Föriflikat on Suomen vanhin naiskuoro

Turun Työväenyhdistyksen naiskuoro Föriflikat on Suomen vanhin naiskuoro. Kuoro on perustettu 12.7.1917 alun perin palvelijattarien kuoroksi. Vuodesta 2010 lähtien kuoron taiteellisena johtajana toimineen Dir.cant. Helenan Heimolan aikana Föriflikat on keskittynyt perinteisen naiskuoromusiikin lisäksi näyttämöllisiin musiikkiesityksiin, tehnyt esiintymismatkan Italiaan, osallistunut Pohjoismaiseen naiskuo-rofestivaaliin ja pyrkinyt kaikin tavoin toimimaan aikaansa seuraavana modernina naiskuorona.

Kuoro on toiminut vuodesta 2011 alkaen Mäntymäen vanhainkodin kulttuurikummikuorona ja käy kaksi kertaa vuodessa viihdyttämässä vanhuksia.

Perinteinen kuorokonsertti ja nuoteista laulaminen on unohdettu kokonaan musiikkiesityksissä, joita on toteutettu vuosina 2008, 2012, 2013, 2015 ja 2016. Esityskokonaisuuksien teemat ovat vaihtuneet operettimusiikista naisen elämänkaaresta kertoneeseen Wanhat naiset hunningolla esitykseen ja 1920-luvun teemasta lastenlauluihin.

Lauantaina 18. marraskuuta kello 17 kuoron 110-vuotisjuhlakonsertissa kuullaan parhaita paloja vuosien varrella toteutetuista musiikkikokonaisuuksista. Musiikin on sovittanut ja sitä johtaa Helena Heimola, ko-reografiat on laatinut Leena Haapa-alho. Muut muusikot ovat Jari Kulmala, trumpetti ja rytmisoittimet, Harri Wallenius, klarinetti ja saksofoni sekä Matti J Moilanen, sello. Konsertti kestää noin tunnin ja 20 minuuttia väliaikoineen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Rattijuoppo törmäsi toiseen autoon Mäkikadulla, puhalsi 1,31 promillea

Sunnuntaina viiden aikaan aamulla Turun Mäkikadulla tavattiin liikenteestä vuonna 1998 syntynyt mies, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Poliisipartio tavoitti autoilijan, kun tämä oli lähdössä liikenteeseen. Tässä yhteydessä autoilija törmäsi toiseen autoon.

Lintulaudan paikalla on väliä

Älä sijoita lintulautaa aivan lähelle seinää. Varisevat siemenet keräävät myös tuholaisia kuten myyriä ja hiiriä. Pihapuuhunkin ripustetun lintujen ruokintapisteen alunen kannattaa siivota pudonneista siemenistä säännöllisesti tuholaisten estämiseksi.

Freesi liveklubi Liedossa

Juuso Vuorinen (vas.).

Nelihenkinen poprock-bändi Freesi isännöi tammikuusta lähtien Freesi & Frendit -liveklubia Liedon Old Smugglerissa. Noin kerran kuussa järjestettävien soittoiltojen tarkoituksena on jakaa musiikin ilosanomaa vaihtuvien musiikkivieraiden kanssa.

Kaupunki
Urheilu

TPS:n jalkapallonaisilla uudelleenrakennuksen aika

Jutta Rantala on yksi nimekäs lähtijä TPS:n naisten liigaryhmästä.

Kun Sami Haltian aikakausi TPS:n jalkapallonaisten peräsimessä päättyi, ilmassa oli vaara, että joukkue hajoaa. Vähitellen uhkakuvat ovat myös muuttuneet realismiksi.

Aleksi Ojala Urjalan Urheilijoihin

Aleksi Ojala.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala vaihtaa Turun Weikkojen edustusasun ensi kaudeksi Urjalan Urheilijoiden paitaan. Ojalalle kyseessä on paluu juurille, sillä hän on aloittanut Urjalassa. Ojala on viime vuosina noussut Suomen kärkikävelijöiden kaartiin.

Åboraakkeli: Sääntömuutosten mies

HC TPS:n viimeisimmässä mestarijoukkueessa torjunut David Leggio on Palloseurasta lähtönsä jälkeen ehtinyt olla torjuntojensa lisäksi otsikoissa myös erikoisempien torjuntatekniikoiden ansiosta.

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!