Mielipide: Nimitaulut eivät katoa porraskäytävistä

Kuva: Jori Liimatainen

Porraskäytävien nimitaulut joutuivat mediamylläkän pyörteisiin 15. helmikuuta. Tuolloin pohdittiin Savon Sanomien jutussa onko rappukäytävän nimitaulu henkilörekisteri ja vaikuttaako niiden tulevaisuuteen EU:n tietosuoja-asetuksen voimaantulo. Pohdinnasta seurasi kovin suoraviivaisia ja erheellisiäkin tulkintoja, joten on syytä rauhoittaa tilannetta tuomalla esiin selkeästi se, että nimitaulut eivät katoa kerrostalojen porraskäytävistä.

Osassa kaupunkeja ja kuntia porraskäytävien nimitaulut perustuvat kuntien rakennusjärjestykseen ja siten niiden pitämiseen on kerrostaloilla viranomaisen asettama velvoite. Esimerkiksi Turku ei tällaista rakennusjärjestyksessä velvoita, mutta toisaalta pelastusviranomainen suosittelee taulujen käyttöä ensihoidon perustyökaluna.

EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan 25. toukokuuta ja se koskee myös taloyhtiöitä sekä isännöintiä. Ylilyönteihin ei ole syytä ja on tarpeen pitää maltti mielessä tietosuoja-asetuksen tulkintaan liittyen.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio totesi osuvasti (Yle 15.2.), että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, minkälaiseksi kansallinen lainsäädäntö tulee muodostumaan tietosuoja-asetuksen myötä. Tämä on totta ja taloyhtiöiden sekä isännöinnin kannalta on haasteellista varautua säädösuudistuksiin, joista tieto on riittämätöntä tai kovin tulkinnanvaraista. Taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden tueksi ollaan laatimassa suosituksia Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton yhteistyönä.

Kristel Pynnönen, apulaispäälakimies, Kiinteistöliitto, Juuso Kallio, toiminnanjohtaja, Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi

Toukokuussa tarvitaan paljon verenluovuttajia

Toukokuu on verenluovutusten kannalta usein vuoden haastavin kuukausi. Lämpenevät säät ja loppukevään kiireet saattavat viedä huomion, eivätkä toukokuulle osuvat monet arkipyhät auta asiaa. Sairaaloissa toiminta jatkuu kuitenkin normaaliin tapaan pitkälle kesään, joten potilaat tarvitsevat toukokuussakin 800 verenluovuttajan avun joka arkipäivä.

Juha Pesola VMP Groupin toimitusjohtajaksi

Juha Pesola.

Henkilöstöpalveluyritys VMP Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi 17. toukokuuta alkaen on nimitetty Juha Pesola , joka on vuodesta 2015 työskennellyt konserniin kuuluvan VMP Varamiespalvelun toimitusjohtajana. Konsernin aikaisempi toimitusjohtaja Heimo Hakkarainen siirtyy VMP Groupin hallituksen jäseneksi.

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä

Ruokahuoli yhdistää suomalaisia perheitä, kertoo S-ryhmän tekemä tuore asiakastutkimus. Huolta ja syyllisyyttä lastensa syömisistä kantaa neljännes lähes 2 000 vastaajasta. Joka kymmenes kokee olevansa huono vanhempi lastensa ruokatottumusten takia. Kolmannes vanhemmista näkee huomattavasti vaivaa lastensa fiksun syömisen varmistamiseksi.

Liikenneonnettomuuksissa lähes 60 uhria alkuvuonna

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) ennakkoraportti kuluvan vuoden tammi–huhtikuun kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista on valmistunut. Ajanjaksolla sattui 50 kuolonkolaria, joissa menehtyi 57 henkilöä.

Valaistustyö sulkee ajokaistan Satakunnantiellä

Valaistustyö sulkee maanantaista alkaen vasemmanpuoleisen ajokaistan Satakunnantiellä Lukkosepänkadun ja Pryssinkadun välillä. Ajokaista on suljettu päivittäin kello 8.30–15.

Urheilu

Menoviikko: Inter metsästää kotivoittoa

RoPSia vastaan kentälle juoksee vähähiuksisempi Mika Ojala. Cup-voitto vei Inter-ikonilta hiukset.

FC Inter palaa ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen Suomen Cupin voiton jälkeen lauantaina 26. toukokuuta. Tuolloin vastassa on yksi alkukauden positiivisimpia yllätyksiä Rovaniemen Palloseura, joka on ollut sekä pelillisesti että tuloksellisesti alkukauden paras joukkue.

F-rallisarjan kolmas osakilpailu ajetaan Raisiossa

Juhlavuottaan viettävä 30-vuotias Raision Urheiluautoilijat ry järjestää F-rallisarjan kolmannen osakilpailun eli Kaasujalka Rallin Varsinais-Suomen teillä lauantaina 26. toukokuuta

Menoviikko: Paroni ja muut urheilijasuuruudet

Jarno Saarinen on yksi Turkuun haudatuista urheilijasuuruuksista.

Tiistaina 22. toukokuuta tutustutaan kuolleisiin turkulaisiin urheilusuuruuksiin hautausmaan kävelykierroksella. Lähtö pari tuntia kestävälle kävelykierrokselle tapahtuu vanhan hautausmaan portilta Uudenmaantien varrelta kello 17. Matkaa kävelykierrokselle kertyy noin kolme kilometriä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.