Mielipide: Näen huumekauppaa joka päivä kaikkialla

Olenko nähnyt huumekauppaa Turun kaduilla? Kysymyksen voisi muotoilla ainakin minun kohdallani: Kuinka usein näet huumekauppaa Turun kaduilla? Näen sitä päivittäin ja aivan kaikkialla Turun seudulla.

Itselläni on ikävä kyllä ollut joskus kauan sitten ongelmia huumeiden kanssa, mutta nykyään ne ovat onnekseni vain erittäin huonoja muistoja. Yleisesti ihmisillä on luulo, että huumekauppaa käydään hämyisillä kujilla ja nurkkien takana. On se osittain niinkin, mutta väittäisin että noin 75–85 prosenttia kaupoista tapahtuu yleisillä paikoilla eli siellä, missä on kaikkein eniten porukkaa liikkeellä.

Kokemuksieni perusteella osaan sanoa, että kun tietää mitä etsii (tässä tapauksessa avointa huumekauppaa), niin ne merkit osaa tunnistaa jo hyvinkin kaukaa. Pystyn erottamaan eri aineiden käyttäjiä vaikkapa pelkän pukeutumisen tai ihan vain käytöksen ja ulkonäön perusteella. Jonkun aineen käyttäjä pitää selässään reppua ja toisen aineen käyttäjä pitää päässään myssyä tai hänen housunsa ovat hieman leveämpää mallia kuin naapurin Sepolla.

Vaikka tämä on aikamoista yleistämistä, niin minä kyllä erotan käyttäjän ja niin sanotun "normaalin" ihmisen jo lyhyen keskustelun perusteella, mutta luultavasti ja ainoastaan omien kokemuksieni seurauksena. Tai eipä siihen vaadita edes keskustelua. Pelkkä vilkaisu silmiin ja yleiseen olemukseen kertoo minulle jo kovin paljon.

Vastauksena alkuperäiseen kysymykseen. Näen sitä päivittäin ja lähes kaikkialla missä satun liikkumaan. Poliisin resurssit eivät todellakaan riitä siihen, että jokaisessa kadunkulmassa olisi esimerkiksi siviiliasuinen poliisi valvomassa katuja. Kyllä poliisin pitää keskittyä niihin isoihin tekijöihin, joihin kuuluvat maahantuojat, valmistajat sekä tukkukauppiaat.

Olen itse varsin onnellisessa asemassa sen suhteen, että selätin heroiiniriippuvuuden noin 17 vuotta sitten vanhempieni vahvalla tuella alun järkytyksen jälkeen. Nykypäivänä kun mietin niitä samoissa piireissä liikkuneita "kavereita", huomaan sellaisen surullisen tosiasian, että yhdeksän kymmenestä on kuollut joko yliannostukseen tai tehnyt itsemurhan.

Narkomaani ei haluaisi olla narkomaani, mutta kun ne pelottavat ja ahdistavat vieroitusoireet iskevät päälle, niin helpoin ratkaisu on ottaa vielä se "yksi" annos. Tuo yhden ja viimeisen annoksen oravanpyörä sitten jatkaa pyörimistään hamaan loppuun saakka varsinkin sellaisilla käyttäjillä, joilla ei ole perheen ja muiden läheisten tukea lopettamiseen. Surullista, mutta niin kovin todellista!

Maick

Ulkovalaistuksen saneeraustyö haittaa liikennettä Vaasantiellä

Ulkovalaistuksen saneerausurakka saattaa kaventaa ajokaistaa ja kaventaa kevyenliikenteenväylää Iso-Heikkilän liikenneympyrästä Vaasantielle ja jatkuu Ruissalontietä aina Pansiontielle asti sekä osin Akselintietä. Työskentely tapahtuu pääasiassa kevyenliikenteenväylillä.

Alkoholia enintään 5,5 prosenttia sisältävien juomien verkkokauppa aiotaan sallia

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä on selvittänyt eduskunnan tahdon mukaisesti alkoholijuomien rajat ylittävän etämyynnin eli erityisesti verkkokaupan säännösten selkiyttämistä. Työryhmä ehdottaa yksimielisessä esityksessään uuteen alkoholilakiin säännöksiä alkoholijuomien etämyynnin rajoittamisesta ja etämyyntiin liittyvien keskeisten käsitteiden määritelmistä. Samalla selvitettiin alkoholijuomien etämyynnin valvontaa sekä keinoja, joilla rajat ylittävän alkoholikaupan valmisteverot saataisiin nykyistä paremmin maksettua Suomeen.

