Koululaiset maalaavat muraalin Kaarinan keskustaan

Taide valtaa Kaarinan keskustan liikerakennuksen. Viime viikolla alkoi Kaarinan keskustassa, kirjaston talon torin puolella, taideprojekti, jonka tuloksena saadaan värikäs muraali eli seinämaalaus ilahduttamaan ohikulkijoita.

Keskustan neljän koulun oppilaat maalaavat kirjaston talon torin puoleiseen betonipylväikköön tilataideteoksen työnimeltään Kaarinan neljä vuodenaikaa, Suomi 100. Rakennukseen on avattu ensimmäinen walk by -gallerian taidenäyttely.

Yhteisen seinämaalauksen eli muraalin maalaamiseen osallistuu 113 koululaista. Työ on alkanut pylväiden pohjamaalauksella ja jatkuu koristeluvaiheella. Kolmen vuodenajan pohjatyöt ovat valmiina ja osa taiteilija Keith Haringin innoittamasta koristelustakin on paikallaan. Valmista teosta voi ihailla viimeistään perjantaina 13. lokakuuta. Alakoulun kuudesluokkalaiset tulevat Hovirinnan koulusta ja St. Karins svenska skolanista, yhdeksäsluokkalaiset Valkeavuoren koulusta ja lukiolaiset Kaarinan lukiosta.

Mukana ovat koulujen lisäksi kaupungin kulttuuripalvelut, viherpalvelut, Kaarina-lehti ja RTV.

Uutta kirjaston talossa on myös entisen Tiimarin myymälän näyteikkunoissa avautunut walk by -gallerian taidenäyttely. Eveliina Eteläkosken Puunhalaaja taivaanrannanmaalarina -näyttely on esillä 15. joulukuuta asti. Näyttely sisältää 26 metsä- ja meriaiheisia maisemamaalauksia: koivunrunkoja, myrskyävää merta ja seesteistä taivaanrantaa. Näyttely on valaistu pimeällä.

Uusi Kaarina-talo valmistuu tämän vuoden puolella. Uuden ilmeen muodostuminen jatkuu kirjaston talon purkamisella, kun asemakaava on lainvoimainen. Seuraavaan askeleeseen päästään aikaisintaan toukokuussa 2018.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Tiina Rinne-Kylänpää on vuoden positiivisin naantalilainen

Tiina Rinne-Kylänpää.

Vuoden positiivisimmaksi naantalilaiseksi tänään tiistaina valittu Tiina Rinne-Kylänpää saa palkintonsa lisämaininnalla ”Naantalin kaupungintalon aurinkoinen”. Lisäksi mainitaan Rinne-Kylänpään saariston kehittäjänä tekemä pitkäjänteinen työ, jonka hän on hoitanut positiivisella ja yhteistyöorientoituneella otteella monenlaisissa rooleissa, virkamiehenä ja erilaisissa hankkeissa. Positiivinen ote elämään näkyy raadin mukaan yhtä hyvin työ- kuin siviilielämässäkin.

Lindström: Hankintalaki ei vaadi kilpailuttamaan vammaispalveluja

Työministeri Jari Lindström (sin.) on lähettänyt kunnille kirjeen, jossa hän muistuttaa laadun huomioimisesta vammaispalvelujen hankinnoissa. Ministerin mukaan julkisuudessa käytävä keskustelu vammaispalvelujen laatuongelmista osoittaa, että kunnat eivät ole riittävästi ottaneet käyttöön uuden hankintalain mahdollisuuksia laadun huomioimiseen.

Satovahingot aiheuttavat miljoonatappiot viljelijöille

15–20 prosenttia viljasadosta jää tänä vuonna puimatta, arvioi MTK.

Poikkeuksellisen hankalien säiden takia noin 15–20 prosenttia viljasadosta jää tänä vuonna puimatta. Tämä aiheuttaa maltillistenkin arvioiden mukaan sadan miljoonan tappiot viljelijöille. MTK:n johtokunta vaatii, että satovahinkoihin on reagoitava suuremmilla toimenpiteillä.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: FBC Turku on edelläkävijä

FBC Turku haluaa vakiinnuttaa paikkansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, vaikka kausi ei ole alkanut vielä ihan toivotulla tavalla.

Kaikki sai alkunsa yli parikymmentä vuotta sitten muutaman joukkueen ympärille perustetusta seurasta. Aikuisikään ehtinyt FBC Turku on kasvattanut jäsenmääräänsä useilla sadoilla. Nyt salibandyn erikoisseura on yksi Turun suurimmista urheiluseuroista.

Otteluanalyysi: Inter löysi tehot lopussa

Interin loppurynnistys oli liikaa HIFK:lle.

Inter katkaisi yli kahden kuukauden voitottomien kotiotteluiden putkensa maanantai-iltana. Tappio oli HIFK:lle katkera, sillä tappion myötä karsinnat ovat jälleen askeleen lähempänä. Interille kolme pistettä taas tiesi sitä, että joukkue varmisti lopullisesti sarjapaikkansa.

Juha Malisesta Pikkuhuuhkajien luotsi

U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä. Uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen , joka päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Åboraakkeli: Rakkaita tappioita

Mats Sundin.

Suomalainen jalkapallo vietti viime keskiviikkona merkkipäivää. Vuoden 1997 Suomi–Unkari MM-karsintapelin tasapeliä muisteltiin laajasti jalkapalloihmisten keskuudessa.

Menoviikko: Pänän viimeinen kotimatsi

Henri Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa jo vuonna 1998, kun joukkue pelasi vielä Ykköstä. Kuva on viime kesältä.

FC Inter pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Kupittaalla 20. lokakuuta. Kello 18.30 alkavassa ottelussa Inter saa vastaansa Suomen mestaruuden jo muutama kierros sitten varmistaneen HJK:n.

Täysosuma
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.