Varsinais-Suomessa työvoimapula, Varamiespalvelu järjestää rekrytapahtuman

Positiivinen rakennemuutos on aiheuttanut Varsinais-Suomessa paikallisen työvoimapulan. Henkilöstövuokrauksessa jo 30 vuotta toiminut VMP Varamiespalvelu järjestää kaikille avoimen rekrytapahtuman lauantaina 7. lokakuuta kello 10–14. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Se on avoin kaikille työnhausta ja työmahdollisuuksista kiinnostuneille.

– Ensisijaisesti haemme kattavaan kantaamme lisää hyviä hakijoita. Yritykset työllistävät tällä hetkellä aktiivisesti ja meidän velvoitteemme on edistää talouden nousua tarjoamalla työvoimaa eri toimialoille hetimiten, kommentoi tilaisuutta koordinoiva VMP Turun aluejohtaja Vesa Suominen.

Tulevaisuuden töitä ja tekijöitä -tapahtumassa kävijät voivat päivittää työnhakutaidot ajan tasalle ammattilaisten avulla. Asiantuntijat kertovat työ- ja uramahdollisuuksista ja speeddeittaavat hakijoiden osaamisen tulevaisuuden varalle.

Erillisessä rekrytointitapahtumassa hakija voi avata CV:tä paperia perusteellisemmin ja vakuuttaa valitsija osaamisestaan kasvotusten. Avointen ovien tapahtuma on mutkaton tapa kysyä mielessä pyörineitä kysymyksiä, vaikka yleisesti vuokratyöstä, eri alojen palkkatasoista, työsopimuksista tai eri pituisten työsuhteiden lainalaisuuksista.

– Haluamme olla käytettävissä avoimesti ja tukea työllistymistä eri tavoin. On upeaa saada tarjota työtä ja sen myötä hyvinvointia niin yksittäisten ihmisten, mutta myös eri kokoisten perheiden elämään. Kaikessa tekemisessämme korostuu Ihmiseltä Ihmiselle tapahtuva mutkaton asiointi. Paikkoja on nyt tarjolla entistä enemmän ja sen viestin haluamme jakaa. Meillä on suorat kontaktit yrityksiin ja oikeisiin työpaikkoihin. Todistetusti kauttamme voi todellakin löytyä ihan uusi suunta työelämässä ja miksei muutenkin.

Tulevaisuuden Töitä ja Tekijöitä -Rekrytapahtuma järjestetään osoitteessa Maariankatu 6 b lauantaina 7. lokakuuta kello 10–14. Tapahtumassa tarjolla pientä purtavaa kahvin kera sekä 50:lle ensimmäiselle uudelle työnhakemuksen jättäneelle VMP:n yllätyskassi. Kymmenen uutta työnhakijaa palkitaan futiksen MM-karsintalipuilla.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kysely: Vain noin puolet suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä

Enefitin teettämän kyselytutkimuksen mukaan 56 prosenttia suomalaisista tietää, kuinka paljon kuluttaa sähköä kuukaudessa. Lähes 70 prosenttia olisi valmis hillitsemään sähkönkulutustaan, jos sähköyhtiö tarjoaisi siihen välineitä. Joka kolmas suomalainen uskoo voivansa vähentää sähkönkulutustaan viidenneksellä.

Turussa järjestetään Japani-päivä

Turussa järjestetään Japani-päivä Turun työväenopistolla ja Turun yliopiston Publicumissa. Kaikkiin tilaisuuksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Etla: Julkinen talous tasapainossa viimeistään ensi vuonna

Suomen talouskasvu jatkuu vahvana. Julkinen talous tasapainottuu viimeistään ensi vuonna ja hallitus on pääsemässä hyvin lähelle työllisyystavoitettaan. Etlan tiistaina julkaistun suhdanne-ennusteen mukaan Suomen kokonaistuotanto kasvaa tänä vuonna 2,8 prosenttia, mikä tarkoittaa vuoden 2008 tuotannon tason ylittymistä. Ensi vuoden talouskasvuksi Etla arvioi 2,4 prosenttia. Kasvun taustalla on voimistunut kansainvälinen kysyntä ja Suomen kohentunut kilpailukyky.

Vasemmistoliiton Oksanen: Pyörätie Itäiselle Pitkällekadulle

Riikka Oksanen.

Kaupunginvaltuutettu Riikka Oksanen (vas.) arvioi, että Turussa on jo melko kattava pyöräväyläverkosto, mutta joillakin alueilla verkostossa on vielä merkittäviä puutteita ja katkoksia, jotka heikentävät pyöräilyn sujuvuutta, turvallisuutta ja mukavuutta.

Vain joka kolmas käy säännöllisesti suuhygienistillä

Vain joka kolmas suomalainen käy säännöllisesti suuhygienistillä, vaikka suuhygienistillä tulisi käydä kerran–pari vuodessa. Kaikkein vähiten suuhygienistillä käyvät nuoret aikuiset. Oral Hammaslääkäreiden teettämän selvityksen mukaan vain 20 prosenttia 18–29-vuotiaista nuorista aikuisista käy säännöllisesti suuhygienistillä.

Urheilu

Kanadalainen Ben McKendry TPS:n keskikentälle

Ben McKendry ja Mika Laurikainen.

Veikkausliigaan palannut TPS vahvistaa joukkuettaan yhdellä uudella keskikenttäpelaajalla. Kanadalainen Ben McKendry vakuutti TPS-valmennuksen omalla testijaksollaan ja osapuolet allekirjoittivatkin maanantaina sopimuksen kaudesta 2018.

Åboraakkeli: Demokraattinen ihmiskoe

Juha Reini

TPS päätyi naisten jalkapallojoukkueen kanssa poikkeukselliseen ratkaisuun. Runsas viikko ennen kauden alkua seura julkisti korvaajan tai tässä tapauksessa siis korvaajat aiemmin potkut saaneen Tomi Ruuhikorven tilalle.

Loimun kausi päättyi

Raision Loimu lähti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierin kolmanteen koitokseen selkä seinää vasten. Sampo Volley oli voittanut kaksi ensimmäistä kohtaamista. Ottelusarjan kolmas kohtaaminen noudatti aiempien otteluiden kaavaa ja ratkaisijakin oli lopulta aiemmista peleistä tuttu. Pielaveden liikuntahallin yleisö pääsi Sampo Volleyn johdattamana juhlimaan välieräpaikkaa 3-2 (25-10, 20-25, 26-28, 29-27, 15-7) kotivoitolla.

Täysosuma
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!