Verhoilla valoisuutta tai suojaa syksyyn

Stailaaja Anne Örling Sisustus Annesta kertoo sametti-, satiini- ja printtikuosiverhojen olevan nyt suosittuja. Stailaaja Anne Örling Sisustus Annesta kertoo sametti-, satiini- ja printtikuosiverhojen olevan nyt suosittuja. Kuva: Marianne Rovio

Verhot luovat ilmettä ja tyyliä kotiin. Verhojen avulla voi tuoda lisää valoisuuden tunnetta tai peittää näkyvyyttä. Syksyn tullessa moni pesee ikkunat ja vaihtaa verhot talven varalle. Verhot on hyvä sovittaa muun sisustuksen kanssa yhteen, jotta kokonaisuus olisi miellyttävä silmään. Tämän vuoden verhotrendejä ovat muun muassa arvokkaan ilmeen aikaansaavat sametti- ja satiiniverhot sekä printtikuvioiset verhot. Läpinäkyvillä valoverhoilla puolestaan voi antaa valolle tilaa myös syksyn pimeimpinä hetkinä.

– Verhot tulisi valita aina rakennuksen hengen mukaan. Jos kyseessä on esimerkiksi vanha jugend-talo, niin siihen sopisi erinomaisesti esimerkiksi luksusmaiset sametti- tai satiiniverhot, jotka laskeutuvat arvokkaasti ja ovat muutenkin näyttävät. Satiini- ja samettiverhot luovat aina ylellisyyttä erilaisissa kodeissa, ja niistä on tarjolla hyvin erilaisia värisävyjä, kertoo stailaaja Anne Örling Sisustus Annesta.

Verhojen väreissä Örlingin mukaan tummanvihreä on tällä hetkellä se ykkönen. Myös luumu sekä isot kukkakuosit ovat kysyttyä verhokankaissa. Lisäksi pastellinsävyt ovat yhä pinnalla.

– Vihreän sävyistä löytyy esimerkiksi kultapainatteisia kuvioita. Printtikuoseissa suosittuja ovat olleet muun Marilyn Monroe sekä Vogue-aiheiset printtikankaat.

Jos verhoilla haluaa lisää valoisuutta kotiin, niin Örling suosittelee käyttämään ohuita valkoisia tai taitetun valkoisia valoverhoja, joilla voi peittää koko ikkunan ja valo kulkee sisälle. Valoverhoilla ja valaistuksella saa aikaan kivan valoisuuden tunnelman pimeänä aikakautena.

– Itse olen kotonani ripustanut LED-valoja verhotankoon, ja ne valaisevat mukavasti valoverhojen läpi. Nykyisin LEDeillä saa riittävän paljon valoa kotiin eli niiden ei tarvitse olla välttämättä edes kovin himmeitä. Valaistus on muutenkin todella tärkeä tekijä kodin sisustuksessa. Pelkästään yksi kattolamppu ei riitä luomaan valoisuutta talvella. Ja esimerkiksi juuri valoverhojen taakse piilotetut lamput toimivat todella hyvin, jotta kotiin tulee lisää valoa.

Kevyempien valoa läpäisevien verhojen sijasta moni kuitenkin sisustaa kotinsa syksyksi ja talveksi tummien ja paksujen verhojen kanssa.

– Ehkä suomalainen käpertyy syksyn pimeyden saapuessa mielellään jonnekin karhunpesäänsä, ja laittaa mieluiten ne paksut verhot ikkunan eteen. Vaikka ihmiset kärsivät pimeydestä, niin voi olla, että sitä hakee ikään kuin turvaa tummien verhojen uumenista, Örling pohtii.

Marianne Rovio

TOK mukaan Turun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan

Turun Osuuskauppa on mukana tukemassa Turun ammattikorkeakoulun toimintaa lahjoittamalla Osaamisannin kautta varoja liiketoiminnan koulutukseen. TOK tekee lahjoituksen ammattikorkeakoulun liiketoiminnan koulutukseen.

Matkojen kuluttajansuoja ja matkanjärjestäjien vakuusjärjestelmä muuttuvat kesällä

Matkojen kuluttajansuojaan ja suomalaiseen vakuusjärjestelmään tulee muutoksia kesällä. Kuluttajien kannalta muutokset vaikuttavat 1. heinäkuuta jälkeen varattaviin matkoihin. Vanha lainsäädäntö kulkee uuden rinnalla melko pitkään, sillä esimerkiksi keväällä 2018 talveksi 2019 varattuun matkaan sovelletaan vielä vanhaa valmismatkalakia. Matkanjärjestäjien on kuitenkin valmistauduttava lainmuutoksiin monin tavoin jo kevään 2018 aikana.

