Vepsässä odotetaan kasvavia asiakasvirtoja

M/S Lily kuljettaa väkeä Vepsään päivittäin. M/S Lily kuljettaa väkeä Vepsään päivittäin. Kuva: Juha Paju

Airistolla sijaitsevan ulkoilusaari Vepsän kesäsesonki on alkamaisillaan. Viehättävänä matkailu- ja retkeilykohteena tunnetussa saaressa tehdään valmisteluja kiihtyvään tahtiin, sillä kesäkuun avajaiset ovat jo oven takana.

Viime vuonna uusittu Vepsän ravintola odottaa asiakkaitaan kuumeisesti. Keittiötiloja uusittiin jo viime kesänä ja se tuo mukanaan uudenlaisia palveluita.

Keittiökapasiteetti on nyt enemmän kuin kymmenen kertaa isompi, asiakaspaikkamäärä ei tosin juurikaan noussut. Meillä on nyt käytössä buffet-tarjoiluvaunut, eli saamme viikonloppuisin katettua esimerkiksi saaristolaisbuffetin. Pääsemme samalla á la carte-tyyppiseen toimintamalliin kiinni eli emme ole enää pelkän grillityyppisen ruoan varassa vaan nyt pystymme tekemään kunnon ruokaakin, kertoo West Coast Seaservicen Teemu Knuutila.

– Vanhat tilamme olivat niin pienet, että niissä ei kerta kaikkiaan pystynyt pyörittämään ravintolaa, vaan se oli enemmänkin kioski. Kasvanut keittiökapasiteetti on mahdollistanut ruokalistan muokkaamisen ja uudistamisen, sanoo Knuutila.

– Ruokalista meni kokonaan vaihtoon ja nyt voimme tosiaan puhua jo jonkinlaisesta á la carte tyyppisestä ravintolasta. Emme silti luovu pitsojen kaltaisista vaihtoehdoista. Emme ole vielä tehneet päätöstä siitä, että pidämmekö á la carten mahdollisuutta iltaisin auki, mutta se päätetään ennen aukeamista.

Kävijämääräodotuksien suhteen Knuutila on arvioissaan varovainen. Hän kuitenkin uskoo, että uudistetulla kahvila-ravintolalla tulee olemaan positiivinen vaikutus myös kävijämääriin.

– Kävijämäärät riippuvat paljon säästä. Esimerkiksi lämmin kesä voi korjata kylmän kevään vahingon. Toki kahvila-ravintolamme kapasiteetti on nyt paljon parempi kuin ennen, mikä saattaa omalta osaltaan siihen vaikuttaa.

Vepsän kesän 2017 tavoitteet ovat Knuutilalle selvät. Ilmoista riippuen kesästä on odotettavissa hyvä ja tuloksen nousukin on täysin mahdollista uudistetun kahvila-ravintolan kautta.

– Sanotaan nyt näin, että alkoholin myyntihän laskee koko ajan, se on laskenut jo vuosia. Mutta jos ruokapuolella pystymme korjaamaan sitä, niin olen tyytyväinen.

– Jos saamme tuloksemme nousemaan, niin odotukseni olisi kesästä riippuen noin 20 prosentin kasvu. Kesä 2014 oli meille varsin hyvä kesä, eli jos pysymme sen numeroissa, niin olen mielissäni, kertoo Knuutila.

Jere Sanaksenaho

M/S Lily kuljettaa Vepsään päivittäin. M/S Lily kuljettaa Vepsään päivittäin. Kuva: Juha Paju

Villasukkien suosio kiistaton

Käsin värjätyt langat ovat tällä hetkellä alati kasvavan käsityöharrastajajoukon suuressa suosiossa. Perinteinen kestosuosikki villasukka on noussut miltei muoti-ilmiöksi. Sukkataituri Niina Laitisen neulesuunnittelua seuraa sosiaalisessa mediassa yli 15 000 harrastajan aktiivinen yhteisö.

Loton potti nousee uuteen ennätykseen

Loton arvonnassa ei löytynyt kierroksella 46/2017 täysosumia, joten ensi viikolla täysosumille on jaossa 14,3 miljoonaa euroa. Potti on kaikkien aikojen suurin.

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!