Kolumni: Tuutin täydeltä viisauksia

Media ja erityisesti sosiaalinen media opastavat ihmisiä jatkuvasti neuvoillaan. Ole oma itsesi! Onnellinen ihminen on kiitollinen, siitä mitä hänellä jo on. Ota riski ja hyppää kohti tuntematonta!

Joskus vinkit ovat hieman ristiriitaisia keskenään, ja jos niitä alkaisi kaikkia lukea ajatuksella, niin siinähän ihan alkaisi huimata päätä. Keskeisenä viestinä kuitenkin näyttää olevan eräänlainen onnellisuuden tavoittelu ja saavuttaminen.

Nykyään kannustetaan liikkumaan pois omalta mukavuusalueeltaan, mutta samaan aikaan olemaan kiitollinen siitä mitä itsellä on. Elämä muuttuisi parempaan, jos rohkeasti lähtee kokeilemaan uudenlaisia asioita, niitäkin jotka hieman pelottavat. Toisaalta jos on tyytyväinen siihen kaikkeen miten parhaillaan elää ja toteuttaa elämäänsä, niin silloin kai kiitollisuus on paikoillaan.

Tosin onnellisuuden tavoittelun on todettu tekevän ihmisistä onnettomampia, koska mieli keskittyy liikaa siihen tavoitteluun ja se unohtaa elää. Eletty hyvä elämä kun tuottaa enemmän onnea kuin sen kiihkeä tavoittelu. Ei ihmekään, että koetaan turhautumista, kun jatkuvasti jostain sosiaalisen median päivityksestä ponnahtaa jonkinlainen vinkki mikä johtaa parempaan elämään.

Neuvot ovat varmasti hyviä ja viisaita, mutta se että niitä tulee jatkuvasti kaikkialta alkaa olemaan pikemminkin stressaavaa. Sitä alkaa miettiä onko elämäni hyvää ja olenko onnellinen, koska kaikkialla opastetaan olemaan jatkuvasti onnellisempi ja pyrkimään parempaan elämään.

Uskon itsekin unelmien saavuttamiseen ja siihen, että todellakin on hyvä toteuttaa rohkeasti unelmiaan ja hypätä pois sieltä turvallisen mukavuusalueen vaikutusalueelta aina silloin tällöin. En vain usko, että ainainen aforismien ja elämänohjeiden lukeminen loisi mielenrauhaa, vain päinvastoin. Mieli alkaa pyöriä liikaa tavoittelemisen ympärillä, kun pitäisi olla jo toteuttamassa ja nauttimassa itse elämästä.

Marianne Rovio

Littoistenjärven ympäri kierrettiin joukolla

Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi 120 osallistujaa.

Kahdeksatta kertaa järjestetty kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva vuosittainen liikuntatapahtuma Littoistenjärven ympärijuoksu keräsi torstai-iltana 120 osallistujaa. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 181 järvenkiertäjää.

THL kehittää mallia terveydenhuollon kansallisiksi laaturekistereiksi

THL kehittää mallia, jonka pohjalta terveydenhuoltoon voitaisiin luoda kansallisesti kattavat laaturekisterit. Rekistereistä saatavan tilastotiedon avulla voitaisiin parantaa potilaiden saaman hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Lisäksi voitaisiin seurata potilasturvallisuutta eli sitä, millaisia sivuvaikutuksia hoidoilla on.

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton

Turun Ammattiopiston opiskelijat rakentavat näyttelyauton Mylly motor show -tapahtumaan. Opiskelijoiden aikaansaannos eli retrotyylillä ja erikoismaalauksella uudistettu Volvo Amazon vuosimallia 1965, esitellään 25.-27. toukokuuta Raision kauppakeskus Myllyssä pidettävässä Varsinais-Suomen suurimmassa auto- ja moottoripyöränäyttelyssä Mylly motor show -tapahtumassa.

Vesipelien kauppa helpottuu

Kevät on kiivainta venekaupan aikaa ja usein vene ostetaan käytettynä suoraan omistajalta. Trafin maksullisessa vesikulkuneuvon julkiset rekisteritiedot -palvelussa voi rekisteritunnuksella tarkastaa minkä tahansa rekisteriin merkityn vesikulkuneuvon tiedot.

Urheilu

Miksi TPS:n Ben McKendry valitsi jalkapallon jääkiekon sijaan?

Ben McKendry on ollut tärkeä pala TPS:n keskikenttää tällä kaudella.

Teini-ikäisen Ben McKendryn lauantaiaamut olivat jalkapalloa, socceria. Varhain aamulla hän katsoi Englannin Valioliigan otteluita televisiosta. Erityisesti nuoren kanadalaisen silmää miellytti Chelsean keskikentän raataja Frank Lampard .

Matt Nickerson Tutoon

Matt Nickerson (oik.) pukeutuu seuraavaksi Tuton paitaan..

Aiemmin urallaan muun muassa Porin Ässissä, Tampereen Ilveksessä sekä Kouvolan KooKoossa pelannut Matt Nickerson on tehnyt Tuto Hockeyn kanssa sopimuksen kaudesta 2018-19. Viime kaudet Nickerson on pelannut Britannian EIHL-liigassa, seuroinaan Fife Flyers, Belfast Giants sekä Milton Keynes Lightning.

TPS mittaa Malmön iskukyvyn

TPS tuulettelee CHL:ssä jälleen ensi syksynä.

TPS arvottiin samaan CHL-lohkoon Malmö Redhawksin, Red Bull Münchenin ja Junost Minskin kanssa. Mestarien liigan B-lohkon vastustajista etukäteen arvioiden kovin on päättyneellä kaudella neljän joukossa Ruotsissa ollut Malmö.

Åboraakkeli: Katse Prahaan

Kovin tavoittein Meksikoon thainyrkkeilyn MM-kisoihin lähteneen Daniel Forsbergin kisat päättyivät pettymykseen. Viimevuotisen 86-kiloisissa voitetun pronssin jälkeen katse 81-kiloisissa oli kullassa. Ensimmäisellä kierroksella tuli vielä puhdas 3-0-voitto espanjalaisesta Victor Monfort Fernandezista . Toisella kierroksella turkulainen hävisi samoin numeroin Turkin Ali Doganille ja kisat olivat siinä.

Otteluanalyysi: Hyvät otteet eivät muutu pisteiksi

Filip Valencic.

Kun ei, niin ei. TPS kamppaili tasapäisesti HJK:n kanssa Veikkausliigan ottelussa Kupittaalla ja pani puolustavan mestarin ahtaalle toisella puoliajalla, mutta se ei riittänyt mihinkään. Klubi teki yhden maalin, TPS ei yhtään ja HJK voitti 1-0 (1-0). Niin mestarit tapaavat tehdä.

Täysosuma
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Iskä, siellä oli jäätävä krokotiili!
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Alkaa riittää jo tämä Siperian sormen osoittelu.
Rakkaus ei höyheniin katso.
Rakkaus ei höyheniin katso.