Uusi Tiedekeskus Tuorla haluaa näyttää, kuinka tiede toimii

Turun yliopiston Tiedekeskus Tuorla perustetaan Kaarinassa sijaitsevan Tuorlan observatorion ja planetaarion tiloihin vuoden 2018 aikana. Tiedekeskuksen tavoitteena on kertoa suurelle yleisölle, kuinka tiede toimii. Tiedekeskukseen luodaan toimintatiloja ilmiöpohjaiselle ja elämykselliselle oppimiselle. Tiedekeskuksen toiminta perustuu Turun yliopiston monitieteiseen asiantuntemukseen ja keskuksessa annettavan opetuksen taustalla ovat koulujen uudet opetussuunnitelmat.

Keskusteluilta kaikille vanhemmille Turun normaalikoululla

Turun normaalikoulun auditoriossa järjestetään vanhemmille suunnattu keskustelutilaisuus torstaina 18. tammikuuta kello 17–20. Ohjelmassa on keskustelua turvallisuudesta, syrjäytymisestä, radikalisoitumisen tunnistamisesta ja ennaltaehkäisemisestä. Illan aikana kuullaan asiantuntijoiden alustuksia aiheesta. Tapahtuman järjestää Turun kaupunki yhteistyökumppaneineen.

Kaupunki
Urheilu

Rasmus Tirronen jatkaa Tepsissä

Rasmus Tirronen.

TPS käyttää optionsa maalivahti Rasmus Tirrosen kanssa. 27-vuotias espoolaisvahti nähdään myös ensi kaudella mustavalkoisessa paidassa.

Mäkinen tähyää taas ratakuormureiden EM-sarjaan

Mika Mäkinen ajoi edellisen kerran ratakuorma-autojen EM-sarjaa vuonna 2013. Tuolloin hän sijoittui yhteispisteissä kahdeksanneksi.

Auralainen Mika Mäkinen tähtää kaudeksi 2018 ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli ratakuorma-autojen EM-sarjaan. Mäkinen nähdään kuluvan vuoden aikana varmuudella osassa EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki.

Jälkipeli: Juuso Wahlsten antoi hyvät elämäneväät pojilleen

Wahlstenin kiekkomiehet on saatu samaan kuvaan. Sami (vas.) ja Jali saapuivat Suomeen ulkomailta juhlistamaan isä-Juuson 80-vuotissynttäreitä. Turun Palloseura järjesti Juhani Wahlstenille ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat Turkuhallissa.

Visionääri, ajattelija, uudistaja, kouluttaja, opettaja, jääkiekkoleijona…lista on pitkä. Viime lauantaina 80 vuotta täyttänyttä kiekkolegenda Juhani Wahlstenia on tituleerattu lukemattomin ilmaisuin. Yksi lause tiivistää turkulaisen kiekkolegendan elämän: Jos jääkiekkoa ei olisi keksitty, " Juuso " olisi sen keksinyt.

Tomas Hradecky tekee paluun kasvattajaseuransa TPS:n riveihin

Tomas Hradecky

TPS saa alkavalle Veikkausliigakaudelle tutun vahvistuksen, kun keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky palaa takaisin kasvattajaseuransa riveihin. 25-vuotias Hradecky on solminut TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen.

TPS Salibandy Suomen seitsemänneksi suurin, FBC Turku sijalla 17

Salibandyn suosio jatkuu rekisteröityjien pelaajien ja harrastajien määrällä mitattuna. Vuoden 2017 viimeisen päivän (31.12.) lukema on 59 791 henkilöä. Tästä määrästä Salibandyliiton lisenssinhaltijoita on 57 330.

Jälkipeli: Salibandy veti Kupittaan palloiluhallin täyteen

FBC Turun kotiottelu keräsi reilusti yli tuhat katsojaa. Määrä on seurahistorian suurin ja eräs Suomen suurimmista Divarin yleisömääristä.

Turkulainen salibandy todisti yhden päivänä aikana, miksi laji on uuden Kupittaan palloiluhallin suurin käyttäjä. Yhteensä noin 4 000 katsojaa kahteen peliin on saavutus, josta moni olisi kateellinen. Viisaasti koko halli katsomotiloineen oli varattu päivän salibandyotteluille.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.