Lapsisyöpäpotilasperheiden kerhotoiminta saa tukea mustilta suomenhevosilta

Suomenhevosen kantakirjan 110- ja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi mustat suomenhevosoriit Knuutilan Veikko ja Lavilan Viljo päättivät tehdä hyvää. Mustat oriit mustine suomenhevosystävineen keräävät varoja Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerölle.

Mustat hevoset ovat kuvauttaneet vuodeksi 2018 seinäkalenterin, jonka myynnistä saatava tuotto ohjataan Sykerö-kerholle. Kalenterissa esiintyy Veikon ja Viljon lisäksi yhdeksän muuta mustaa suomenhevosta. Kalenterihevosista nuorin on tämänkesäinen orivarsa Kalla Pessi, joka on harvinainen kaksosvarsa. Kalenterin kuvat on ottanut Esa Manninen.

Kesäkuun lopussa sykerökerholaisille järjestettiin elämyspäivä Merjan tallilla Koskella. Alueen ratsastuskilpailuissa on ollut Mustat suomenhevoset tekevät hyvää nimikkoluokkia.

Knuutilan Veikko ja Lavilan Viljo ovat ratsusuunnalle jalostusarvosteltuja suomenhevosoriita. Knuutilan Veikko on viisinkertainen suomenhevosten kenttämestari, ja myös Lavilan Viljo on kilpaillut menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa.

Sykerö-kerho järjestää monipuolista toimintaa syöpään sairastuneille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Sykerö järjestää muun muassa asiantuntijaluentoja, virkistystä ja vertaistukea.

Tempauksella kerätyt varat luovutetaan Sykerö-kerholle tammikuussa 2018.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

VAFT hakee videoteoksia avoimella haulla

Video Art Festival Turku (VAFT) järjestetään 23.–27.5.2018. Festivaali hakee avoimen teoshaun kautta videoteoksia esitettäväksi eri puolille Turkua.

Turun Aikuiskoulutuskeskus purkaa Oili Jalonen Oy:ltä saatuja hybridiautoja

Toni Susilahti Oili Jaloselta (toinen vas.), Turun AKK:n koulutuspäällikkö Marko Salokannel ja opettaja Erno Hauhia seuraavat, kun Jari Koivuniemi tekee purkuautosta jännitteetöntä.

Sähkö- ja hybridiautojen yleistyessä lisääntyy myös niiden sähköturvallinen korjaaminen ja purkaminen. Työssä on tärkeää auton jännitteettömäksi tekeminen, sillä korkeajänniteakut ovat varomattoman käsissä hengenvaarallisia. Turun Aikuiskoulutuskeskus tarjoaa sähkö- ja hybridiajoneuvojen sähkötyöturvallisuus SFS 6002-koulutusta myös yrityksille. Autoalaa opiskeleville se on pakollinen osa opintoja.

TurkuART Afterwork piristää marraskuun alkua

Torstaina 2. marraskuuta museot ja galleriat kutsuvat kaupunkilaiset nauttimaan taiteesta vaikka työ- tai ystäväporukalla. Tällä kertaa on mahdollisuus esimerkiksi tutustua perinteiseen japanilaiseen teenvalmistusseremoniaan, tavata taiteilijoita sekä osallistua taidenäyttelyn avajaisiin.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: FBC Turku on edelläkävijä

FBC Turku haluaa vakiinnuttaa paikkansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, vaikka kausi ei ole alkanut vielä ihan toivotulla tavalla.

Kaikki sai alkunsa yli parikymmentä vuotta sitten muutaman joukkueen ympärille perustetusta seurasta. Aikuisikään ehtinyt FBC Turku on kasvattanut jäsenmääräänsä useilla sadoilla. Nyt salibandyn erikoisseura on yksi Turun suurimmista urheiluseuroista.

Otteluanalyysi: Inter löysi tehot lopussa

Interin loppurynnistys oli liikaa HIFK:lle.

Inter katkaisi yli kahden kuukauden voitottomien kotiotteluiden putkensa maanantai-iltana. Tappio oli HIFK:lle katkera, sillä tappion myötä karsinnat ovat jälleen askeleen lähempänä. Interille kolme pistettä taas tiesi sitä, että joukkue varmisti lopullisesti sarjapaikkansa.

Juha Malisesta Pikkuhuuhkajien luotsi

U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä. Uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen , joka päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Åboraakkeli: Rakkaita tappioita

Mats Sundin.

Suomalainen jalkapallo vietti viime keskiviikkona merkkipäivää. Vuoden 1997 Suomi–Unkari MM-karsintapelin tasapeliä muisteltiin laajasti jalkapalloihmisten keskuudessa.

Menoviikko: Pänän viimeinen kotimatsi

Henri Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa jo vuonna 1998, kun joukkue pelasi vielä Ykköstä. Kuva on viime kesältä.

FC Inter pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Kupittaalla 20. lokakuuta. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Inter saa vastaansa Suomen mestaruuden jo muutama kierros sitten varmistaneen HJK:n.

Täysosuma
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.