmistä eri tehtävissä. Juhlan mahdollistavat lukuisat lahjoittajayritykset ja Operaatio Ruokakassin jäsenyhteisöt vapaaehtoistyöntekijöineen.

KiVa Koulu jakanut ala- ja yläkoululaisille tsempparistipendejä

KiVa Koulu järjesti positiivisiin tekoihin keskittyvän tsempparistipendi-kampanjan. Kampanjassa haettiin ala- tai yläkoululaista tsempparioppilasta, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Ehdokkaaksi sai myös asettaa oppilaan, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena kiusaamisen uhrille tai muuten heikommassa asemassa olevalle.

Paketteja voi noutaa läpi viikonlopun

Useimmat postin palvelupisteet ovat avoinna tänä viikonloppuna. Posti toimittaa paketteja noudettaviksi myös lauantaina, ja suosituimpia pakettiautomaatteja täytetään lauantain lisäksi sunnuntaina. Tekstiviestisaapumisilmoitukset lähetetään vastaanottajille heti, kun paketti on noudettavissa.

Kaupunki
Urheilu

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!