Debatti: Demari vs. Porvari

Jarmo Rosenlöf sosiaalineuvos ja rakennuslautakunnan varapuheenjohtaja. Kaija Hartiala on lastenlääkäri ja kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja.

Österbladin tontille ydinkeskustaan laaditaan uutta asemakaavaa. Pitäisi vanhat puutalot, muun muassa Dynamo, säästää?

Rosenlöf: Olen sitä mieltä, että kaikki nurin ja uutta tilalle. Puutaloja on siinä niin vähän, että saadaan mennä kauas ennen kuin puutaloja taas löytyy. Pidetään ne pystyssä, joita on suuremmalla alueella.

Hartiala: Olen sitä mieltä, että tässä kaupungissa on jo laitettu ihan tarpeeksi nurin. Pitäisi etsiä sellaisia vaihtoehtoja, että puutalot voitaisiin säästää ja täydennysrakentaa tontille. Täytyisi ottaa innovatiivisia osaajia suunnittelemaan ja katsoa mitä mahdollisuuksia säästää talot on.

JR: Näkemykseni perustuu siihen, että tällainen vaihtoehtoa oli esillä, muun muassa kun kirjastoa tehtiin.

KH: Ymmärrän niitä kyyneleitä, joita puutalojen seinille laitetaan. Niin paljon niitä on tuhottu. Olen itse asunut Vähä Hämeenkadun ja Kerttulinkadun kulmassa vanhassa talossa.

JR: Periaatteeni on, että jos jostain on sovittu, niin sopimuksista pidetään kiinni. Tilanne meni silloin kiville, mutta rakentamiseen liittyi aikoinaan toriparkki. Österblad oli sitä. Kaavan piti tulla puolen sisällä. Siitä on mennyt kuusi vuotta.

KH: Minä en sitä sopimusta tunne.

JR: Tunnustan, että olin sitä tekemässä. Sitäkin.

KH: Puutalot sopivat kyllä miljööhön. Linnankatu 1–3 on vanhaa kantaa. Toisella puolella katua on melkein sata vuotta vanha talo, Linnankatu 9–11.

JR: Se on kyllä totta.

KH: Miljöö säilyisi yhtenäisenä.

JR: Börs laajenee. Österbladin tontille tehdään asuntoja, jotka tarvitsevat myös parkkipaikkoja.

KH: Liiketiloja on paljon tyhjänä, asuntoja keskikaupungille tarvitaan. Autopaikat voisi tehdä maan alle.

JR: Toriparkki tulee yleiseen käyttöön ja asukkaiden parkkipaikat uuden talon alle.

KH: Ymmärrän se, jos on jotain vanhastaan sovittu, mutta nyt on uusi tilanne ja kirjasto pystyssä naapurissa. Dynamo on herättänyt somessa paljon keskustelua. Turussa on vanhoja instituutioita, joita arvostan. Talot on päästetty huonoon kuntoon, mutta tuskin ne rakenteellisesti niin huonossa jamassa ovat. Mikään ei ole mahdotonta korjata.

JR: Ei varmaan, mutta muistetaan, että Paavo Nurmen kodin korjaaminen Jarrumiehenkadulla maksoi monikertaisesti uuden rakentamiseen verrattuna.

Ilkan valinta: The Killerin apajilla

Jo runsaan parinkymmenen vuoden on Marko ” Mr. Breathless ” Julkunen julistanut suomalaisille rock’n’rollin ja pianon yhdistävää ilosanomaa. ”Suomen Jerry Lee Lewis” ei ole Mr. Breathlessin tapauksessa lainkaan liioittelua. Mr. Breathless ei ole mikään ”The Killer” -tribuutti, mutta samanhenkisyys 82-vuotiaaseen rock-legendaan on ilmeinen.

Työttömillä ja vähävaraisilla taas joulujuhla Logomossa

Vähävaraisten joulujuhlaan Logomossa osallistuu tänäkin vuonna noin tuhat henkeä.

Työttömien ja vähävaraisten joulujuhlaa vietetään tänä vuonna Logomossa lauantaina 23. joulukuuta kello 17–20. Paikalle odotetaan noin tuhatta juhlavierasta. Vapaaehtoisia juhlassa ahertaa noin 250 ihmistä eri tehtävissä. Juhlan mahdollistavat lukuisat lahjoittajayritykset ja Operaatio Ruokakassin jäsenyhteisöt vapaaehtoistyöntekijöineen.

