”Panostakaa myös välipaloihin!”

TV-kokki Kari Aihinen kannustaa käyttämään rohkeutta ja luovuutta välipalojen valmistamisessa. TV-kokki Kari Aihinen kannustaa käyttämään rohkeutta ja luovuutta välipalojen valmistamisessa. Kuva: Sami Repo

Tv-kokki Kari Aihinen kannustaa luovaan kokkaamiseen

Televisiostakin tuttu kokki Kari Aihinen kannustaa ihmisiä laittamaan rohkeasti ruokaa kotonaan ja syömään riittävästi. Välipalat ovat tärkeä osa päivän ruokailua ja ne antavat energiaa työpäivän keskellä.

– Tärkeintä on, että syötäisiin hyvin ja viisi kertaa päivässä. Meidän pitäisi Suomessa löytää ennemminkin intoa alkaa laittamaan ruokaa ja kokeilla erilaisia reseptejä. Ihmisten tulisi heittäytyä rohkeasti ruoanlaiton maailmaan. Ei se haittaa, jos ei heti onnistu ja kaikki menee pieleen. Olkaa silti ylpeitä, että yritätte. Tärkeätä on tehdä ja kokeilla, sitten joskus onnistuukin, sanoo Aihinen, joka on avannut synnyinkaupunkiinsa Turkuun tänä vuonna ravintolan Roster Turku.

Aihinen suosittelee myös välipaloina suosimaan terveellistä ruokaa.

– On tärkeätä syödä paljon rehellisesti itsetehtyjä välipaloja, ei siis mitään suklaapatukoita vaan aitoa ja terveellistä ruokaa. Esimerkiksi pähkinöitä voi syödä sellaisenaan. Nyt syksyn tullessa käyttäisin välipalojenkin valmistamisessa paljon värejä kuten paprikaa.

Aihinen suosittelee ihmisiä valmistamaan myös välipaloja käyttäen hyväksi luovuutta.

– Esimerkiksi smoothieiden valmistamisessa on vain taivas rajana. Smoothiet ovat innovatiivisia ja hauskoja. Inkivääri sopii hyvin syksyn märkiin ja pimeisiin maustamaan smoothieita. Myös minttu sopii hyvin maustamaan smoothieta. Fiilistelkää ja olkaa mielikuvituksellisia. Älkää aina tehkö samoja, vaan nähkää vaivaa ja olkaa rohkeita.

Tuorepuurot ovat Aihisen mukaan erinomaisia ja terveellisiä välipaloja, jotka on helppoa pakata mukaan. Tuorepuuroissa käytetään esimeriksi kaurahiutaleita, nestettä, jogurttia ja marjoja ja hedelmiä. Tuorepuuro jätetään yön yli tekeytymään jääkaappiin.

– Tuorepuuroja voi maustaa esimerkiksi passionhedelmällä tai tyrnimarjoilla. Niihin kannattaa laittaa aina paljon tuoreita marjoja mukaan. Kokeilkaa ihmeessä luovasti ja rohkeasti myös tuorepuurojen valmistamisessa ja käyttäkää sitä mielikuvitusta.

Myös erilaiset pastasalaatit ovat Aihisen mukaan erinomaisia välipaloja.

– Pasta tulee aina maustaa hyvin, sillä eihän pasta itsessään maistu miltään. Tuoreet yrtit sopivat hyvin pastaan mukaan. Pastaan voi laittaa oman maun ja mielen mukaan lisukkeita, jotka vielä antavat hyvää väriä ja hyvää makua. On kiva syödä, kun on kaunista.

Aihinen kannustaa ihmisiä myös syömään enemmän yhdessä ja laittamaan ruokaa yhdessä.

– Iloitkaa syömisestä ja nauttikaa yhdessä tekemisestä. Syöminen ja ruoanlaitto ovat iloisia asioita. Suomessa syödään aivan liian vähän yhdessä. Vähintään kerran viikossa suomalaisen perheen pitäisi syödä yhdessä.

Marianne Rovio

Mielipide: Intervallihoito pois terveyskeskussairaalasta

Raision Vasemmiston valtuustoryhmä esittää, että Raision kaupungin tulisi lisätä intervallihoitopaikkojen määrää ja intervallijakson järjestämispaikka tulisi vaihtaa nykyisestä sairaalajaksosta viihtyisämpään ympäristöön.

