Vepsässä odotetaan kasvavia asiakasvirtoja

M/S Lily kuljettaa väkeä Vepsään päivittäin. M/S Lily kuljettaa väkeä Vepsään päivittäin. Kuva: Juha Paju

Airistolla sijaitsevan ulkoilusaari Vepsän kesäsesonki on alkamaisillaan. Viehättävänä matkailu- ja retkeilykohteena tunnetussa saaressa tehdään valmisteluja kiihtyvään tahtiin, sillä kesäkuun avajaiset ovat jo oven takana.

Viime vuonna uusittu Vepsän ravintola odottaa asiakkaitaan kuumeisesti. Keittiötiloja uusittiin jo viime kesänä ja se tuo mukanaan uudenlaisia palveluita.

Keittiökapasiteetti on nyt enemmän kuin kymmenen kertaa isompi, asiakaspaikkamäärä ei tosin juurikaan noussut. Meillä on nyt käytössä buffet-tarjoiluvaunut, eli saamme viikonloppuisin katettua esimerkiksi saaristolaisbuffetin. Pääsemme samalla á la carte-tyyppiseen toimintamalliin kiinni eli emme ole enää pelkän grillityyppisen ruoan varassa vaan nyt pystymme tekemään kunnon ruokaakin, kertoo West Coast Seaservicen Teemu Knuutila.

– Vanhat tilamme olivat niin pienet, että niissä ei kerta kaikkiaan pystynyt pyörittämään ravintolaa, vaan se oli enemmänkin kioski. Kasvanut keittiökapasiteetti on mahdollistanut ruokalistan muokkaamisen ja uudistamisen, sanoo Knuutila.

– Ruokalista meni kokonaan vaihtoon ja nyt voimme tosiaan puhua jo jonkinlaisesta á la carte tyyppisestä ravintolasta. Emme silti luovu pitsojen kaltaisista vaihtoehdoista. Emme ole vielä tehneet päätöstä siitä, että pidämmekö á la carten mahdollisuutta iltaisin auki, mutta se päätetään ennen aukeamista.

Kävijämääräodotuksien suhteen Knuutila on arvioissaan varovainen. Hän kuitenkin uskoo, että uudistetulla kahvila-ravintolalla tulee olemaan positiivinen vaikutus myös kävijämääriin.

– Kävijämäärät riippuvat paljon säästä. Esimerkiksi lämmin kesä voi korjata kylmän kevään vahingon. Toki kahvila-ravintolamme kapasiteetti on nyt paljon parempi kuin ennen, mikä saattaa omalta osaltaan siihen vaikuttaa.

Vepsän kesän 2017 tavoitteet ovat Knuutilalle selvät. Ilmoista riippuen kesästä on odotettavissa hyvä ja tuloksen nousukin on täysin mahdollista uudistetun kahvila-ravintolan kautta.

– Sanotaan nyt näin, että alkoholin myyntihän laskee koko ajan, se on laskenut jo vuosia. Mutta jos ruokapuolella pystymme korjaamaan sitä, niin olen tyytyväinen.

– Jos saamme tuloksemme nousemaan, niin odotukseni olisi kesästä riippuen noin 20 prosentin kasvu. Kesä 2014 oli meille varsin hyvä kesä, eli jos pysymme sen numeroissa, niin olen mielissäni, kertoo Knuutila.

Jere Sanaksenaho

M/S Lily kuljettaa Vepsään päivittäin. M/S Lily kuljettaa Vepsään päivittäin. Kuva: Juha Paju

Finnlines liikennöi Turusta pidennetyillä laivoilla

Lauantaina 27. tammikuuta saapuvan MS Finnwave-aluksen myötä Turun sataman linjaliikenteessä siirrytään Finnlinesin osalta pidennettyihin laivoihin. Linjalla Finnwave-aluksen parina Turun linjalla liikennöivä MS Finntide on liikennöinyt pidennettynä jo viime vuoden lopulta lähtien. MS Finntide kävi ensimmäistä kertaa pidennyksen jälkeen Länsisatamassa joulukuun alkupuolella. Samassa yhteydessä Finnlinesin Turun liikenne siirtyi Pansiosta Länsisatamaan.

