Kolumni: Hei hei, mitä kuuluu?

Harmiton kysymys, joka joskus voi suistaa ihmisen täysin raiteiltaan. Kun elämä potkii päähän ja supermarketin hyllyjen välissä törmäät vanhaan lukiokaveriin. Siihen, jolla on täydellinen elämä sisustuslehdestä repäistyine omakotitaloineen, uusimman mallin Audi sekä viimeisen päälle huoliteltu ulkonäkö.

Vihkisormuksen ja korvakorujen timanttien säihke sokaisee. Ostoskärryissä tietysti pelkkää luomua ja kasviksia. Itse olet kävelymatkalla kauppaan kompastunut kuralä-täkköön ja tuulen tuiverruksessa vuotaneet silmät valuttaneet silmämeikit pitkin pärstää. Häpeillen koetat piilotella ostoskorisi sipsipussia ja suklaalevyä. Ja heti kärkeen kohtalokas kysymys, johon et haluaisi vastata. Et ainakaan totuutta. Unelmatilanteessa kertoisit jotakin ultimaattisen hienoa lähestyvästä New Yorkin matkasta tai uudesta haasteellisesta ja huippupalkatusta työpaikasta.

Läpeensä rehelliselle suomalaiselle small talk -tilanteet ovat vaikeita. Mitä vastata valehtelematta, mutta olematta säälittävä? Syvällä suossa unohtuu helposti, että koko kysymyshän on kuin pienen puheen olemus. Harmitonta höpinää, pelkkä kohtelias ele. Kysyjää ei välttämättä kiinnosta kuulumisesi nakkikeiton reseptiä enempää.

Silti elämän myrskyn silmässä voi tapahtua kohtalokas virhe. Se, että antaa ihan kaiken tulla. Tilittää kyynelsilmin kertaheitolla kaikki kurjuuden aakkoset avioerosta ödeemaan. Lopputuloksena puolitutun hämmennys ja jaettu kiusaantuneisuus. Vaikka vastauksen kuuluisi olla jotain kevyttä, seuraavassa sekunnissa unohdettavaa.

Periaatteessa kuulumisten päivittäminen on elämän tärkeimpiä kysymyksiä. Silloin kun sen rakkaudella ja sydämestään kysyy tasaisin väliajoin itseltään, puolisoltaan tai ystäviltään ja keskittyy kuuntelemaan vastausta. Aina ei mene hyvin ja aina löytyy joku jolla menee paremmin. Niinä synkkinä hetkinä, kun pelkkä kysymys hajottaa, kannattaa kauppareissuja varten opetella muutama fraasi.

Totuuden voi kiertää kohteliaasti tai tiivistää mustaan huumoriin. Mitä kuuluu? Ei kurjuutta kummempaa, mutta suodatinkahvi oli tarjouksessa.

Hannele Sivonen

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.