Turun HifiStudio perustaa uuden yhtiön esitystekniikkaa ja av-urakointia varten

Turun HifiStudio ja TMV Automaatio Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen perustamalla uuden yhtiön, joka keskittyy esitystekniikkaan, kotiautomaation ja av-urakointiin ja asennustoimintaan. Uusi yhtiö tukee HifiStudion rakennusliikkeille suunnattua Viihdevalmis Koti -konseptia.

Turun HifiStudion kauppias Lauri Eskola näkee kasvumahdollisuuksia yrityspuolen kohteissa ja erityisesti neuvotteluhuoneiden av-puolessa. Tarkoituksena on kasvattaa kotiautomaation osuutta liiketoiminnassa. Projektimyynnin osuus on koko ajan kasvussa. HifiStudiolla on käynnissä mittavat asennustoimenpiteet Kakolan tuleviin asuntoihin, joista Länsisellin asunnot valmistuvat jouluksi.

TMV Automaatio Oy:n Ville Korhonen on pitkän linjan av-ammattilainen, joka on tehnyt erilaisia kohteita niin Suomessa kuin ulkomailla aina risteilijöiden av-kokonaisuuksista yritysten neuvottelu- ja av-laitekokonaisuuksiin. Suomessa hän on keskittynyt Control4-kotiautomaatioprojekteihin, neuvotteluhuoneiden esitystekniikkaan ja av-asennuksiin, joista mittavimmat asennusprojektit olivat Ylen ja MTV:n studiouudistukset.

HifiStudio on Suomen suurin kauppiaiden omistama äänentoiston ammattilainen, jonka liikevaihto on yli kymmenen miljoonaa euroa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Satusillat oli vasta alkua – nyt tulee Satumainen Aurajoki

Satusiltoja tultiin viime jouluna ihailemaan kauempaankin. Tänä vuonna on luvassa jotain vieläkin upeampaa.

Turun kaupunki antoi viime vuonna turkulaisille joululahjaksi suuren suosion saavuttaneet Satusillat. Nyt turkulaiset ja kaikki suomalaiset saavat kaupungin Suomi 100 -lahjana Satumaisen Aurajoen, joka riemastuttaa sekä turkulaisia että matkailijoita joulukuun alusta huhtikuuhun asti.

Naantalin Energian suuri verkkoinvestointi valmis

Naantalin Energia on saanut valmiiksi lähihistoriansa suurimman yksittäisen investoinnin. Yhtiö rakennutti uuden 110 kilovoltin alueverkon Luonnonmaalle ja maakaapelin teollisuusalueelle. Samalla yhtiö maakaapeloi Armonlaaksontien varrella olevat 20 kilovoltin ilmalinjat. Investoinnin suuruus oli yhteensä 1,65 miljoonaa euroa, mikä on lähes 60 prosenttia Naantalin Energian koko vuoden 2017 investoinneista.

Matka väsymyksen ytimeen

Turkulainen tietokirjailija Tuula Vainikainen pureutuu väsymyksen syihin kirjassaan Miksi aina väsyttää – Irti uupumuksen noidankehästä (Kirjapaja). Kirjassa käsitellään unta ja unettomuutta sekä unta heikentäviä tekijöitä. Pitkät yöunetkaan eivät aina pidä väsymystä loitolla.

Vähävaraisille tarjolla ruokaa kauppatorilla itsenäisyyspäivänä

Perinteikästä vähävaraisten itsenäisyyspäiväjuhlaa vietetään Turun Kauppatorilla 6. joulukuuta kello 13–15. Tapahtuman järjestää Operaatio Ruokakassi ry jäsenseurakuntineen ja -järjestöineen. Ohjelmassa on ruokakassien jako sekä ruokailu. Tarjolla on maksutta kuumaa keittoa soppatykistä sekä kahvitarjoilu. Jaossa on myös talvivaatteita.

Nordea: Suomalaiset käyttävät jouluun hieman alle 500 euroa

Nordean teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset aikovat käyttää tänä vuonna jouluun keskimäärin 490 euroa henkilöä kohden. Joululahjoihin suunnitellaan käytettävän noin 290 euroa ja muihin joulukuluihin 200 euroa. Tänä vuonna Nordean joulukyselyssä ovat mukana myös yli 65-vuotiaat. He suunnittelevat käyttävänsä jouluun hieman keskimääräistä enemmän, noin 510 euroa henkeä kohden.

Naantalin kalantutkimusasema myytiin yli 400 000 eurolla

Verkkohuutokauppa Huutokaupat.comissa myynnissä olleen merenrantakiinteistön myyntihinnaksi tuli 411 000 euroa. Lähes kolme kuukautta kestänyt huutokauppa huipentui maanantai-iltana, kun kaksi huutajaa kirittivät hinnan lopulliselle tasolleen.

Joka viides lapsi ja nuori on yksinäinen

Tänä syksynä vietetään lastenviikkoa teemalla ”Lapsella on oikeus harrastaa”. Joka kolmas lapsi ja nuori on ilman harrastusta ja joka viides lapsi ja nuori on yksinäinen. Harrastus on paikka, jossa lapsi tuntee olonsa turvalliseksi, solmii ystävyyssuhteita, ja on tasa-arvoinen muiden kanssa.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Hirvensalossa toivotaan aikaista talvea

Tämä olisi unelma. Hirvensalon hiihtokeskuksessa toivotaan lumista talvea. Talousmurheista huolimatta tämä kausi on turvattu, mutta tulevaisuus askarruttaa Turun Slalomseuran jäseniä.

Eipä käy kateeksi. Turun Slalomseuran puheenjohtaja Jari Lehtisen puhelin soi lähes taukomatta. Hirvensalon hiihtokeskuksen toiminnasta vastaavan urheiluseuran puuhaihmiset ovat saaneet kääriä hihansa. On pakko painaa pitkää päivää, jotta hiihtokeskuksen rinteet voitaisiin avata myös tänä talvena.

Vuoden 2020 Kalevan kisat järjestetään Turussa kolmen seuran yhteistyönä

Kalevan kisat oteltiin Turussa viimeksi vuonna 2011. Kuvassa Salon Vilppaan korkeushyppääjä Miia Kurppa.

Turun Urheiluliitto, Turun Toverit, Turun Weikot Yleisurheilu ja Paavo Nurmi Gamesia järjestävä PN Turku Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen vuoden 2020 Kalevan kisojen järjestämisestä Turussa 13. – 16.8.2020. Samalla Paavo Nurmi Festival -tapahtumia vuodesta 2013 asti toteuttaneen seurayhtymän yhteistyö tiivistyy entisestään.

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!