Kuinka käy leideiltä reivaaminen?

Maarit Suomen mukaan naiset uskaltavat paremmin näyttää purjehduskykynsä kun miehet jäävät rannalle. Maarit Suomen mukaan naiset uskaltavat paremmin näyttää purjehduskykynsä kun miehet jäävät rannalle. Kuva: Henriikka Fingerborg

Naispurjehtijat kouluttautuvat hyvällä porukkahengellä

Miten teillä voi olla aina noin hauskaa? Kyseli eräs mies laiturilla, kun kikatus ja iloinen puheensorina oli jatkunut jo kolmatta päivää. Miespuolisia neuvojia, ihmettelijöitä ja auttajia satamissa riittäisi, kun satamaan lipuu veneellinen naisia. Mutta nämä naiset eivät juurikaan apuja tarvitse, sillä kaikki hoituu omin kätösin. Naisten oma pursiseura on perustettu, jotta naiset löytäisivät purjehduksen ilon.

Naispurjehtijat – Sailing Ladies Finland on Suomen nopeimmin kasvava pursiseura. Tarkoituksena on herättää, ylläpitää sekä tukea naisten veneily- sekä purjehdusharrastusta. Naispurjehtijat vaalivat hyviä merimiestapoja ja edistävät niiden leviämistä. Toiminnalla kehitetään merimies- ja veneilytaitoja, tuetaan saariston ja muiden vesistöjen luonnon ja kulttuurin säilymistä ja vahvistetaan jäsenistön yhteishenkeä.

Turun alueen kouluttaja Maarit Suomi kertoo, että naispurjehtijat toimivat valtakunnallisesti ja tarjoavat jäsenille koulutuksia, jäsenpurjehdusta, tapahtumia sekä verkostoitumista.

– Jäsenistömme ikähaarukka on 19–76 vuotta. Toiminta on vilkasta ja kattavaa, pyrimme toteuttamaan naisille suunnattua navigointi-, veneily- ja purjehduskoulutusta sekä kaikenlaisia erikoiskursseja sähköisistä navigointivälineistä VHF- ja tutkanavigointiin. Näiden lisäksi ympärivuotinen toimintamme pitää sisällään retkiä, yhteispurjehduksia, jäsentapaamisia, seminaareja, ulkomaanreissuja, kilpailumatkoja vaikka mitä muuta kivaa, Suomi luettelee.

Naispurjehtijat järjestävät venetapaamisia kesäisin eri satamissa ja kouluttautuvat porukalla. Tällä viikolla naispurjehtijoita lähti monta veneellistä Kroatiaan ja syksyllä odottaa reissu Montenegroon.

Naispurjehtijoista löytyy taitotasoa moneen veneeseen. Monet ovat kilpailleet, jotkut purjehtivat miehensä kanssa. Joillekin on jäänyt vene miehen poismenon jälkeen, tai yksinkertaisesti haluaa oppia purjehtimaan itse. Suomi miettii, että naisten peruspurjehdustaidot ovat purjehtivien perheiden turvallisuuden kannalta tärkeä asia. Usein perheessä kipparina toimii mies ja nainen vetäytyy taka-alalle, vaikka olisi kokeneempikin purjehtija.

– Pursiseurassa keskeistä on mahdollisuus oppia purjehtimaan ja ottamaan vastuuta purjeveneessä. Monihan meistä on purjehtinut jo vuosia, mutta kaipaa vielä rohkaisua toimiakseen kipparina. Joku toinen taas tulee mukaan voidakseen olla hyödyksi gastina. Naisporukassa uskallamme näyttää todelliset kykymme, eikä kokkausvuorokaan lankea aina vain sille yhdelle. Ja sitäpaitsi meillä on ihan älyttömän hauskaa!

Henriikka Fingerborg

Aurajoesta löydetty kadonneelle Salervolle kuulunut kenkä

Poliisi jatkoi Juuso-Petteri Salervon etsintää Aurajoella lauantaina. Käytössä on ollut kaksi ruumiskoiraa sekä kauko-ohjattava ilma-alus. Poliisilla on videotallenteeseen perustuva varma havainto Salervosta katoamisiltana kello 4.21 Pakkarinkadulta kävelemässä Aurajoen suuntaan. Aurajoesta on löydetty Salervolle kuulunut kenkä.

Suomalainen haluaa tutun kahvipakkauksen

Suomalainen etsii kaupasta tuttua kahvimerkkiä ja vaihtaa kauppaa, ellei sitä löydy.

Suomalaiset ostavat mielellään tuttua kahvia. Maku on yksi tärkeimmistä kahvinoston kriteereistä, eivätkä suomalaiset tunnu haluavan ottaa riskiä ostamalla tuntematonta kahvipakkausta. Valtaosa haluaa maistaa uutta tuotetta ennen sen ostamista. Tiedot ilmenevät KantarTNS:n Nestlélle tekemästä selvityksestä, johon vastasi 505 suomalaista.

Ala-Nissilä: Tulomaltin pidettävä myös hyvätuloisilla johtajilla

Kansanedustaja ja keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä arvioi, että työmarkkinoilla on päästy sopimisessa liikkeelle. Hän muistuttaa, että tulomaltin täytyy pitää myös hyvätuloisimmalla johtajilla, jotta päästäisiin Suomen mallin mukaiseen ratkaisuun.

Menoviikko: Sauli Niinistö luennoi Turussa

Sauli Niinistön jälkeen Presidentinvaalit-luentoja on jäljellä vielä kaksi.

Kaikille avoimet eduskuntatutkimuksen keskuksen Presidentinvaalit-luentosarja jatkuu Turun yliopistolla tiistaina 22. marraskuuta kello 12.15. Tuolloin luentovuorossa presidentinvaaliehdokkaista on tasavallan presidentti Sauli Niinistö .

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Ympäristöosastolla avoimet ovet Paraisilla ja Korppoossa

Rakennusvalvonta-, kaavoitus-, ympäristönsuojelu- ja mittausyksikkö järjestävät avoimet ovet Paraisten kaupungintalon ala-aulassa Rantatiellä ja Saaristokonttorissa Korppoossa Kauppamiehentiellä torstaina 30. marraskuuta kello 14–17.

Kaupunki
Urheilu

Aatsinki ja Härkönen U18-leirille

Alle 18-vuotiaiden, eli vuonna 2000 syntyneiden, tyttöjen maajoukkue leireilee marras-joulukuun taitteessa. Leirille on TPS:sta valittu Amalia Härkönen ja Amanda Aatsinki . Aatsinki korvaa leiriryhmässä TPS:n Kiira Lehtosen .

Berger lainalle Sportiin

Martin Berger.

Puolustaja Martin Berger siirtyy kolmen ottelun lainalle Vaasan Sportiin.

Puukkokatsomo: Isoja kysymyksiä

Sami Haltia (oik.).

TPS:n naisten jalkapallojoukkuetta luotsaa tulevalla kaudella Porista Turkuun saapuva Tomi Ruuhikorpi . 32-vuotias Ruuhikorpi solmi TPS:n kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Täysosuma
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Mistäköhän tänään katsois Avaraa luontoa?
Hjälp!
Hjälp!