Vepsässä odotetaan kasvavia asiakasvirtoja

M/S Lily kuljettaa väkeä Vepsään päivittäin. M/S Lily kuljettaa väkeä Vepsään päivittäin. Kuva: Juha Paju

Airistolla sijaitsevan ulkoilusaari Vepsän kesäsesonki on alkamaisillaan. Viehättävänä matkailu- ja retkeilykohteena tunnetussa saaressa tehdään valmisteluja kiihtyvään tahtiin, sillä kesäkuun avajaiset ovat jo oven takana.

Viime vuonna uusittu Vepsän ravintola odottaa asiakkaitaan kuumeisesti. Keittiötiloja uusittiin jo viime kesänä ja se tuo mukanaan uudenlaisia palveluita.

Keittiökapasiteetti on nyt enemmän kuin kymmenen kertaa isompi, asiakaspaikkamäärä ei tosin juurikaan noussut. Meillä on nyt käytössä buffet-tarjoiluvaunut, eli saamme viikonloppuisin katettua esimerkiksi saaristolaisbuffetin. Pääsemme samalla á la carte-tyyppiseen toimintamalliin kiinni eli emme ole enää pelkän grillityyppisen ruoan varassa vaan nyt pystymme tekemään kunnon ruokaakin, kertoo West Coast Seaservicen Teemu Knuutila.

– Vanhat tilamme olivat niin pienet, että niissä ei kerta kaikkiaan pystynyt pyörittämään ravintolaa, vaan se oli enemmänkin kioski. Kasvanut keittiökapasiteetti on mahdollistanut ruokalistan muokkaamisen ja uudistamisen, sanoo Knuutila.

– Ruokalista meni kokonaan vaihtoon ja nyt voimme tosiaan puhua jo jonkinlaisesta á la carte tyyppisestä ravintolasta. Emme silti luovu pitsojen kaltaisista vaihtoehdoista. Emme ole vielä tehneet päätöstä siitä, että pidämmekö á la carten mahdollisuutta iltaisin auki, mutta se päätetään ennen aukeamista.

Kävijämääräodotuksien suhteen Knuutila on arvioissaan varovainen. Hän kuitenkin uskoo, että uudistetulla kahvila-ravintolalla tulee olemaan positiivinen vaikutus myös kävijämääriin.

– Kävijämäärät riippuvat paljon säästä. Esimerkiksi lämmin kesä voi korjata kylmän kevään vahingon. Toki kahvila-ravintolamme kapasiteetti on nyt paljon parempi kuin ennen, mikä saattaa omalta osaltaan siihen vaikuttaa.

Vepsän kesän 2017 tavoitteet ovat Knuutilalle selvät. Ilmoista riippuen kesästä on odotettavissa hyvä ja tuloksen nousukin on täysin mahdollista uudistetun kahvila-ravintolan kautta.

– Sanotaan nyt näin, että alkoholin myyntihän laskee koko ajan, se on laskenut jo vuosia. Mutta jos ruokapuolella pystymme korjaamaan sitä, niin olen tyytyväinen.

– Jos saamme tuloksemme nousemaan, niin odotukseni olisi kesästä riippuen noin 20 prosentin kasvu. Kesä 2014 oli meille varsin hyvä kesä, eli jos pysymme sen numeroissa, niin olen mielissäni, kertoo Knuutila.

Jere Sanaksenaho

M/S Lily kuljettaa Vepsään päivittäin. M/S Lily kuljettaa Vepsään päivittäin. Kuva: Juha Paju

Väittelijä löysi potentiaalisen PET-merkkiaineen sydämen vajaatoiminnan seurantaan

Max Kiugel.

Sydämen vajaatoiminta on palautumaton toimintahäiriö, joka johtaa elimistön metabolisten tarpeiden suhteen riittämättömään verenkiertoon. Sydämen vajaatoiminta kehittyy lähes 25 prosentille sydäninfarktista selvinneistä potilaista. Turun yliopistossa väittelevä Max Kiugel tutki molekulaarisia kohteita ja niihin soveltuvia merkkiaineita sydämen vajaatoiminnan PET-kuvantamista varten.

Toukokuussa tarvitaan paljon verenluovuttajia

Toukokuu on verenluovutusten kannalta usein vuoden haastavin kuukausi. Lämpenevät säät ja loppukevään kiireet saattavat viedä huomion, eivätkä toukokuulle osuvat monet arkipyhät auta asiaa. Sairaaloissa toiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan pitkälle kesään, joten potilaat tarvitsevat toukokuussakin 800 verenluovuttajan avun joka arkipäivä.

Juha Pesola VMP Groupin toimitusjohtajaksi

Juha Pesola.

Henkilöstöpalveluyritys VMP Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 17. toukokuuta alkaen on nimitetty Juha Pesola , joka on vuodesta 2015 työskennellyt konserniin kuuluvan VMP Varamiespalvelun toimitusjohtajana. Konsernin aikaisempi toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen siirtyy VMP Groupin hallituksen jäseneksi.

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä, kertoo S-ryhmän tekemä tuore asiakastutkimus. Huolta ja syyllisyyttä lastensa syömisistä kantaa neljännes lähes 2 000 vastaajasta. Joka kymmenes kokee olevansa huono vanhempi lastensa ruokatottumusten takia. Kolmannes vanhemmista näkee huomattavasti vaivaa lastensa fiksun syömisen varmistamiseksi.

Liikenneonnettomuuksissa lähes 60 uhria alkuvuonna

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) ennakkoraportti kuluvan vuoden tammi–huhtikuun kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista on valmistunut. Ajanjaksolla sattui 50 kuolonkolaria, joissa menehtyi 57 henkilöä.

Urheilu

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Menoviikko: Paroni ja muut urheilijasuuruudet

Jarno Saarinen on yksi Turkuun haudatuista urheilijasuuruuksista.

Tiistaina 22. toukokuuta tutustutaan kuolleisiin turkulaisiin urheilusuuruuksiin hautausmaan kävelykierroksella. Lähtö pari tuntia kestävälle kävelykierrokselle tapahtuu vanhan hautausmaan portilta Uudenmaantien varrelta kello 17. Matkaa kävelykierrokselle kertyy noin kolme kilometriä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.