Ströömi virtaa vielä kerran Kakskerran kirkossa

Vuonna 2016 ensimmäistä kertaa järjestetty Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä kulttuuritapahtuma Mörk Ö poiki vierailuesityksen turkulaisille. Kustavilaisen Pieniä kiviä-ryhmän Ströömi virtaa -runo- ja musiikkiesitys kuullaan Kakskerran kirkossa sunnuntaina 28. tammikuuta kello 15.

Lääkärit kaipaavat lisää keinoja tupakoinnin lopettamisen tukeen

Jo alle viisikymppisillä suomalaistupakoijilla nähdään varoitusmerkkejä vakavista sydän- ja verisuonitapahtumista. Lääkärin antama lopettamistuki on kustannusvaikuttava keino ehkäistä vakavien terveysriskien realisoitumista, mutta suomalaiset lääkärit kokevat, että aikapula ja puutteelliset hoitoketjut estävät heitä tarjoamasta riittävää tukea.

Mielipide: Ulkopolitiikka ratkaisee

Kansanedustajina meillä kaikilla on ollut mahdollisuus tehdä yhteistyötä kokeneen ja asiantuntevan presidenttiehdokas Matti Vanhasen kanssa vuosien ajan.

Mistä toi on? -sarjakuvanäyttely Turun Sarjakuvakaupalla

Turun Sarjakuvakaupan ja Turun Sarjakuvakerhon helmikuun ensimmäisenä näyttelynä nähdään sarjakuvatekijöiden Lappi & Lappi Mistä toi on? -strippioriginaaleja sekä otteita Mistä toi on? -sarjakuvanovelleista. Mistä toi on? on turkulaisen avioparin Katariina Lapin ja Ilkka Lapin käsikirjoittama ja piirtämä sarjakuva. Sarjakuvan käsikirjoittaminen hoituu yhteistyössä, mutta se lahjakkaampi (eli vaimo) piirtää.

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Kaupunki
Kulttuuri

Haku Konstrundan-tapahtumaan alkaa

Kuukauden ajan lähes 300 taiteilijaa, taidekäsityöläistä ja muotoilijaa hakee osallistujaksi Konstrundan-tapahtumaan. Hakuaika alkaa sunnuntaina 21. tammikuuta ja päättyy 22. helmikuuta. Eri aloja edustava nelihenkinen jury arvioi hakemukset. Jury kiinnittää huomiota visuaaliseen materiaaliin, ansioluetteloon, koulutukseen, jäsenyyteen killoissa ja yhdistyksissä sekä osallistujan kykyyn uusiutua mikäli on osallistunut Konstrundaniin aikaisemmin.
Urheilu

Tomas Hradecky pitkälle sairaslomalle

 Tomas Hradecky.

Alkuviikosta FC TPS:n kanssa kauden 2018 kattavan sopimuksen tehnyt Tomas Hradecky loukkasi torstaina ikävällä tavalla joukkueharjoituksissa jalkansa.

Suomen Voimalajiliiton vahvin mies ja vahvin nainen SM-kilpailut Turussa elokuussa

Suomen Voimalajiliitto ja Turun Messukeskus Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuosien 2018 ja 2019 Hevay Events SM-kilpailujen (SVLL vahvin mies/nainen SM) järjestämisestä Turun Messukeskuksessa. Tämän vuoden kilpailu on lauantaina 18. elokuuta. Sen oheisohjelma julkaistaan helmikuun aikana.

Inter sopimukseen Ivan Sesarin ja Joona Järvistön kanssa

Ivan Sesar ja Joona Järvistö.

Perjantaina alkavaan Suomen Cupiin valmistautuva Inter on solminut sopimukset kahden pelaajan kanssa. Viimeksi Romanian pääsarjan Juventus Bukarestissa pelannut bosnialainen Ivan Sesar on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen ja Kaarinan Pojista siirtyvä Joona Järvistö yksivuotisen sopimuksen Interin kanssa.

Ria Öling suuntaa Tanskaan

Ria Öling.

TPS:n naisten jalkapallon edustus joutuu tulemaan ensi kaudella toimeen ilman Ria Ölingiä . 23-vuotiaan Ölingin ura jatkuu ensi kaudella Tanskassa Bröndby IF:n riveissä.

Täysosuma
Ei ole kesäeinehiä!
Ei ole kesäeinehiä!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.