Hiustenlähtöön ei ole vain yhtä syytä

Hiustenlähtö ei ole vain esteettinen haitta. Tiputtamalla hiuksia keho kertoo puutostilasta.

- Hiustenlähtöön ei ole vain yhtä syytä, vaan se on monen asian summa, joka pitää selvittää, sanoo HiusAkatemian toimitusjohtaja Annikki Hagros-Koski.

Hagros-Koski oli nuori nainen, kun hänen hiuksen alkoivat lähteä. Suru oli suuri, koska runsashiuksen neidon kutrit vähenivät päivä päivältä.

- Matkustin maailman ympäri saadakseen apua hiustenlähtöönsä. Apua ei löytynyt, joten oli pakko ryhtyä itse tutkimaan hiustenlähdön syitä, muistelee Hagros-Koski.

Tutkimisen aloitus oli hänelle luontaista, sillä mikroskooppi oli tuttu työkalu luonnontieteiden opiskelun ajoilta Helsingin yliopistolta. Hiustenlähdön syyt alkoivat selvitä pikku hiljaa sinnikkään työn tuloksena. Tutkimusaineiston karttuessa Hagros-Koski aloitti hiustutkimukset vuonna 1985.

- Hiustenlähdön taustalla on aina useamman tekijän yhteisvaikutus. On hyvä tietää, että hiustenlähtö ei ole vain esteettinen asia vaan kysymys on koko kehon terveydestä. Keho viestii tilastaan ja puutteistaan hiusten kautta, tietää Hagros-Koski.

Koulutettu hiustutkija pystyy näkemään yhdellä mikroskoopin silmäyksellä suuntaa antavasti kehon puutostilat, hiusten kunnon ja paljon muita terveyteen liittyviä asioita.

Monelle on yllätys, kun hoitoon hakeudutaan päälaen tähden, niin päädytäänkin aivan toiseen päähän eli suolistoon. Hiustutkimuksessa näkyy vääjäämättömästi suoliston tila, josta hiusongelmat usein johtuvat.

- Pystymme auttamaan asiakkaitamme hiusongelmissa noin 90 prosenttisesti, mikäli hän noudattaa antamiamme ohjeita, lupaa Hagros-Koski.

Tarvittaessa hiushoitaja ohjaa asiakkaan lääkärille tai ravintoneuvojalle.

Hius kasvaa sykleissä 2-6 vuotta. Päivässä kuolee keskimäärin 50-100 hiusta ja tilalle syntyy saman verran uusia, silloin kun kaikki on hyvin.

Hiustenlähtö tarkoittaa aina sitä, että hius siirtyy liian aikaiseen lepotilaan ja putoaa pois kesken kasvun. Liiallisesta hiustenlähdöstä on kyse silloin, kun päivässä kuolee enemmän hiuksia kuin niitä syntyy. Se johtaa siihen, että päälaki harvenee.

Uusi hius syntyy samaan hiustuppeen ihmisen iästä riippumatta niin kauan kuin hiuksen nysty eli emo on elossa. Tämä tapahtuu kuitenkin vasta kasvusyklin loputtua.

- Toisin sanoen, kun hius ei elä elinkaartaan loppuun, se tippuu ennen aikojaan. Silloin hiukset harvenevat. Ja ennen kuin saadaan tukka takaisin, se tapahtuu hiuksen elinkaaren kasvuajan puitteissa. Tippunut hius ei kasva ennen aikojaan, vaan se jää odottamaan kasvun aikaa. Uusi hius tulee tilalle kasvusyklin mukaisesti, joka jokaisella on yksilöllinen, tämän kun asiakkaat jaksaisivat muistaa huokaisee hiuksien kasvun asiantuntija.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Ipanadebatti: Tunteita ja juoksuja

5-vuotias Alexandra Lehto ja 6-vuotias Noa Lehtomaa keskustelevat kiinnostuksen kohteistaan ja rakastumisesta. Toisella tytöistä on jälkimmäisestä omakohtaista kokemusta.

