Telakkarannan keskustanpuoleisen korttelin viimeisten asuntojen rakentaminen käyntiin lokakuussa

Parkinrannan asuntojen myynti ja rakentaminen käynnistyvät lokakuussa. Parkinrannan asuntojen myynti ja rakentaminen käynnistyvät lokakuussa. Kuva: Tietoa Finland Oy / Matti Kan

Turun Telakkarannan alueella keskustanpuoleinen kortteli valmistuu kokonaan helmikuussa 2019, kun sen viimeiset asunnot luovutetaan uusille asukkailleen. As. Oy Turun Parkinrannan asuntojen myynti ja rakentaminen käynnistyvät lokakuussa.

Suuressa osassa Parkinrannan asuntoja on jo alustava nimivaraus.

– Kiinnostus Telakkarannan merellistä aluetta ja asuntoja kohtaan on ollut huikeaa: Edellisestä kohteesta ei valitettavasti riittänyt kaikille halukkaille toiveiden mukaista kotia, ja kun kerroimme asiakkaillemme seuraavasta hankkeesta eli Parkinrannasta, valtaosaan asunnoista tehtiin heti nimivaraus. Tästä syystä olemmekin päättäneet aloittaa asuntojen myynnin ja rakentamisen viipymättä, kertoo hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki Skanskasta.

Kahdeksankerroksisen Parkinrannan 39 asunnon koko vaihtelee 27 neliön yksiöstä 124 neliön tilavaan kolmioon. Erillisinä osakkeina myytävät autopaikat sijaitsevat pihakannen alla olevassa autohallissa. Sähköautojen yleistyminen on myös huomioitu, ja autohallista löytyykin muutama sähköautojen latauspisteellä varustettu autopaikka.

Jokaisessa kodissa on iso lasitettu parveke, jossa voi nauttia rantakorttelin miljööstä.

– Suuresta osasta parvekkeita on suora näköala joelle sekä suojellulle nosturille, joka sijaitsee talon edessä ja antaa oman lisänsä maisemaan, mainitsee Martinmäki.

Telakkarannan kaavoitus perustuu vuonna 2005 pidettyyn arkkitehtuurikilpailuun. Toteutuksessa on pyritty säilyttämään historiallisesti arvokkaan alueen alkuperäinen tunnelma, jota ilmentävät nosturien lisäksi myös punatiiliset, alueen teollisesta historiasta muistuttavat julkisivut.

Energiatehokkaampaa asumista on edistetty talon katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla, jotka keräävät energiaa talon hyödynnettäväksi. Paneelien tuottamaa sähköä käytetään esimerkiksi porraskäytävien valaisemiseen.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kansainvälinen bio- ja kiertotaloustapahtuma toukokuussa Turussa

Turussa järjestetään toukokuussa ensimmäinen kansainvälinen bio- ja kiertotaloustapahtuma SmartCHEM summit 2018. Puhujina tapahtumassa on bio- ja kiertotalouden edelläkävijäyrityksiä, startupeja sekä kansainvälisiä vieraita. Tapahtuma on osa Euroopan suurinta vuosittaista ympäristöalan tapahtumaa EU Green Weekiä, jonka teemana on Green Cities for Greener Future .

Ilmastomallit ennustavat muutoksia pohjoisten jokien virtaamiin ja eliöstöön

Suomen virtavesien lajien elinalueet siirtyvät pohjoista kohti lämpötilan kasvaessa ilmastonmuutoksen myötä. Jokien virtaamien vuodenaikaisvaihtelu muuttuu nykyistä epäsäännöllisemmäksi. Lajiston muutokset ovat suurempia pienissä latvapuroissa kuin suurissa joissa, selviää Suomen ympäristökeskuksen ja Oulun yliopiston tutkimuksesta.

Osallistavan sosiaaliturvan kokeilu auttaa työttömiä pois toimeentulotuelta

Osallistavan sosiaaliturvan kokeilu on alkanut kuudessa kunnassa. Kokeilukunnat ovat Kangasala, Kemijärvi, Kuopio, Raisio, Tampere ja Tornio. Tavoitteena on saada pitkään työttömänä olleita pois toimeentulotuelta. Moni heistä tarvitsee siihen nykyistä enemmän ja varhemmin apua.

Beethovenin messu pitkäperjantaina Tuomiokirkossa

Kaisa Ranta.

Turun filharmoninen orkesteri esittää Ludwig van Beethovenin C-duurimessun pitkäperjantaina 30. maaliskuuta kello 18 Turun tuomiokirkossa. Messun lisäksi konsertissa kuullaan Beethovenin kuorokantaatti Meerestille und glückliche Fahrt .

Työntekijämäärä jatkoi kasvua alkuvuonna

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat tammikuussa 6,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu henkilöstövuokrausalalla oli edelleen kovaa, ja viime vuoden lopulla alkanut nousu satama-alan työntekijämäärissä jatkui.

Kysely: Vain noin puolet suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä

Enefitin teettämän kyselytutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä kuukaudessa. Lähes 70 prosenttia olisi valmis hillitsemään sähkönkulutustaan, jos sähköyhtiö tarjoaisi siihen välineitä. Joka kolmas suomalainen uskoo voivansa vähentää sähkönkulutustaan viidenneksellä.

Turussa järjestetään Japani-päivä

Turussa järjestetään Japani-päivä Turun työväenopistolla ja Turun yliopiston Publicumissa. Kaikkiin tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Urheilu

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!