Naantalin Musiikkijuhlilla taas talvikonsertteja helmikuussa

Naantalin Musiikkijuhlien Talvikonsertit järjestetään 13. kerran Naantalin kirkossa 3. ja 4. helmikuuta. Lauantaina 3. helmikuuta kuullaan Janáčekin ja Beethovenin kamarimusiikkia, jota tulkitsevat viulisti Elina Vähälä, pianisti Ralf Gothóni ja juhlien taiteellinen johtaja, sellisti Arto Noras.

Sunnuntaina 4. helmikuuta ohjelmassa on Mozartin Requiem, jonka esittävät sopraano Kaisa Ranta, altto Niina Keitel, tenori Joska Lehtinen, basso Nicholas Söderlund sekä Ars Musican kamariorkesteri ja -kuoro kapellimestari Pertti Pekkasen johdolla. Talvikonsertit järjestetään yhteistyössä Naantalin kaupungin kulttuuritoimen kanssa.

Savonlinnan Oopperajuhlilla kantaesitettiin heinäkuussa Aulis Sallisen uusi teos Linna vedessä, joka sai ylistävän vastaanoton sekä yleisöltä että medialta. Suomi 100 -juhlavuoden teos kuullaan Naantalin kirkossa ensi kesäkuussa tiistaina 12. kesäkuuta.

Linna vedessä on kronikka lausujalle, neljälle laulajalle ja kamariorkesterille. Teos pohjautuu Lassi Nummen saman nimiseen runokokoelmaan. Teoksen Linna vedessä esittävät kertoja Jukka-Pekka Palo, sopraano Tiina-Maija Koskela, mezzosopraano Tuija Knihtilä, tenori Jussi Myllys, baritoni Tommi Hakala sekä Naantalin Musiikkijuhlaorkesteri kapellimestari Ralf Gothónin johdolla.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Lohela: Ruotsi on Suomen tärkein kahdenvälinen kumppani

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (sin.) korosti Suomen ja Ruotsin läheistä suhdetta ja yhteistä arvopohjaa, kun hän puhui Ruotsin parlamentin järjestämässä Suomi 100 -juhlaseminaarissa Tukholmassa keskiviikkona.

Turun keskustavisio taipui kirjaksi

Turun visiotyöryhmän raportti Keskustavisio 2050 julkistettiin elokuun puolivälissä ja nyt aiheesta on valmistunut korkeatasoinen kirja. Tuore englanninkielinen teos luovutettiin kaupunginjohtaja Aleksi Randellille kaupungintalolla 18. lokakuuta. Kirjan luovutti Visiotyöryhmän puheenjohtaja Markku Wilenius .

Pohjola Sairaala avataan ensi keväänä Kupittaalle

Uusi sairaala valmistuu ensi kevääksi Kupittaalle.

Kupittaan juna-aseman viereen avataan ensi keväänä Pohjola Sairaala. Työt aloitettiin alkukesästä 2016 ja rakennustöissä on nyt päästy harjannostajaisvaiheeseen. Avajaisia vietetään näillä näkymin toukokuussa.

Tuhkimon menopelistä piiraaseen

Kurpitsasta on paljon muuhunkin kuin vain hillokkeeksi. Spagettikurpitsan nauhamainen malto sopii hyvin pastan korvikkeeksi. Hokkaidokurpitsan täyteläinen maku sopii keittoihin, pataruokiin ja paahdettuna. Myskikurpitsasta syntyy sämpylöitä ja keittoa. Perinteisestä oranssista kurpitsasta syntyy piirakka ja sen kuori on myös oiva käyttää halloween-koristeena.

Selvitys: Pakkoavioliitot todellisuutta myös Suomessa

Pakkoavioliittojen määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ilmiö on olemassa yhtä lailla Suomessa kuin muualla Euroopassa. Viranomaisilla ei kuitenkaan ole riittäviä valmiuksia vastata pakkoavioliittoihin liittyviin sosiaalisiin ja oikeudellisiin haasteisiin. Asiaa koskeva koulutus ja ohjeistus puuttuvat, eikä viranomaisyhteistyö ole aina toimivaa.

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä entisellään

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–syyskuussa käräjäoikeuksiin jätettiin 3 110 yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemusta. Hakemuksia jätettiin 26 (0,8 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Kaupunki
Urheilu

Tuto Hockey teki tappiota, mutta konserniyhtiö Kupittaan Palvelu voittoa

Tuton katsojakeskiarvo on Mestiksen korkein.

Tuto Hockey Oy teki viime tilikaudella (1.5.2016–30.4.2017) 844 000 euron liikevaihdolla 54 000 euron tappiollisen liiketuloksen. Tuton liikevaihto laski 10,1 prosenttia (-94 500 euroa) edellisestä tilikaudesta. Tytäryhtiö Kupittaan Palvelun liikevaihto sen sijaan kasvoi +28,6 prosenttia (+74 100 euroa) ja oli 333 000 euroa, ja sillä ravintolayhtiö teki 26 500 euroa voittoa.

Jälkipeli: FBC Turku on edelläkävijä

FBC Turku haluaa vakiinnuttaa paikkansa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, vaikka kausi ei ole alkanut vielä ihan toivotulla tavalla.

Kaikki sai alkunsa yli parikymmentä vuotta sitten muutaman joukkueen ympärille perustetusta seurasta. Aikuisikään ehtinyt FBC Turku on kasvattanut jäsenmääräänsä useilla sadoilla. Nyt salibandyn erikoisseura on yksi Turun suurimmista urheiluseuroista.

Otteluanalyysi: Inter löysi tehot lopussa

Interin loppurynnistys oli liikaa HIFK:lle.

Inter katkaisi yli kahden kuukauden voitottomien kotiotteluiden putkensa maanantai-iltana. Tappio oli HIFK:lle katkera, sillä tappion myötä karsinnat ovat jälleen askeleen lähempänä. Interille kolme pistettä taas tiesi sitä, että joukkue varmisti lopullisesti sarjapaikkansa.

Juha Malisesta Pikkuhuuhkajien luotsi

U21-maajoukkueen päävalmentaja Tommi Kautonen jättää tehtävänsä. Uudeksi Pikkuhuuhkajien päävalmentajaksi on nimitetty Juha Malinen , joka päättää pestinsä Rovaniemen Palloseurassa kuluvan kauden jälkeen ja ottaa vastuulleen maajoukkuetehtävät.

Åboraakkeli: Rakkaita tappioita

Mats Sundin.

Suomalainen jalkapallo vietti viime keskiviikkona merkkipäivää. Vuoden 1997 Suomi–Unkari MM-karsintapelin tasapeliä muisteltiin laajasti jalkapalloihmisten keskuudessa.

Täysosuma
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!
Ja kuka se sinä olet?
Ja kuka se sinä olet?
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.