Energiatehokas ensi vuosi

Vuonna 2018 voimaan tulee uusi rakennusten energiatehokkuusdirektiivi, joka korostaa rakennusautomaation merkitystä energiatehokkuuden parantamisessa. Suomessa keskeisessä roolissa ovat nollaenergiarakentamista säätelevät asetukset, muistuttaa Suomen LVI-liitto.

Hyönteisruokaa saa pian lautaselle

Argentiinan torakoita, parsaa ja kotisirkkoja. Sämpylässä on sirkkajauhetta.

Hyönteisiä voidaan kasvattaa ja myydä elintarvikkeena sekä tarjoilla hyönteisruokana pian myös Suomessa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira laatii parhaillaan alaa koskevaa ohjeistusta, jolla varmistetaan tuotteiden turvallisuus kuluttajille. Ohjeistuksen valmistuttua niiden tuottajien, jotka haluavat tuottaa hyönteisiä elintarvikkeeksi, tulee rekisteröityä elintarvikealan toimijoiksi.

Turun Uimareiden naiset PM-kisoihin

Turun Uimareiden naisvesipalloilijoiden syksyn päätavoite lähestyy. Uimarit matkaavat lokakuun 6.–8. päivä Kööpenhaminassa pelattaviin seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Menoviikko: Pikku Kakkosen historiaa

Itäsaksalainen Nukkumatti-animaatio oli yli 30 vuotta yksi Pikku Kakkosen vakioelementeistä

Tasavuosia viettävän lastenohjelmien instituution Pikku Kakkosen 40-vuotisjuhlanäyttely on ollut syyskuussa esillä Seikkailupuiston Seikkailutalon Ihmehuoneessa. Viimeinen mahdollinen näyttelyyn tutustumispäivä on 28. syyskuuta.

JetSet
Aalto Yökerho avasi syyskauden. Jaakko Salovaara valeli vieraita JS 16 -klassikoilla ja uudemmalla tuotannnolla. Ravintoloitsija Turo Nolvi visioi syksyyn eri teemabileitä ja mm. elokuvien ensi-iltajuhlia.
Aalto Yökerho avasi syyskauden. Jaakko Salovaara valeli vieraita JS 16 -klassikoilla ja uudemmalla tuotannnolla. Ravintoloitsija Turo Nolvi visioi syksyyn eri teemabileitä ja mm. elokuvien ensi-iltajuhlia.
Syyskuu siivittää lomailijoiden ja opiskelijoiden kaupunkiin palaamista. Tähän     saumaan iskee Aalto Yökerho.  Perjantaiset syyskauden avajaiset poreilevat ekstroverttien persoonien huomassa.  Eri tapahtumien ohella Pressiklubin tiloissa starttaa uusi, intiimi karaokelounge.
Syyskuu siivittää lomailijoiden ja opiskelijoiden kaupunkiin palaamista. Tähän saumaan iskee Aalto Yökerho. Perjantaiset syyskauden avajaiset poreilevat ekstroverttien persoonien huomassa. Eri tapahtumien ohella Pressiklubin tiloissa starttaa uusi, intiimi karaokelounge.
Aloittavia opiskelijoita kutsutaan eri puolilla Suomea mm. nimillä piltti, phuksi, fuksi, keltanokka, pupu, simppu, tappi, mursu, fetus, varsa, smurffi…  Nämä taimitarhan kasvatit starttaavat syyskautensa keskiviikkona ja torstaina eri ainejärjestöjen Pilttibileissä Marilynissä ja Vegasissa. Haalariväkeä monipuolistaa Traden Kaupunkikierros.
Aloittavia opiskelijoita kutsutaan eri puolilla Suomea mm. nimillä piltti, phuksi, fuksi, keltanokka, pupu, simppu, tappi, mursu, fetus, varsa, smurffi… Nämä taimitarhan kasvatit starttaavat syyskautensa keskiviikkona ja torstaina eri ainejärjestöjen Pilttibileissä Marilynissä ja Vegasissa. Haalariväkeä monipuolistaa Traden Kaupunkikierros.
Urheilu

Turun Uimareiden naiset PM-kisoihin

Turun Uimareiden naisvesipalloilijoiden syksyn päätavoite lähestyy. Uimarit matkaavat lokakuun 6.–8. päivä Kööpenhaminassa pelattaviin seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruuskisoihin.

