Duoilta keskiviikkona Sibelius-museossa

Sibelius-museon Keskiviikkokonsertissa esiintyvät 13. syyskuuta kello 19 Eva Alkula, kantele ja Sami Junnonen, huilu. Illan konsertissa kuullaan duon yhteissoittoa, mutta myös molempien soolot. Keskiviikon ohjelmassa pääpaino on kotimaisella modernilla musiikilla ja kaksikko kantaesittää Roope Mäenpään teoksen Yykeä. Illan muita säveltäjänimiä ovat Uljas Pulkkis, Matthew Whittall ja Aki Yli-Salomäki.

Eva Alkula on Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut muusikko, joka on hyvin monipuolisen uransa aikana konsertoinut useilla musiikkijuhlilla Suomessa, Pohjoismaissa ja USA:ssa. Hän on ollut mukana erilaisissa teatteri-, elokuva- ja dokumenttiproduktioissa. Eva Alkula on konsertoinut niin kotimaassa kuin ulkomailla: hänellä on tiivis yhteys Japaniin ja hän vieraileekin maassa vuosittain. Eva Alkula työskentelee erityisesti nykymusiikin, sähkömusiikin ja japanilaisvaikutteisen musiikin parissa.

Huilisti Sami Junnonen on kansainvälisesti esiintyvä huilutaiteilija.

Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja piti ensikonserttinsa Musiikkitalossa 2012. Junnonen on työskennellyt soolohuilistina useassa orkesterissa ja huilunsoiton ja kamarimusiikin opettajana Uudessa-Seelannissa. Sami Junnonen on palkittu useasti musiikkikilpailuissa ja hän on levyttänyt usealle levymerkille. Junnosen soittimena on hänen sponsorinsa Muramatsu Fluten valmistamat 24 ja 14 karaatin kultahuilut.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!