Onginnasta ja pilkinnästä ei enää makseta korvauksia vesien omistajille

Nykyisen kalastuslain mukaisesti vesialueiden omistajille ei makseta korvauksia maksuttomista yleiskalastusoikeuksista, eli onginnasta, pilkinnästä ja silakan litkauksesta. Eduskunnassa on parhaillaan käsittelyssä esitys kalastuslain muuttamiseksi, joka toteutuessaan nostaisi kalastonhoitomaksun hintaa noin 15 prosenttia vuodesta 2018 alkaen.

Reformaation vaikutukset näkyvät nyky-yhteiskunnassa

Missä kaikkialla luterilaisen kristinuskon tulkinnat tulevat esille? Teologia.fi ja Teologinen Aikauskirja tarkastelevat uudessa teemanumerossaan reformaatiota ajallisesti pitkänä ja laajana uskonnollisena, yhteiskunnallis-poliittisena ja kulttuurisena muutoksena.

Grail Questissa lanitetaan turkulaiskoneiden voimin

Suomen parhaimmat kilpapelaajat kokoontuvat ensi viikonvaihteessa Grail Quest -tapahtumaan Gatorade Centeriin Turkuun. Turnauksia pelataan kuuden ESM-kisan lisäksi useissa muissa lajeissa. Turnaukseen koneet järjestää turkulainen Jimm's PC-Store.

Viljelijöitä tuetaan vaikeassa sadonkorjuutilanteessa

Hallitus on päättänyt lisäbudjetissa tukea vaikeassa sadonkorjuutilanteessa olevia viljelijöitä 25 miljoonana euron panostuksella. Uutta rahaa kohdennetaan 15 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi Makeraan jo päätetyistä varoista kohdennetaan uudelleen kymmenen miljoonaa euroa akuutin kriisin helpottamiseksi. Varat on tarkoitus osoittaa viljelijöille energiaveron palautusjärjestelmän kautta EU-lainsäädännön puitteissa. Valtiovarainministeriö perustaa työryhmän selvittämään vakuutusmaksuveron huojennusta satovahinkovakuutusten osalta.

Puhemiesvaltuuskunta Tukholmaan Suomen 100-vuotisjuhlaseminaariin

Lähes kaksikymmentä kansanedustajaa osallistuu puhemies Maria Lohelan (sin.) johdolla 18. lokakuuta Ruotsin parlamentin järjestämään Suomen itsenäisyyden satavuotistapahtumaan. Riksdagen juhlistaa naapurimaan merkkivuotta seminaarilla, jossa pohditaan Suomen ja Ruotsin kahdenvälisiä sekä parlamenttienvälisiä suhteita.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: FBC Turku on edelläkävijä

FBC Turku haluaa vakiinnuttaa paikkansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, vaikka kausi ei ole alkanut vielä ihan toivotulla tavalla.

Kaikki sai alkunsa yli parikymmentä vuotta sitten muutaman joukkueen ympärille perustetusta seurasta. Aikuisikään ehtinyt FBC Turku on kasvattanut jäsenmääräänsä useilla sadoilla. Nyt salibandyn erikoisseura on yksi Turun suurimmista urheiluseuroista.

Otteluanalyysi: Inter löysi tehot lopussa

Interin loppurynnistys oli liikaa HIFK:lle.

Inter katkaisi yli kahden kuukauden voitottomien kotiotteluiden putkensa maanantai-iltana. Tappio oli HIFK:lle katkera, sillä tappion myötä karsinnat ovat jälleen askeleen lähempänä. Interille kolme pistettä taas tiesi sitä, että joukkue varmisti lopullisesti sarjapaikkansa.

Juha Malisesta Pikkuhuuhkajien luotsi

U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä. Uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen , joka päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Åboraakkeli: Rakkaita tappioita

Mats Sundin.

Suomalainen jalkapallo vietti viime keskiviikkona merkkipäivää. Vuoden 1997 Suomi–Unkari MM-karsintapelin tasapeliä muisteltiin laajasti jalkapalloihmisten keskuudessa.

Menoviikko: Pänän viimeinen kotimatsi

Henri Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa jo vuonna 1998, kun joukkue pelasi vielä Ykköstä. Kuva on viime kesältä.

FC Inter pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Kupittaalla 20. lokakuuta. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Inter saa vastaansa Suomen mestaruuden jo muutama kierros sitten varmistaneen HJK:n.

Täysosuma
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.