Åboraakkeli: Menestyksen pelastus?

Hjallis Harkimo.

Lokakuun puolivälissä Turkuhallissa järjestetään e-urheilutapahtuma Grail Quest, jonka taustalla häärii muun muassa Harry ” Hjallis ” Harkimo . Mies kävi promoamassa tapahtumaa tällä viikolla Turussa ja tuli lausuneeksi suuren viisauden.

Jälkipeli: Yleisökato riivaa syksyn lätkämatseja

Mikä on, kun Liigalätkä ei kiinnosta turkulaisia? Syksyllä kiekkoyleisö jää vuodesta toiseen kotiin. Pelkästään runkosarjassa pelataan joukkuetta kohti 60 ottelua. Kukaan ei putoa ja suurin osa joukkueista pääsee pudotuspeleihin. Ei ihme, jos yleisön into hiipuu.

Ilmiö ei ole mitenkään uusi. Syksyisin kauden alettua on totuttu näkemään tyhjyyttä kumisevia jäähalleja. Vaikka lätkä on Suomen suosituin yleisölaji, ovat syyskuun yleisömäärät, ei pelkästään Turussa, vaan myös muuallakin Suomessa huolestuttavan alhaisia.

Otteluanalyysi: TPS varmisti ainakin karsijan paikan

Onni Valakari oli jälleen TPS:n ratkaisupelaajia.

Jalkapallon Ykkösessä on enää kolme kierrosta jäljellä ja jännitys tiivistyy. Yksi asia selvisi jo Kupittaalla perjantaina illalla. TPS löi Jaron 3-0 ja kun KPV kärsi samaan aikaan tappion Oulussa, TPS varmisti paikan sarjan kahden parhaan joukossa eli vähintään karsijan paikka on jo varma.

Ossi Rumpunen palaa Loimun paitaan

Ossi Rumpunen aloittaa kautensa Loimun paidassa.

Raision Loimun viimeisen vuosikymmenen suurin seuralegenda Ossi Rumpunen , 28, avaa kautensa sunnuntaina kasvattajaseuransa tutussa peliasussa. Viime kaudella Saksan Bundesliigan pronssia SWD Powervolleys Dürenin riveissä voittaneen yleispelaajan tähtäin on ollut keväästä asti ulkomaan pelikentillä, mutta viritykset ja neuvottelut eivät ole vielä johtaneet sopimukseen.

Laurikaisen TPS kipuaa ylös askel kerrallaan

– Minulle jatkosopimusta tehdessä oli tärkeää, että seura pystyi vakuuttamaan minut siitä, että seuralla on suunta ja resurssit seuraavan askeleen ottamiseen muutaman raskaan vuoden jälkeen, summasi Mika Laurikainen tällä viikolla jatkosopimuksen taustoja.

TPS:n jalkapallomiehistön päävalmentaja Mika Laurikainen aloitti raitapaitojen valmentamisen jo vuonna 1993 D-junioreiden peräsimessä. 54-vuotias luotsi on ehtinyt valmentaa TPS:n edustusjoukkuetta myös 2001–03 ennen nykyistä pestiään.

Täysosuma
Päätöntä menoa.
Päätöntä menoa.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Kierrätyskamaa nämä aatteetkin nykyään.
Maistui varmaan makoisalta.
Maistui varmaan makoisalta.
Ikuisella kunniakierroksella.
Ikuisella kunniakierroksella.