Kuvakilpailu haastaa nuoret pohtimaan eriarvoisuutta

Miltä tämän päivän eriarvioisuus näyttää nuoren silmin? TITA-hanke on kumppaniensa kanssa järjestämässä kuvakilpailua, jossa haastetaan 16–19-vuotiaat nuoret kertomaan videon, sarjakuvan, piirroksen tai valokuvan keinoin käsittelemään eriarvoisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Kilpailu on käynnissä 31. lokakuuta saakka.

Kilpailun järjestävät Turun yliopiston sosiologien vetämä Eriarvoisuuden torjuminen niukkuuden aikana – Tackling Inequalities in Time of Austerity (TITA) -tutkimushanke, Allianssi ry, Kelan tutkimus, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekö Soste ry.

– Suomen juhlavuoden kunniaksi haastamme nuoret pohtimaan eriarvoisuutta kuvakilpailulla. Haluamme kuulla ajatuksesi siitä, mistä eriarvoisuus johtuu ja miten sitä voisi vähentää. Samalla haluamme tuoda näkemyksesi tutkijoiden ja päättäjien tietoon, TITA-hanketta johtava Mikko Niemelä kertoo.

Osallistua voi yksin tai joukkueena. Kilpailutyön kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti. Kilpailutyön tulee kuitenkin olla sellainen, että sen voi julkaista verkossa.

Niemelän mukaan kilpailutyö voi pohtia esimerkiksi, oko Suomi tasa-arvoinen paikka elää, onko kaikilla nuorilla elämässä samanlaiset mahdollisuudet, miten perhetaustan vaikutus näkyy nuorten elämässä, onko maahanmuuttajataustaisella nuorella yhtä hyvät mahdollisuudet elämässä kuin kantasuomalaisella, miten vanhempien koulutustausta vaikuttaa nuoren elämään, miksi rikkaat ovat terveempiä kuin köyhät, onko tulojen ja omaisuuden epätasainen jakautuminen ongelma, mitä eriarvoisuuden torjumiseksi pitäisi tehdä?

Kilpailusivuille hanke on koonnut tietoa eriarvioisuuteen pureutuneen tutkimusten tuloksista.

Kilpailutyö tulee palauttaa kuva- tai videotiedostona ( jpg- tai mp4-tiedostona) 31. lokakuuta mennessä osoitteeseen samalleviivalle@utu.fi. Viestin aiheeksi kirjoitetaan Samalle viivalle ja viestiin kilpailutyön nimi sekä kaikkien tekijöiden tiedot (nimi, ikä, puhelinnumero, osoite ja sähköposti).

Oman kuvan voi myös postata ja seurata muiden kuvia Instagramissa ja Twitterissä hashtagilla #samalleviivalle2017.

Voittajatyön valitsee raati, joka koostuu eriarvoisuustutkimuksen, median ja visuaalisen kulttuurin tutkimuksen sekä nuorten edustajista. Raadissa ovat mukana myös sarjakuvataiteilija Pertti Jarla, tubettaja Joona Hellman ja mediatutkija Veijo Hietala. Voittajatyö palkitaan 300 euron arvoisella lahjakortilla. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet työt saavat 150 euron lahjakortit.

Kilpailutyöt julkaistaan TITA-hankkeen verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. Kuvia ei luovuteta muille tahoille. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä.

Lisää kilpailusta on osoitteessa http://blogit.utu.fi/tita/samalle-viivalle-kuvakilpailu-nuorille/ ja TITA-hankkeesta http://blogit.utu.fi/tita/.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!