KiVa Koulu jakanut ala- ja yläkoululaisille tsempparistipendejä

KiVa Koulu järjesti positiivisiin tekoihin keskittyvän tsempparistipendi-kampanjan. Kampanjassa haettiin ala- tai yläkoululaista tsempparioppilasta, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Ehdokkaaksi sai myös asettaa oppilaan, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena kiusaamisen uhrille tai muuten heikommassa asemassa olevalle.

Paketteja voi noutaa läpi viikonlopun

Useimmat postin palvelupisteet ovat avoinna tänä viikonloppuna. Posti toimittaa paketteja noudettaviksi myös lauantaina, ja suosituimpia pakettiautomaatteja täytetään lauantain lisäksi sunnuntaina. Tekstiviestisaapumisilmoitukset lähetetään vastaanottajille heti, kun paketti on noudettavissa.

Eloranta ja Hassi: Korjausavustukset ja neuvontavelvollisuus kotien sisäilmahaittojen korjaamiseksi palautettava

Valtion asunto- ja kehittämisrahaston korjausavustuksista oli aiemmin saatavissa tukea terveyshaitan poistamiseksi, mutta avustus lopetettiin 1.1.2017 lähtien. Samalla päättyi myös rakennusvalvontaviranomaisen lakiin perustuva opastus- ja neuvontavelvollisuus. Eduskunnan sisäilmaryhmän puheenjohtajisto, kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sd.) ja Satu Hassi (vihr.) ovat tehneet asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Kaupunki
Urheilu

Selviääkö TPS ylempään loppusarjaan?

Jääkiekon nuorten SM-liigan alkusarja päättyy tulevana viikonloppuna. Tällä hetkellä TPS on menossa viimeisenä kymmenen joukkueen loppusarjaan, mutta joukkue on pelannut jo kaikki alkusarjan ottelunsa. Sijalla 11 olevalla Lukolla on kaksi peliä vielä jäljellä. Joukkueiden välistä eroa on piste. Torstaina Lukko kohtaa Tampereella Tapparan ja Lauantaina Kupittaalla Tuton, joka on sarjataulukossa sijalla 15.

Puukkokatsomo: Sääntöjä tarkistamaan?

Jonne Virtanen.

Perjantaina 8. joulukuuta HPK-TPS-ottelussa Jonne Virtanen ja HPK:n Miro Karjalainen tiputtivat hanskat suoraan aloituksen jälkeen ja myllyttelivät perjantai-illan ratoksi runsaan minuutin. Tämän jälkeen kiitokset ja molemmat suihkun puolelle.

U19-maajoukkueella kova savotta edessä

Vahvan viime kauden jalkapallon Ykkösessä pelannut Onni Valakari on yksi U19-maajoukkueen turkulaisnimistä.

1–25. Siinä Suomen alle 19-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen edellisen seitsemän maaottelun maaliero. Voitoista ei moisella maalierolla tarvitse edes haaveilla. Kesäkuussa Baltic Cupissa joukkue vielä peittosi Latvian ja Viron, mutta elo-syyskuun taitteessa pelatusta EM-esiturnauksesta lähtien kyyti on kylmää.

Turun Uimareille tuplavoitto Impivaara Cupissa

Vesipalloseura Turun Uimarit järjesti viikonloppuna Impivaaran Uimahallissa, hallin nimeä kantaneen vesipallon suurturnauksen Impivaara Cupin. Turnaukseen osallistui toista sataa pelaajaa ympäri suomen. Ensimmäistä kertaa Impivaara Cupia on pelattu Turussa jo 1978.

Täysosuma
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Nyt äkkiä se selfie ennen kuin mä sulan!
Hän on varjoaankin nopeampi.
Hän on varjoaankin nopeampi.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Nyt näitä saa jo esipakastettuina.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Ei se talvi nyt sitten vielä tullutkaan.
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
Miten niin en voi nukkua sun sängyssä?
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
"Syksyt vietän piilopirtissä metsän rauhassa."
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Sydämellistä pottua vaan sullekin!
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Et varmana ehdi ottaa kuvaa.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Mäkipyöräilyn rinnalle on vissiin keksitty jokipyöräily.
Nyt meni painiksi!
Nyt meni painiksi!