Arkean asiakkaat söivät 32 183 annosta luomupuuroa

Pro Luomu ry kutsui kaikki suomalaiset Suomen juhlavuoden kunniaksi syömään luomupuuron maailmanennätyksen. Suomalaiset söivät ennätyspäivänä 6. syyskuuta yhteensä 390 230 annosta luomupuuroa.

Luomupuuron ME -tempauksen tavoitteena oli tehdä luomua tunnetuksi helpolla ja hauskalla tavalla. Siinä myös onnistuttiin yli odotusten. Tempauksessa oli mukana yli 300 organisaatiota ja somen kautta osallistui 2 300 kuluttajaa. Kaikista mukaan ilmoittautuneista organisaatioista Arkean tarjoama ja myymä luomupuuroannosmäärä oli suurin. Arkean asiakkaat söivät yhteensä 32 183 annosta luomupuuroa. Tämän kunniaksi Arkealle luovutettiin kunniakirja maailmanennätyksen julkistustilanteessa 7. syyskuuta Helsingin Kansallismuseossa.

– Kiitos kaikille asiakkaillemme! Hienoa, että pystyimme yhdessä vaikuttamaan tuoreeseen maailmanennätykseen näin mittavalla määrällä, hehkuttaa Arkean ruokapalvelun palvelujohtaja Sanna Malaska.

Luomuhiutaleet on yksi Arkean merkittävimmistä käytössä olevista luomutuotteista, sillä yhtiö on suuri arkiruoan tuottaja. Arkeassa on tehty vuosia töitä luomun käytön lisäämiseksi. Arkea on mukana Portaat luomuun –ohjelmassa. Sen tavoitteena on auttaa ja kannustaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä. Arkeassa käyttöön valikoituu sellaisia luomutuotteita, joita on saatavilla tarvittavan suuria määriä.

Luomupuuron ME -tempaus oli osa Syödään yhdessä -teemaa, joka on osa Suomi 100 -hanketta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Suomen ilmanlaatu erinomainen Europan mittakaavassa

Ilmanlaadun raja-arvojen ylityksiä ei jäänyt Suomen ilmanlaadun seurantaverkoston haaviin vuonna 2016. Kaikkiaan satakunta asemaa käsittävällä seurantaverkostolla hiukkaspitoisuudet (PM10, PM2.5) jäivät korkeimmillaankin noin puoleen asetetuista raja-arvoista.

Suomalainen tykkää maidosta

Maidosta pitää ainakin jonkin verran kolme neljästä suomalaisesta aikuisesta. Naiset ovat miehiä kriittisempiä maidon suhteen, miehistä hieman useampi vastaa pitävänsä maidosta. Parhaiten maito maistuu 18–29 -vuotiaille miehille. Heistä 89 prosenttia pitää maidosta erittäin tai melko paljon tai jonkin verran.

Mika Maaskola Turun SDP:n uusi puheenjohtaja

Mika Maaskola löi Mari-Elina Koivusalon äänin 34-32 ja tuli valituksi Turun SDP:n puheejohtajaksi.

Mittarikorjaaja, kaupunginvaltuutettu Mika Maaskola on Turun SDP:n uusi puheenjohtaja vuodet 2018–19. Hän voitti äänestyksessä kaupunginvaltuutettu Mari-Elina Koivusalon äänin 34–32. Istuva puheenjohtaja Toni Eklund ei ollut enää käytettävissä tehtävään hoidettuaan sitä kahdeksan vuotta.

Turun SDP: Maakunnille vain sote-palvelut

Turun SDP:n mielestä sote-uudistusta tulee jatkovalmistella siten, että uudistus koskee vain sosiaali- ja terveyspalveluja ja että palvelujen valinnanvapausmallista tehdään hallitumpi. Suunnitelmat siirtää kaupunkien elinvoiman kannalta keskeisiä palveluja maakuntien vastuulle on Turun SDP:n mielestä peruttava.

Kaupunki
Kaupunki

Pimeisiin pyöriin jaetaan valoja Turussa

Turun polkupyöräilijät ry ja kuntapäättäjät jakavat pyöränvaloja valottomiin pyöriin Valaistu!-tempauksessa tänään torstaina 17–19 Turun Tuomiokirkkotorilla. Yhdistys juhlistaa alkanutta pyöräilytalvea liikenneturvallisuusaiheella ja kiinnittää pyöränvaloja ohi ajaviin valottomiin pyöriin. Tapahtumaan on kutsuttu Turpon kuntavaaliteesit allekirjoittaneita kuntapäättäjiä ja muita luottamushenkilöitä. Paikalla myös Turun kaupungin edustaja.
Urheilu

Hannu Kuru Turun Palloseuraan, TPS solmi useita jatkosopimuksia

Hannu Kuru pelaa loppukauden TPS-paidassa.

Viime kaudet Tutossa pelannut TPS-kasvatti Hannu Kuru siirtyy loppukaudeksi Turun Palloseuraan. 24-vuotiaan hyökkääjän sopimus TPS:n kanssa kattaa myös ensi kauden. TPS on solminut jatkosopimukset Elias Karvosen , Teemu Väyrysen , Jani Forsströmin ja Lucas Ekeståhl-Jonssonin kanssa.

Jälkipeli: Hirvensalossa toivotaan aikaista talvea

Tämä olisi unelma. Hirvensalon hiihtokeskuksessa toivotaan lumista talvea. Talousmurheista huolimatta tämä kausi on turvattu, mutta tulevaisuus askarruttaa Turun Slalomseuran jäseniä.

Eipä käy kateeksi. Turun Slalomseuran puheenjohtaja Jari Lehtisen puhelin soi lähes taukomatta. Hirvensalon hiihtokeskuksen toiminnasta vastaavan urheiluseuran puuhaihmiset ovat saaneet kääriä hihansa. On pakko painaa pitkää päivää, jotta hiihtokeskuksen rinteet voitaisiin avata myös tänä talvena.

Vuoden 2020 Kalevan kisat järjestetään Turussa kolmen seuran yhteistyönä

Kalevan kisat oteltiin Turussa viimeksi vuonna 2011. Kuvassa Salon Vilppaan korkeushyppääjä Miia Kurppa.

Turun Urheiluliitto, Turun Toverit, Turun Weikot Yleisurheilu ja Paavo Nurmi Gamesia järjestävä PN Turku Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen vuoden 2020 Kalevan kisojen järjestämisestä Turussa 13. – 16.8.2020. Samalla Paavo Nurmi Festival -tapahtumia vuodesta 2013 asti toteuttaneen seurayhtymän yhteistyö tiivistyy entisestään.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!