Suomalainen saa liian vähän kuitua ruokavaliostaan

Tutkimusten mukaan lähes puolet suomalaisista kärsii ajoittain ikävistä vatsaoireista kuten ummetuksesta, ripulista, turvotuksesta ja vatsakivuista. Taustalla saattaa olla toiminnallisiin vatsavaivoihin luettava ärtyvän suolen oireyhtymä, mutta usein vaivaan löytyy syy ruokavaliosta ja elämäntavoista. Istumatyötä tekevillä liikkumattomuus ja epäsäännöllinen ruokailu altistavat vatsaoireille.

Työttömyysaste laskee edelleen Turussa nopeasti

Työttömyyden nopea laskutrendi jatkuu Turussa ja Turun seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni Turussa edellisvuoden maaliskuusta viisitoista prosenttia.

Auralaiskuski suistui Turuntieltä ojaan

Auralainen 1940-luvulla syntynyt mies kuljetti e perjantaina noin kello 13 henkilöautoa Turuntietä pitkin kohti Auraa, kun hän tuntemattomasta syystä menetti henkilöauton hallinnan ja suistui vastaantulevien kaistan yli ojaan.

Viron ykköskuorot Turun tuomiokirkossa perjantaina

Viron satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun tuomiokirkossa voi kuulla kuorokonsertin perjantaina klo 17. Tuomiokirkossa konsertoi perjantaina 27. huhtikuuta kello 17 peräti 170 laulajaa seitsemästä virolaisesta huippukuorosta.

Sairaanhoitajan muistot avaavat näkökulman jääkäriliikkeeseen, Lotta Svärd -järjestöön ja suomalaiseen SS-pataljoonaan

Elina Virtanen.

Turun yliopistossa väittelevä Elina Virtanen tarkastelee tutkimuksessaan jääkärien sairaanhoitajana toimineen Ruth Munckin (1886–1976) muistoja ja tulkintoja elämänsä kulusta. Henkilöhistoriallisten muistojen kautta Virtanen käsittelee yksilön historiallisen muistin rakentumista ja Suomen historiakulttuurisia muutoksia 1920-luvulta 1970-luvulle.

Urheilu

Ura haluaa houkutella nuoria lupauksia Kaarinaan

Kaarinan Ura nousi ensi kaudeksi Korisliigaan voittamalla 1. divisioona A:n. Ensi kaudella joukkue on haastaja, mutta päävalmentaja Kristian Palotie sanoo, ettei Kaarinassa lähdetä Korisliigaan rämpimään.

Kun Kristian Palotie keväällä 2017 allekirjoitti Ura Basketin kanssa päävalmentajasopimuksen puhuttiin Korisliigaan noususta maltillisella aikataululla. Nousu oli tavoitteena muutaman vuoden päästä. Kävi kuitenkin niin, että Kaarinassa juhlittiin nousua jo tänä keväänä. kun miesten 1. divisioona A:n loppuotteluissa HBA Märsky kaatui otteluvoitoin 3–1.

Jälkipeli: FBC Loiston kuusinkertaiset Suomen mestarit

Näillä FBC Loiston tytöillä on taskussaan jo kuusi salibandyn Suomen mestaruutta. Nea Keihäs (vas.), Ulla Valtola ja Iida Mettälä aloittivat salibandyn harrastamisen jo alakouluikäisinä. Kolmikon urheilulliset tavoitteet ovat korkealla aina maajoukkue-edustusta myöten.

Kuusi Suomen mestaruutta, hei! Lätkävalmentaja Hannu Jortikan meriittilista on komea, ja niin on myös FBC Loiston kolmen salibandyä pelaavan tytön saavutukset. Oletettavasti Nea Keihään , Ulla Valtolan ja Iida Mettälän mestaruuslista vielä pitenee.

Täysosuma
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
Jos ei oo varaa kauppakassiin, niin edes ostoskärryyn.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.
En tiedä mikä se oli, mutta Mordorin suuntaan se paineli.